14.4 C
Budapest
2022. május. 24. kedd

Még csak középiskolás, de már önkéntesként segíti egy kis falu gyerekeit Luca

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Budapesten tanul, de szabadidejében egy borsodi településen tanítja a gyerekeket, hogy esélyt kapjanak a felzárkózásra.

A Szociális Innováció Alapítvány Indahouse Hungary csoportja a szociális munka, a pedagógia és a társadalmi vállalkozás eszközeivel szeretne hosszú távon, fenntartható módon segíteni egy Észak-magyarországi, 360 fős falut, Perét. Céljuk, hogy a munkanélküli felnőttek bevételhez jussanak, a most felnövő gyerekek pedig olyan tudással, élményekkel gazdagodjanak, amelyek segítik őket egy sikeresebb élet felépítésében – írják magukról oldalukon.

A csoport egyik tevékenysége az önkéntes program, amelynek keretében arra törekednek, hogy az élet minden területéről érkezzenek emberek Perére, akik különböző foglalkozásokat vezetnek a gyerekeknek. Olyanoknak, akik amellett, hogy szegénységben nőnek fel, nem jutnak messzebbre a közeli városnál, nem találkoznak versenyképes tudással, hosszú munkatapasztalattal rendelkező felnőttekkel.

Egyik önkéntesük Luca. A Facebookon most őt mutatták be.

“Ő Luca.Luca középiskolás.

Érden lakik, Budapestre jár gimnáziumba és Borsodban önkéntes. Már két éve.

A szabadidejében szegénységben élő gyerekeket tanít számolni, fejleszti a szókincsüket, társasjátékot játszik velük. Teszi ezt azért, hogy amikor a gyerekek iskolába mennek, ne legyenek lemaradva a társaikhoz képest.

Luca a SZIA InDaHouse koragyerekkori programjának önkéntese. Nemrég a program vezetőjét ő tanította meg arra, hogy mit kell csinálni egy kicsiket fejlesztő foglalkozáson, mert a program vezetője eddig csak nagyokkal foglalkozott.

Luca minden mozdulatából árad a szeretet a gyerekek felé. Minden gyerek felé.

Ő Luca.
Luca középiskolás.
Érden lakik, Budapestre jár gimnáziumba és Borsodban önkéntes. Már két éve.
A szabadidejében szegénységben élő gyerekeket tanít számolni, fejleszti a szókincsüket, társasjátékot játszik velük. Teszi ezt azért, hogy amikor a gyerekek iskolába mennek, ne legyenek lemaradva a társaikhoz képest.
Luca a SZIA InDaHouse koragyerekkori programjának önkéntese.

Legyél Te is tagja annak a csapatnak, amelyikben Luca önkéntes! Keresd a jelentkezési lapot ITT.

Ha nem szeretnél önkéntes lenni, de szívesen támogatnád, hogy legyen egy hely, ahol Luca csapata foglalkozhat a gyerekekkel, akkor légy része az InDaHouse Központ felépülésének!”

Információkat ITT találsz.

A múlt félévben a Miskolci Egyetem pedagógus hallgatói közül 10-en nálunk töltötték a közösségi padagógia gyakorlatukat. Nagyon örülünk, hogy minket választottak a terephelyek közül! Nagyon jófejek, alázatosak, figyelmesek! Köszönjük szépen! Reméljük, hogy önkéntesként visszajárnak majd! (Az egyikük már csatlakozott hozzánk! 😍)

Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu

 

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Breaking! Amerika kimutatta a “foga fehérjét”! Konkrétan beavatkozik az orosz-ukrán háborúba, csapatokat küld Ukrajnába!.. – Szólj hozzá!

Terv a tervekhez: A katonai alakultok, amerikai speciális egységek (nem kis számban) az Egyesült Államok újra megnyitott nagykövetségét...

Nyár közepére akár a 800 forintot is elérheti a kenyér ára

Brutális drágulás várható, miután a gabora ára megduplázott az ukrán-orosz háború miatt. Az orosz-ukrán háború miatt jelenleg 15-20 millió...

Zelenszkij olyan utasítást adott ki a világnak, amit eddig még senki nem mert megtenni! Az USA és az EU foglalja le minden olyan országnak...

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egy globális tervet szorgalmaz az országa háború utáni újjáépítésének támogatására. Továbbá arra kérte a nemzetközi...

Tóth Gabi szerint az anyukák nyolcvan százaléka nyomkodja a telefonját.. – Szólj hozzá!

Tóth Gabi szerint játszótéri anyukák többsége nem figyel a gyerekére Tóth Gabi elszomorodva tapasztalja, hogy a játszótéren a szülők...