Hirmagazin.eu
Főoldal » Még át is verhette Fenyőt Gyárfás Tamás, mielőtt megölette..
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Még át is verhette Fenyőt Gyárfás Tamás, mielőtt megölette..

A Gyárfás cégek egyik vezetőjének és egy másik, szintén az üzleti ügyeikben érdekelt embernek a meghallgatásával folytatódott ma a hírhedt Fenyő-gyilkosság tárgyalása a Fővárosi Törvényszéken.

Az egykori médiamogul megöletésével bíró elé állított Gyárfás ügyében vallomásra kért tanúk újabb érdekes részleteket osztottak meg a bírósággal a Blikk szerint.

A vád szerint Fenyő János és Gyárfás Tamás között az 1990-es években üzleti, elszámolási vita, hatalmi harc robbant ki az RTV Újság, a Nap TV és más ügyek miatt. Perek indultak, nyilvánosan fenyegették egymást a felek. Ahogy médiánk először megírta, Fenyő János terhelő adatokat próbált gyűjteni Gyárfásról, és lejárató cikkeket íratott róla a Népszavába.

AZ ÜGYÉSZEK SZERINT EZ VOLT AZ INDÍTÉK, EMIATT HATÁROZTA EL GYÁRFÁS, HOGY RIVÁLISÁNAK MEG KELL HALNIA. 

A jogerős ítélet szerint

FENYŐ JÁNOS MÉDIAVÁLLALKOZÓT 1998-BAN JOZEF ROHÁC LIKVIDÁLTA,

aki több más ügy mellett emiatt börtönbe került.

Budapest, 1998. február 11. A II. kerületi Margit utcában délután fél hat körül lelőtték Fenyő Jánost, a Vico Rt. elnök-vezérigazgatóját. FORRÁS: MTI/RÓZSAHEGYI TIBOR

Gyárfás Tamást azzal vádolják, hogy ő bízta meg az azóta már más ügyekben jogerősen elítélt Portik Tamást és Tasnádi Pétert Fenyő János megölésével. A vád szerint Portik meg is szervezte a gyilkosságot, ő bérelte fel Jozef Rohácot.

A gyilkos utáni nyomozása során kiderült, hogy Gyárfás előbb

TASNÁDI PÉTERT BÍZTA MEG AZZAL, HOGY 12 MILLIÓ FORINTÉRT ÖLJE MEG FENYŐ JÁNOST. 

A szervezett bűnözői körök ismert alakja ebből hatmilliót el is tett előlegként, aztán elutazott az Egyesült Államokba.

OTT ÉRTESÜLT ARRÓL, HOGY MEGHALT A MÉDIAVÁLLALKOZÓ, UGYANIS Ő NEM TELJESÍTETTE A MEGBÍZÁST.

Gyárfás viszont idő közben Portik Tamást is megkereste azzal az ötlettel, hogy meg kellene ölnie valakinek a riválisát. A vádat Gyárfás és Portik telefonbeszélgetéseire alapozzák, amelyek az ügyészség szerint egyértelműen bizonyítják Gyárfás Tamás érintettségét a bűncselekményben.

Gyárfás Tamás médiavállalkozó, sportvezető (j) távozik az előkészítő ülésről ügyvédje, Zamecsnik Péter társaságában a Fővárosi Törvényszéken 2019. november 12-én. A Fenyő-gyilkosság ügyében felbujtóként előre kitervelten elkövetett emberöléssel megvádolt Gyárfás Tamás tagadta bűnösségét MTI/Balogh Zoltán. FORRÁS: MTI/BALOGH ZOLTÁN

A mai tárgyaláson a volt médiavazér cégének egyik vezetőjét hallgatta meg a bíróság, aki a Nap Tévé tulajdonában álló RTV műsorújság eladásával kapcsolatos részletekről beszélt. A Blikk azt írja, az eddigi vallomásokból kirajzolódik, hogy Gyárfás Tamás cége

ÚGY ADTA EL AZ ÚJSÁG KIADÁSI JOGÁT 1993-BAN FENYŐ JÁNOS VICO NEVŰ VÁLLALKOZÁSÁNAK, HOGY GYAKORLATILAG BECSAPTA A RIVÁLÁSÁT.

Már az eladáskor tudta, hogy a közmédia nem hosszabbítja meg a lap kiadási jogait. Egy másik tanú pedig arról beszélt, hogy sokat többet – 20 millió helyett 150 milliót – fizetett Fenyő Gyárfásnak. Tehát sokkal többet, mint amennyi a szerződésben szerepelt, amiről az ügyészek szerint a háttérben állapodtak meg a felek. A második tanú azt állította, Fenyő tudta, hogy becsapták. Gyárfás Tamás mindent tagadott. Aztán szóba került a Nap TV kettéválasztása és Fenyő új cégének megerősödése is.

Komoly konfliktus alakult ki, vérre menő harc, háborús állapot volt a most meghallgatott tanú szerint”

– írja a lap.

Gyárfás Tamás ügyeiről többször is írt a Fenyő János érdekeltségébe tartozó Népszava. Többek között arról, hogy Gyárfás háromszázmilliós áfacsalásba keveredett Kaposváron. Ez a szám 1996-ban jelent meg. FORRÁS: ARCANUM DIGITÁLIS TUDOMÁNYTÁR

Emellett Fenyő János főszerkesztőt is cserélt, mert nem akarta, hogy Gyárfás ott maradjon a Napkeltében.

GYÁRFÁS TAMÁS EZÚTTAL IS SZÁNALMAS MAGYARÁZKODÁSBA KEZDETT.

Megpróbálta elhitetni a bírósággal, hogy ő nem járt rosszul ezzel az ügylettel, hiszen költségektől szabadult meg, miközben a bevételei nem csökkentek. Ugyanakkor erkölcsi sérelmeket emlegetett és a magyarázkodásával némileg ellentmondóan elárulta, bevallottan törekedett arra, hogy újra minden úgy legyen, ahogy korábban volt.

Úgy is mondhatjuk, hogy megvédte magát, hogy ő nem csaló, de burkoltan, de elismerte a gyilkosságra való fejbújtást.., pancser!

origo nyomán,

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Fordulat VV Fanni ügyében, teljesen kiborult a gyanúsított ügyvédje

Mazsi

Rendőrségen hallgatták ki a hős magyar színészt

Mazsi

Embercsempészt fogtak rendőreink Dusnokon – képek

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
Betöltés....