29.7 C
Budapest
2022. június. 27. hétfő

Medve a Balaton-felvidéken? A nemzeti park is megszólalt..

Dátum:

Megosztás:

A napokban egy túrázó tett közzé fényképeket a Káli-medencéből, amelyeken szerinte egy medve és bocsának lábnyomai szerepeltek.

Mint arról az Infostart is beszámolt, a napokban medvetalpnyomokra bukkant Balatonhenye közelében, a Kéktúra útvonalán egy ismert túrablogger. A Camino Steve néven publikáló férfi a saját weboldalán azt írta, egy erdészeti úton szaladt bele az állatra utaló jelekbe vasárnap.

Mindenki ezt olvassa most!

„Eléggé sokkoló élmény a Balatonnál találni egy ilyen nyomot, hiszen mindenki csak a Bükk, Mátra, Börzsöny és Zemplén erdeiben fedezte fel eddig, hogy egy–egy medve járt arra korábban. Ilyen messzire és főleg ebbe az irányba pedig még nem merészkedett el a zöldfolyosókon, illetve ebben az esetben a Dunán keresztül idáig egy medve sem” – fogalmazott a blogger, és a felvételeit megnézette több hazai és erdélyi medveszakértővel is.

Az észlelésnek a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság is utánajárt – szúrta ki a Hvg.hu –, aki szerint semmi nem utal arra, hogy tényleg medve járna a Fekete-hegyen.

Mint írják, az igazgatóság kollégái bejárták a területet, konzultáltak a térségben dolgozó gazdálkodókkal is. Munkatársaik az említett területen medve jelenlétére utaló nyomot nem találtak, tehát az interneten megjelenteket semmi nem erősíti meg. A vadállatok és a szabadban tartott háziállatok magatartásában sem tapasztaltak változást, a területen található vadkameráik sem rögzítettek medvére utaló képeket. A Fekete-hegy elhelyezkedése is kétségessé teszi anyamedve és medvebocs jelenlétét, ugyanis a terület sűrű település- és úthálózata nem nyújtanak kedvező életkörülményeket a medvék számára – emelik ki.

Mindenki ezt olvassa most!

Hozzáteszik: a fentieket is figyelembe véve, tisztelettel kérjik, ha medvét vagy medvére utaló nyomot, jelet észlelne bárki a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság működési területén, elsőként a +36 30 457-9119 számot hívja, illetve a honlapjukon található elérhetőségeken jelezzen, ezzel is megelőzve az esetenkénti megalapozatlan pánikkeltést, félelemkeltést.
infostart

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Lev Tolsztoj megúszta a könyvégetést, de a többiek nem..

A népek nem fogadták meg Tolsztoj "üzenetét": A <Háború és béke> nem az ukránok és nem az oroszok igazát...

Tragikus motoroshalál történt Zala megyében

Motoros ütközött egy autóval Pókaszepetken. A rendelkezésre álló adatok szerint Pókaszepetk, Petőfi Sándor utcában 2022. június 26-án 16 óra...

Rubint Réka levetkőzött a Playboynak, erről álmodott minden férfi idehaza (18+)

Egy kis hiányérzetünk azért maradt, mert a bugyi nem került le róla. Rubint Réka nem retteg a nyilvánosság előtti...

Ezért érdemes műbőrből varrni

A bőrből készült holmik népszerűek: vagányak, csinosak, azonban nagyon drágák is tudnak lenni. Éppen ezért, sokan nem engedhetik...