27.2 C
Budapest
2022. június. 29. szerda

Még csak középiskolás, de már önkéntesként segíti egy kis falu gyerekeit Luca

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Budapesten tanul, de szabadidejében egy borsodi településen tanítja a gyerekeket, hogy esélyt kapjanak a felzárkózásra.

A Szociális Innováció Alapítvány Indahouse Hungary csoportja a szociális munka, a pedagógia és a társadalmi vállalkozás eszközeivel szeretne hosszú távon, fenntartható módon segíteni egy Észak-magyarországi, 360 fős falut, Perét. Céljuk, hogy a munkanélküli felnőttek bevételhez jussanak, a most felnövő gyerekek pedig olyan tudással, élményekkel gazdagodjanak, amelyek segítik őket egy sikeresebb élet felépítésében – írják magukról oldalukon.

A csoport egyik tevékenysége az önkéntes program, amelynek keretében arra törekednek, hogy az élet minden területéről érkezzenek emberek Perére, akik különböző foglalkozásokat vezetnek a gyerekeknek. Olyanoknak, akik amellett, hogy szegénységben nőnek fel, nem jutnak messzebbre a közeli városnál, nem találkoznak versenyképes tudással, hosszú munkatapasztalattal rendelkező felnőttekkel.

Egyik önkéntesük Luca. A Facebookon most őt mutatták be.

“Ő Luca.Luca középiskolás.

Érden lakik, Budapestre jár gimnáziumba és Borsodban önkéntes. Már két éve.

A szabadidejében szegénységben élő gyerekeket tanít számolni, fejleszti a szókincsüket, társasjátékot játszik velük. Teszi ezt azért, hogy amikor a gyerekek iskolába mennek, ne legyenek lemaradva a társaikhoz képest.

Luca a SZIA InDaHouse koragyerekkori programjának önkéntese. Nemrég a program vezetőjét ő tanította meg arra, hogy mit kell csinálni egy kicsiket fejlesztő foglalkozáson, mert a program vezetője eddig csak nagyokkal foglalkozott.

Luca minden mozdulatából árad a szeretet a gyerekek felé. Minden gyerek felé.

Ő Luca.
Luca középiskolás.
Érden lakik, Budapestre jár gimnáziumba és Borsodban önkéntes. Már két éve.
A szabadidejében szegénységben élő gyerekeket tanít számolni, fejleszti a szókincsüket, társasjátékot játszik velük. Teszi ezt azért, hogy amikor a gyerekek iskolába mennek, ne legyenek lemaradva a társaikhoz képest.
Luca a SZIA InDaHouse koragyerekkori programjának önkéntese.

Legyél Te is tagja annak a csapatnak, amelyikben Luca önkéntes! Keresd a jelentkezési lapot ITT.

Ha nem szeretnél önkéntes lenni, de szívesen támogatnád, hogy legyen egy hely, ahol Luca csapata foglalkozhat a gyerekekkel, akkor légy része az InDaHouse Központ felépülésének!”

Információkat ITT találsz.

A múlt félévben a Miskolci Egyetem pedagógus hallgatói közül 10-en nálunk töltötték a közösségi padagógia gyakorlatukat. Nagyon örülünk, hogy minket választottak a terephelyek közül! Nagyon jófejek, alázatosak, figyelmesek! Köszönjük szépen! Reméljük, hogy önkéntesként visszajárnak majd! (Az egyikük már csatlakozott hozzánk! 😍)

Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu

 

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Flört a kocsmában: Egy szexi kísértet akarta elcsábítani a szellemvadásznőt

Döbbenetes eseményről számolt be Rachel Parsons. Rachel Parsons idestova húsz esztendeje tevékenykedik lelkes szellemvadászként, rendíthetetlenül deríti fel a paranormális...

Előkerült a térfigyelő kamera felvétele a Jókai utcai házomlásról – felkavaró videó (18+)

Szinte teljesen leomlott hétfő délelőtt Budapesten a Jókai és az Aradi utca sarkán található épület teteje és az...

Eldőlt: 2035-től nem lehet új benzinzes és dízeles autót venni az EU-ban

Ma, szerda hajnalban elfogadták az Európai Unió tagországai a klímavédelmi törvényeket, miszerint 2035-től a tagországok területén betiltják a...

Ekkora baj közelít? Az állam mostantól vészhelyzetben átveheti az energiacégek irányítását

Az orosz–ukrán háborúra hivatkozva, rendelettel készítette elő a magyar kormány, hogy a magyar állam az ellátás folyamatosságára és...