15.5 C
Budapest
2022. október. 3. hétfő

Medgyessy: Orbán a 2002-es vereség után elmondta nekem, hogy vissza fog jönni – videó

Dátum:

Megosztás:

Orbán Viktor nem nyavalygott, nem a sebeit nyalogatta a választási vereséget követően, hanem tudatosan készült a visszatérésre

– így emlékezett vissza a volt szocialista miniszterelnök 2002-re.

Partizán pénteki adásában Medgyessy Péterrel, Magyarország egykori miniszterelnökével beszélgetett Gulyás Márton műsorvezető a „NER elmúlt 12 évéről”, az országgyűlési választás tanulságairól és a baloldal jövőbeli stratégiájáról. Valamint arról, hogy szerinte mit kellene tennie az ellenzéknek, hogy érdemi alternatívát nyújtson a Fidesszel szemben.

Az ellenzéki megmondóember mindezek mellett arra is kíváncsi volt, hogy Medgyessy miért maradt ki a választási kampányból, és miért nem vállal aktívabb közéleti szerepet.

Gulyás Márton a beszélgetés legelején felidézte: évekkel korábban maga Medgyessy javasolta, hogy az ellenzék fogjon össze, és így mérettessék meg magukat a Fidesszel szemben.

Jó irány volt az összefogás

A volt miniszterelnök kérdésre válaszolva elmondta, szerinte a baloldali formációknak együtt kellene maradniuk, mert „ez egy jó irány volt”. Majd hozzátette, hogy szervezetileg ugyanakkor nem kellene integrálódniuk, mert „minden baloldali párt más irányzat, más korösszetétel, más politikai gyakorlat és ismeret. (…)

Nem baj, hogyha mindenki igyekszik megerősíteni a saját táborát, de legyen egy olyan minimum, amiben egyetértés van.”

„Orbán Viktor példát mutatott 2002-ben”

A történelmi választási vereség kapcsán Medgyessy megjegyezte: „érti, hogy most mindenki a sebét nyalogatja. Fáj az, hogy rosszabb lett az eredmény, mint ha egyenként indultak volna. Bár ezt sem tudjuk biztosra, mert ez a »mi lett volna ha« elgondolás”.

Majd Orbán Viktort hozta fel, aki „példát mutatott 2002-ben, hogy hogyan kell felállni”. Medgyessy Péter felidézte: „a 2002-es választás Orbánnak és a Fidesznek egy nagy mellbecsapás volt. (…) De egy nem is annyira formális beszélgetésen már akkor elmondta nekem, hogy nézd, 

»én vissza fogok jönni«. Erre ő tudatosan készült.“

Nem nyalogatta a sebeit, nem nyavalygott, hanem fogta magát, feladta a pártelnökséget, és elkezdte a hátteret szervezni, (…) és nem hagyott senkit sem az útszélén” – emlékezet vissza az egykori baloldali miniszterelnök.

A teljes beszélgetést alább tekintheti meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

mandiner

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Indonézia után – a futballtörténet legszörnyűbb stadionkatasztrófái

A hétvégi indonéziai, szurkolók okozta katasztrófa, amely már az eddigi ismeretek szerint is legalább 174 halálos áldozatot követelt,...

Milyen pozitív hatásai lehetnek a kaszinóknak a gazdaságra?

A szerencsejáték egyre nagyobb iparággá válik, és ma már általánosan elfogadott tény, hogy a kaszinók számos szempontot figyelembe...

Kiraboltak egy gyereket Kaposváron

Fiatal felnőtt rabolt ki egy kiskorút Kaposváron. Az ügy adatai alapján az akkor még ismeretlen tettes szeptember 29-én délután...

Orbán Viktor: Épségben át kell vinni a hazát a túlpartra..

Ki kell bírni a próbatételeket és "épségben át kell vinnünk hazánkat a túlsó partra, egymásba kapaszkodva és bízva...