16.3 C
Budapest
2022. május. 21. szombat

Még át is verhette Fenyőt Gyárfás Tamás, mielőtt megölette..

Dátum:

Megosztás:

A Gyárfás cégek egyik vezetőjének és egy másik, szintén az üzleti ügyeikben érdekelt embernek a meghallgatásával folytatódott ma a hírhedt Fenyő-gyilkosság tárgyalása a Fővárosi Törvényszéken.

Az egykori médiamogul megöletésével bíró elé állított Gyárfás ügyében vallomásra kért tanúk újabb érdekes részleteket osztottak meg a bírósággal a Blikk szerint.

A vád szerint Fenyő János és Gyárfás Tamás között az 1990-es években üzleti, elszámolási vita, hatalmi harc robbant ki az RTV Újság, a Nap TV és más ügyek miatt. Perek indultak, nyilvánosan fenyegették egymást a felek. Ahogy médiánk először megírta, Fenyő János terhelő adatokat próbált gyűjteni Gyárfásról, és lejárató cikkeket íratott róla a Népszavába.

AZ ÜGYÉSZEK SZERINT EZ VOLT AZ INDÍTÉK, EMIATT HATÁROZTA EL GYÁRFÁS, HOGY RIVÁLISÁNAK MEG KELL HALNIA. 

A jogerős ítélet szerint

FENYŐ JÁNOS MÉDIAVÁLLALKOZÓT 1998-BAN JOZEF ROHÁC LIKVIDÁLTA,

aki több más ügy mellett emiatt börtönbe került.

Budapest, 1998. február 11. A II. kerületi Margit utcában délután fél hat körül lelőtték Fenyő Jánost, a Vico Rt. elnök-vezérigazgatóját. FORRÁS: MTI/RÓZSAHEGYI TIBOR

Gyárfás Tamást azzal vádolják, hogy ő bízta meg az azóta már más ügyekben jogerősen elítélt Portik Tamást és Tasnádi Pétert Fenyő János megölésével. A vád szerint Portik meg is szervezte a gyilkosságot, ő bérelte fel Jozef Rohácot.

A gyilkos utáni nyomozása során kiderült, hogy Gyárfás előbb

TASNÁDI PÉTERT BÍZTA MEG AZZAL, HOGY 12 MILLIÓ FORINTÉRT ÖLJE MEG FENYŐ JÁNOST. 

A szervezett bűnözői körök ismert alakja ebből hatmilliót el is tett előlegként, aztán elutazott az Egyesült Államokba.

OTT ÉRTESÜLT ARRÓL, HOGY MEGHALT A MÉDIAVÁLLALKOZÓ, UGYANIS Ő NEM TELJESÍTETTE A MEGBÍZÁST.

Gyárfás viszont idő közben Portik Tamást is megkereste azzal az ötlettel, hogy meg kellene ölnie valakinek a riválisát. A vádat Gyárfás és Portik telefonbeszélgetéseire alapozzák, amelyek az ügyészség szerint egyértelműen bizonyítják Gyárfás Tamás érintettségét a bűncselekményben.

Gyárfás Tamás médiavállalkozó, sportvezető (j) távozik az előkészítő ülésről ügyvédje, Zamecsnik Péter társaságában a Fővárosi Törvényszéken 2019. november 12-én. A Fenyő-gyilkosság ügyében felbujtóként előre kitervelten elkövetett emberöléssel megvádolt Gyárfás Tamás tagadta bűnösségét MTI/Balogh Zoltán. FORRÁS: MTI/BALOGH ZOLTÁN

A mai tárgyaláson a volt médiavazér cégének egyik vezetőjét hallgatta meg a bíróság, aki a Nap Tévé tulajdonában álló RTV műsorújság eladásával kapcsolatos részletekről beszélt. A Blikk azt írja, az eddigi vallomásokból kirajzolódik, hogy Gyárfás Tamás cége

ÚGY ADTA EL AZ ÚJSÁG KIADÁSI JOGÁT 1993-BAN FENYŐ JÁNOS VICO NEVŰ VÁLLALKOZÁSÁNAK, HOGY GYAKORLATILAG BECSAPTA A RIVÁLÁSÁT.

Már az eladáskor tudta, hogy a közmédia nem hosszabbítja meg a lap kiadási jogait. Egy másik tanú pedig arról beszélt, hogy sokat többet – 20 millió helyett 150 milliót – fizetett Fenyő Gyárfásnak. Tehát sokkal többet, mint amennyi a szerződésben szerepelt, amiről az ügyészek szerint a háttérben állapodtak meg a felek. A második tanú azt állította, Fenyő tudta, hogy becsapták. Gyárfás Tamás mindent tagadott. Aztán szóba került a Nap TV kettéválasztása és Fenyő új cégének megerősödése is.

Komoly konfliktus alakult ki, vérre menő harc, háborús állapot volt a most meghallgatott tanú szerint”

– írja a lap.

Gyárfás Tamás ügyeiről többször is írt a Fenyő János érdekeltségébe tartozó Népszava. Többek között arról, hogy Gyárfás háromszázmilliós áfacsalásba keveredett Kaposváron. Ez a szám 1996-ban jelent meg. FORRÁS: ARCANUM DIGITÁLIS TUDOMÁNYTÁR

Emellett Fenyő János főszerkesztőt is cserélt, mert nem akarta, hogy Gyárfás ott maradjon a Napkeltében.

GYÁRFÁS TAMÁS EZÚTTAL IS SZÁNALMAS MAGYARÁZKODÁSBA KEZDETT.

Megpróbálta elhitetni a bírósággal, hogy ő nem járt rosszul ezzel az ügylettel, hiszen költségektől szabadult meg, miközben a bevételei nem csökkentek. Ugyanakkor erkölcsi sérelmeket emlegetett és a magyarázkodásával némileg ellentmondóan elárulta, bevallottan törekedett arra, hogy újra minden úgy legyen, ahogy korábban volt.

Úgy is mondhatjuk, hogy megvédte magát, hogy ő nem csaló, de burkoltan, de elismerte a gyilkosságra való fejbújtást.., pancser!

origo nyomán,

Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

Orbán Viktornak üzent a Greenpeace: Elég a véres olajból! .. – Szólj hozzá!

A szervezet csütörtök éjjel a Képviselői Irodaházra vetített óriási feliratot. Az Oroszország agressziója elleni közös uniós fellépést akadályozza azzal...

Frissítés a lajosmizsei balesetről – a 70 éves néni belahalt sérüléseibe a kórházban..

Halálra gázoltak egy nyugdíjast Lajosmizsén Egy 70 éves asszony halt meg Lajosmizsén, miközben egy várakozó autó mögött állt, amelynek...

Gázolás az 5-ös főúton, Lajosmizsén: a jármű alól emelték ki az áldozatot..

Baleset történt Lajosmizsénél, elgázoltak egy gyalogost. Parkoló autóba bepakoló embert ütöttek el az 5-ös főúton, Lajosmizsén a Dózsa György...

Lengyelország – Krakkó: Vaddisznó tört be egy szépségszalonba, hatalmas károt csinált..

Vaddisznó rontott be egy krakkói lakótelepen működő kozmetikai szalonba. Az állat „nagy lendülettel” futott be a helyiségbe – közölte a PAP...