-6.7 C
Budapest
2023. február. 6. hétfő

Még csak most jöhet az igazi rali, 40 ezer dollárt érhet egy bitcoin

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Michael Novogratz, a Fortress Investment Group volt makro portfoliómenedzsere szerint 2018 végére a bitcoin ára könnyen elérheti a 40 ezer dollárt!

Keskeinen kehittäjä sai tarpeekseen ja vaihtoi virtuaalirahansa pois – ”Bitcoin on epäonnistunut kokeilu”

Az utóbbi napokban nagyot emelkedett ether árfolyama, akár megtriplázódhat az év végére. Azért figyelmeztet a szakember, hogy a kisbefektetők maximum vagyonuk 1-3 százalékát, míg a tehetősebb befektetők is vagyonuk maximum 5-10 százalalékát tartsák kriptopénzekben. Persze nem mindenki ilyen optimista a bitcoinnal kapcsolatban, a Citadel alapkezelő milliárdos alapítója szerint a szuperpénz mögötti ralit hasonló folyamatok fűtik, mint anno a holland tulipánmániát

Optimista

Hatalmas ralin van túl a bitcoin, árfolyama újabb és újabb csúcsokat döntöget, jelenleg már 9800 dollárt ér a szuperpénz, ami azt jeleni, hogy csak az elmúlt hónapban 45 százalékot (!) emelkedtek a jegyzések. Ezzel páruzamosan természetesen a piaci kapitalizáció is kilőtt, a digitális valuták teljes piaci kapitalizációja mára már meghaladta a 300 milliárd dollárt.

Ennek ellenére Michael Novogratz, a Fortress Investment Group volt makro portfoliómenedzsere szerint (aki épp egy 500 millió dolláros kriptoalap elindításán ügyködik) még messze nincs vége a ralinak, véleménye szerint jövő év végéig a bitcoin ára el fogja érni a 40 ezer dollárt, míg az ether akár 1500 dollárig is emelkedhet.

Bitcoin, Kép: Hirmagazin.eu

Novorgatz a CNBC műsorában beszélt a kriptopénzekről, szerinte a ralit egyrészt az fűti, hogy Ázsiában ugrásszerűen növekszik a kereslet a bitcoin iránt, a másik pedig a kínálatban rejlik . Mivel a bitcoin kínálat 21 millió darabban van maximalizálva ( az arannyal és más nyersanyaggal elelntétben), minden ármozgás hatványozottan hat a bitcoinra. Persze a szakember arra is kitért, hogy ez a másik irányba is igaz, tehát ha jön egy nagyobb korrekció – már pedig elöbb utóbb jönni fog – akkor akár 50 százalékot is eshet a szuperpénz.

Hosszú távon azért optimista a szakember, elmondása szerint a vagyonának körülbelül 20-30 százaléka van kriptopénzekben, azon belül is vegyesen bitcoinban és etherben. Persze figyelmeztet, hogy a kisbefektetők maximum pénzük maximum 1-3 százalékát tegyék digitális valutákba.

Pesszimista

Persze nem mindenki olyan optimista, mint Novogratz, a Citadel milliárdos alapkezelője, Ken Griffin szerint a bitcoin mostani ralija erősen emlékeztet a 17. században látott tulipánőrülethez.

Véleménye szerint az emberek összetévesztik a bitcoint a mögötte álló technológiával, a blockchainnel, és csupán spekulatív alapon hajtják fel az árát.

Nem azt mondom, hogy a bitcoin egy átverés. Viszont nem is értik annak működését, így csak azért vesznek bele, mert nem akarnak kimaradni a legújabb őrületből.
Figyelem! A cikk szerzője Bitcoinnal kapcsolatos üzlet működtetésében érdekelt!
Forrás: portfolio

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Tom Cruise, Domhnall Gleeson, Sarah Wright; Igaz történet alapján – A beszállító – videó

Tom Cruise új filmje egy elképesztő igaz történetet dolgoz fel. Barry Seal amerikai pilóta volt, aki a Pablo Escobar-féle...

Előkerült a nő, aki elvette Harry herceg szüzességét egy kocsma mögött – fotók

2001-ben történt az eset, hamar végeztek. Nemrég meg Harry herceg könyve, amely több érdekes, eddig nem hallott történetet tartalmaz,...

Ukrajna legitim katonai célpontnak tekinti Moszkvát..

Ha a háború úgy alakul Kijev egy percig sem fog hezitálni, hogy tűz alá vegye az orosz fővárost. Legitim...