Hirmagazin.eu
Főoldal » Meg is van a hatása a megnövelt orosz gázszállításoknak
Külföld

Meg is van a hatása a megnövelt orosz gázszállításoknak

A tározók szintje még alacsony, de legalább az árakat emelő egyik nyomás megszűnt.

Oroszország növelni kezdte gázszállításait Európába Lengyelországon és Fehéroroszországon át, ami enyhített az aggodalmakon a téli nagy fogyasztás előtt, ennek hatására csökkeni kezdett az energiahordozó nagykereskedelmi ára.

A múlt heti alacsony orosz gázexport, valamint a Lengyelországon és Fehéroroszországon áthaladó, kétezer kilométer hosszú Jamal-Európa gázvezetéken három napig tartó reverz szállítás miatt romlottak az ellátási kilátások Európában, ez pedig azzal járt, hogy emelkedett az ipari és a lakossági gázár.

Vlagyimir Putyin orosz elnök október végén arra utasította Alekszej Miller Gazprom-elnököt, hogy miután a vállalat november 8-ig befejezi a gáz szivattyúzását az orosz földalatti tározókba, kezdje meg a tervezett munkálatokat a saját európai – ausztriai és németországi – földalatti tározóiba irányuló gázmennyiség növelésére. A Gazprom hétfőn este kezdte el ismét a gáz továbbítását Európába, ottani gáztározóiba.

A legnagyobb európai gáztőzsde, a holland TTF decemberi határidős jegyzésében megawattóránként 64,35 euróra, november 2. óta a legalacsonyabbra süllyedt a földgáz ára szerdán dél körül, ami 8 százalékos áresés a keddi záróértékhez viszonyítva.

A 26 ország 67 földgáz-infrastruktúra (gázvezeték, gáztározó és cseppfolyós földgáz terminál) üzemeltető vállalatát képviselő Európai Földgáz-infrastruktúra Szövetség (GIE) szerdán közölt adatai szerint az európai gáztározók töltöttségi szintje átlagosan 75,6 százalék volt hétfőn az egy évvel korábbi 93,9 százalékkal szemben. Németországban, ahol az Európai Unió gáztározó kapacitásának negyede található, a töltöttségi szint 69,9 százalék volt az egy évvel korábbi 93,3 százalék után.

Nyitókép: BIN WANG/Getty Images
Forrás: Infostart.hu / Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

1900 dollár fölé emelkedett az arany ára

Géza

A férjemnek viszonya volt az anyámmal, amíg én a kórházban haldokoltam – most házasok..

Géza

Sárgaság és vérhas Idomeniben

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
Betöltés....