20.3 C
Budapest
2022. május. 28. szombat

Mazsoláztunk a 2018. esztendő bűnügyi eseményeiből! Oszd meg, érdemes!

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Némelyek csekély veszélyességgel bírnak, némelyeknek azonban magas fokú a társadalmi veszélyessége, mindben azonban azonos az, hogy tanulni lehet belőlük, hogyan kerüljük el, hogy áldozattá váljuk!

2017. szeptembere

Szeptember 1.

Szolgálatból vidéki otthonába vonatozott a Készenléti Rendőrség két járőre, amikor Törökszentmiklóson csattanást hallottak, a szerelvény vészfékezett. A közeli átjáróban összeroncsolódott kerékpárja mellett, csonkolt lábakkal, sokkos állapotban feküdt egy 58 éves férfi. Az erős vérzést elszorították, a kötést a néhány perccel később érkező törökszentmiklósi kollégák gumibotjával feszítették, hogy a további károsulást elkerüljék. A sérültet kórházba vitték, a baleset túlélése a rendőröknek volt köszönhető.

Szeptember 4.

A járókelők átlépték vagy kikerülték azt a földön fekvő, műlábú hajléktalant, akit két józsefvárosi rendőr karolt fel. Kerekesszékének akkumulátora lemerült, kézzel nem bírta hajtani, felborult, és segítségre szorulva várt. Mivel a közeli üzletek egyikében sem biztosítottak szabad konnektort, az egyik zsaru beültette az 59 éves férfit a járőrkocsiba, míg társa az ólomsúlyú járgányt betolta a rendőrkapitányságra. Átkísérték egy közeli szállóra, ahonnan megfürödve és tiszta ruhában vitték vissza kiskocsijához. Míg az akkumulátort töltötték, kávéval és szendviccsel látták el a szerencsétlenül járt férfit.

.

 

Szeptember 5.

DNS-profiljának a helyszínen rögzített anyagmaradvánnyal történt kétséget kizáró egyezését követően gyanúsították meg a zsaruk R. Szilvesztert (40) a soroksári futónő öt évvel ezelőtti meggyilkolásával. A Készenléti Rendőrség kiemelt ügyeket felderítő főosztályának munkatársai az elmúlt években 330 ezer embert ellenőriztek le, közel száz poligráfos, 1771 genetikai vizsgálatot végeztettek. A gyanúsításkor korábbi bűncselekményei miatt jogerős szabadságvesztését töltő R. Szilveszter nem tett vallomást, vele szemben különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folyik az eljárás.

Szeptember 10.

Egy Frankfurtba tartó vonaton, az ellene kiadott európai elfogatóparancs alapján kapták el az osztrák rendőrök a 18 éves Bilal Ahmad S.-t. A hazánkban oltalmazott státuszt kapott afgán férfi előző hajnalban egy belvárosi gyorsétterem mosdójába zárt, majd megerőszakolt egy nőt. A támadó ezek után a kasszából pénzt markolva elmenekült a helyszínről. Időközben kiderült, Bilal Ahmad S. terhére két további, idén nyáron a főváros VII. kerületében elkövetett szeméremsértés vétsége is róható: a férfi hazafelé tartó nőket zaklatott szexuálisan. Bilal Ahmad S. ellen kétrendbeli szeméremsértés vétségének, valamint szexuális kényszerítés és személyi szabadság megsértése bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult – fogva tartása mellett – eljárás.

Szeptember 11.

Közterületi kamerafelvételek segítségével azonosították a szécsényi zsaruk azt az 52 éves férfit, aki lakásába invitált alkalmi hálótársát fosztotta ki hajnalra. A közös poharazgatás után elszenderedő 44 éves sértett pénze és laptopja tűnt el, szállásadója pedig másnap szokatlan költekezésbe kezdett. M. Józsefet néhány órán belül elfogták, mindent tagadott, bár a számítógép az ágyneműtartójából került elő. A szabadlábon hagyása mellett kifosztás bűntettének megalapozott gyanúja miatt ellene indult eljárást a zsaruk befejezték, az ügy iratait átadták a Balassagyarmati Járási Ügyészségnek.

.

Szeptember 13.

Betöréssorozatnak vetettek véget a szigetszentmiklósi zsaruk. A városban és a közeli Szigethalmon hatolt be telephelyekre, családi házakba az arcukat maszkkal takaró háromtagú bűnbanda. Kamerafelvételek elemzésével jutottak el egyikükhöz, majd társait is azonosították, illetve adatokat gyűjtöttek szokásaikról. A szigetszentmiklósi O. Zsoltot (25) és K. Zsoltot (43), valamint a ráckevei J. Ferencet (40) szokásos találkozóhelyü­kön, egy dunavarsányi benzinkúton fogták el. A bandához jelenleg 11 betörést kapcsoltak, a lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt ellenük indult eljárásban további bizonyítékok beszerzése zajlik.

Szeptember 14.

A józsefvárosi zsaruk két drogárust kapcsoltak le, akik egy középiskola közelében terítették a szert. F. Dzsenifert (20) az utcán, B. Sándort (31) Dugonics utcai lakásán fogták el, az anyagot – elsősorban biofüvet és kristályt – az intézményhez közeli bérlakásban kialakított raktárukban tárolták, porciózták, csomagolták. Kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult ellenük eljárás.

,

Szeptember 17.

Felismerte a biztonsági kamera felvételén a Kecskeméti Rend­őrkapitányság törzsőrmestere azt az 54 éves asszonyt, aki egy fafeszületet, egy porcelántálat és négy vázát táskájába rejtve lopott el egy Csongrádi utcai adományboltból szeptember 11-én délelőtt. A tolvaj lakásán tartott házkutatáskor az összes értéktárgyat megtalálták, majd a karitatív üzlet tulajdonosának sérülésmentesen visszaadták. Az asszony ellen az okozott 8000 forint kárérték alapján indult szabálysértési előkészítő eljárást a zsaruk befejezték, az ügy iratait megküldték a bíróságnak.

Szeptember 20.

Ebédelni indult, de éhségének csillapítása helyett késes szatírt fogott egy kiskunfélegyházi nyomozó. Öt nappal korábban két buliba induló lányt szólított le és támadott meg a Szegedi úton a román állampolgárságú Sz. Dénes (25). Egyikük szegycsontjához kést szorított, tapogatta, megcsókolta a lányt. Barátnője telefonon akart segítséget hívni, mire a támadó az ő torkához nyomva a pengét elvette a készüléket, és elmenekült. Később újra látták, lefotózták, e kép alapján ismerte fel a városban a zsaru. Sz. Dénesről kiderült, a késes támadás előtt egy közeli házból az ablakon bemászva laptopot és pénztárcát lopott. Fogva tartása mellett kétrendbeli rablás, valamint lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás.

Szeptember 22.

Tartalmát tekintve teljesítményfokozóként feltüntetett, kínai csomagküldő cég által feladott küldeményt találtak gyanúsnak a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Az előzetes vizsgálat igazolta a gyanút, a Hollandián át Kínából érkezett csomag 506,5 gramm por állagú metoxiacetilfentanilt, új pszichoaktív anyagnak minősülő kábítószert tartalmazott. A címzett, a budapesti M. Renáta (32) volt. Ellene és a nő postafiókjához szintén hozzáférő budapesti H. József (25) ellen körözést adott ki a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság. M. Renátát aznap elfogták Soroksáron, H. József két nappal később feladta magát. Szabadlábon hagyásuk mellett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult ellenük eljárás.

Szeptember 24.

Nagylaknál tartóztatták fel azt a román férfit, aki saját és munkatársai fizetését is eljátszotta egy fővárosi kaszinóban három nappal korábban. Ioan O.-t (52), alias Öcsit egy kecskeméti építkezésen dolgozó, honfitársaiból álló brigád vezetője kérte meg, hogy a csapat bérét vigye el Budapestről. Öcsi rendben felvette a 2,1 millió forintot, és indult volna vissza a hírös városba, azonban útközben egy kaszinóba botlott. Betérve először saját bérét, majd társaiét is zsetonokra váltotta. Az üres borítékkal visszatérve állította, elvesztette a pénzt, majd eltűnt társai szeme elől. Miután értesítették a rendőrséget, a zsaruk jelzést küldtek a határátkelőhelyeknek, így akadt fenn Nagylaknál. A sikkasztás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárást a rendőrök befejezték, az ügy iratait átadták a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészségnek.

Szeptember 25.

Életveszélyes fenyegetésekkel próbált 12 millió forintot kizsarolni egy erdőkertesi családtól az a 29 éves helyi férfi, akin a pénz átadásának helyszínén ütöttek rajta a gödöllői zsaruk. A levélben üzenő és a sakkban tartott családot látszólag jól ismerő kényszerítő helyet, időpontot és a pénz csomagolásának módját is kikötötte, a rendőrökkel viszont nem számolt. A félreeső helyen szétszóródva elrejtőző, minden lehetséges menekülési útvonalat blokkoló zsaruk akkor csaptak le K. Zsoltra, amikor magához vette a csomagot. A házkutatáskor tárgyi bizonyítékokat foglaltak le, többek között egy erőszakkal fenyegetőző zsaroló levél vázlatát, amelyet egy másik családnak akart elküldeni. Tettét beismerte, vallomása szerint korábbi adósságait akarta kifizettetni a megsarcolt családok pénzével. Zsarolás bűntette kísérletének elkövetése miatt, gyorsított eljárásban a bíróság két év letöltendő szabadságvesztésre ítélte, melynek végrehajtását négy év próbaidőre felfüggesztette.

Szeptember 28.

Újabb kábítószert árusító körre indult volna az a 31 éves budapesti, évek óta munka nélküli férfi, akit a józsefvárosi zsaruk fogtak el lakásának kapujában. O. Richárd anyjával és gyermekével élt abban a lakásban, ahol a veszélyesnek hitt, ismeretlen összetételű szert raktározta, adagolta és csomagolta. A neten rendelt, általa sem ismert összetételű drogot autózás közben terjesztette kocsijába ülő vásárlóinak. A házkutatáskor 500 adagnyi fehér port, 300 cigarettányi varázsdohányt, valamint 117 ezer forintot foglaltak le a rendőrök. O. Richárd ellen kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

.

2018. októbere

Október 1.

Telefonkönyvet lapozgatva száznál is több hívást kezdeményezett naponta az a 37 éves budapesti nő, aki a hívást fogadók unokájának, unokahúgának adta ki magát, és egy általa okozott bal­esetre hivatkozva milliós összegekkel húzta le áldozatait. D. Henrietta meséje szerint kórházi tartózkodása miatt nem képes személyesen elhozni a pénzt, ezért barátját küldte. A becsapott idős emberekhez a 32 éves, taxisként dolgozó M. Róbert érkezett, aki a banda harmadik tagjától, a 39 éves, fővárosi B. Gyulától kapta a címet. A gyanú szerint hónapok óta tartó csalássorozatnak a rendőrök akkor vetettek véget, amikor szeptember 19-én egy közel másfél millió forinttal megrövidített 74 éves asszony bejelentést tett. A három gyanúsítottal szemben csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Október 2.

Kovács István vezérőrnagy, gazdasági országos rendőrfőkapitány-helyettes, valamint Polyák Zsolt dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány adta át a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság, a Békéscsabai Rendőrkapitányság, valamint a társszervezetek állományának helyet adó, 45 éve épült, 400 millió forint pályázati, illetve rendőrségi forrásból korszerűsített székházat Békéscsabán. Az épület hőszigetelésének javítása érdekében homlokzati nyílászárókat cseréltek, hőhídmentes alumínium függönyfalszerkezetet és fokozott légzárású bejárati ajtókat építettek be, hő- és vízszigetelték a tetőt, felújították a villámvédelmi rendszert, valamint tatarozták az irodaházhoz tartozó épületeket is.

Október 3.

Győr, Szeged, Szombathely és Nagykanizsa után Pécsett adták át ünnepélyesen azt a 309 férőhelyes, modern épületkomplexumot, amely a környéken szolgálatot teljesítő zsaruknak nyújt minőségi lakhatást. Határvadászok és a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai vehették birtokba a kétfős szobákat, mosókonyhákat, a konferencia-, valamint az edzőtermet.

n
Október 5.

Letartóztatta a bíróság azt a 27 éves ráckeresztúri nőt, aki társkereső oldalon vadászott lehetséges áldozataira, randevúzott velük, majd közös italozás után kifosztotta az elbódított férfiakat. Egy budaörsi férfi tett bejelentést a vele történtekről a rendőrségen, a helyi zsaruk a korábbi találka helyszínein begyűjtött kamerafelvételek és egy, a XIII. Kerületi Rendőrkapitányságon folyamatban lévő hasonló ügy elemzésével azonosították a kábítót. J. Viktória után alkalmi ismerkedésre kiválóan alkalmas szórakozóhelyeken is kérdezősködtek, eközben ismerte fel egy belvárosi diszkó személyzete. Tiltakozása ellenére elfogták, ruhájából altató és folyadékban feloldott nyugtató került elő, lakásán pedig nagy mennyiségű altatószer mellett zálogjegyeket is lefoglaltak, amelyeket az elkábított férfiaktól elvett ékszerekért kapott. Kifosztás és rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás.

Október 6.

Részegségével indokolta vandalizmusát az a 19 éves dömösi fiatal, aki elmondása szerint másfél liter tömény ital elfogyasztása után számolt le a Budapest VII., István utcában parkoló 32 autó visszapillantó tükrével. A tántorogva, többször egyensúlyát vesztve rugdosó B. Botond sorozatát két erzsébetvárosi jár­őr akasztotta meg. Előállítását követően tisztuló fejjel hiába kért a rendőröktől egy „bocs!” szóval elnézést, garázdaság vétségének megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás.

v
Október 7.

Negyvennégy fős akciócsoport leplezte le azt a belvárosi szórakozóhelyet, amelynek korábbi vendégei közül többen a rendőrséghez fordultak az ott tapasztalt túlszámlázás és erőszakos bánásmód miatt. Két svájci–afgán kettős állampolgáron három italért 121 ezer forintos számlát akartak bevasalni. A biztonsági őr dühödten követelte tőlük a pénzt, egyiküket ott tartották, míg társát egy pincérnő kísérte a legközelebbi bankjegykiadó automatához. Egy japán férfi is hasonlóképpen járt, neki két és fél üveg borért 175 ezer forintot számláztak, és csak az ATM-ből kivett összeg elvétele után engedték el. Három indiai férfitól táncoltatásért kértek eltúlzott összeget, egyikük fizetett, társát azonban addig tartották fogva, míg a harmadik férfi egy automatából át nem adta a követelt összeget. A rajtaütéskor öt embert állítottak elő: F. Dániel (39) biztonsági őrt, K. István (49), B. Ferenc (43), valamint P. Károly (71) ügyvezetőket, valamint a lehetséges áldozatokat a bárba csalogató Zs. Krisztinát (41). Önbíráskodás, személyi szabadság megsértése és csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult ellenük eljárás.

Október 8.

Tizenhat évvel ezelőtti emberölés tettesét és felbujtóját gyanúsították meg a Készenléti Rendőrség kiemelt ügyeket felderítő főosztálya nyomozói. A jelenleg 63 éves L. Attila Gézáné férje jövedelméből rendszeresen, párja tudta nélkül különböző nagyságú összegeket emelt le, amellyel titokban előző kapcsolatából született gyermekeit patronálta. Félve a lebukástól úgy döntött, hogy megöleti a férfit, a munkára K. Lajost bérelte fel. Az akkor 44 éves férfi 2002. december 7-én kétszer tarkón lőtte az alvó áldozatot, aki a kórházban belehalt sérüléseibe. Már az akkori nyomozáskor látókörbe került az asszony, a gyilkost azonban nem találták. Két évvel ezelőtt vették újra elő az aktákat, amikor egy betöréses lopás ügyében kihallgatott tanú azt állította, K. Lajos ölte meg a vállalkozót. A jelenleg más bűncselekmények elkövetése miatt jogerős szabadságvesztését töltő K. Lajos, valamint a bíróság döntése értelmében elektromos nyomkövető eszközzel biztosított bűnügyi őrizetben lévő L. Attila Gézáné is tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését.

Október 10.

Állig felfegyverzett zsaruk ébresztették azt a 30 éves eleki férfit, akit több erőszakos bűncselekménnyel is meggyanúsítottak. N. Dániel Kornél sérelmeit, problémáit rendre testi erejével és agresszióval igyekezett megoldani. Május 29-én úgy megverte és megrugdosta egyik ismerősét, hogy annak eltört a felkarcsontja. Július 27-én barátnőjét ütötte kocsijában, a nő menekülni próbált, N. Dániel Kornél azonban visszaráncigálta az autóba, és tovább ütlegelte. Augusztus 30-án egy helyi tisztviselőt fenyegetett veréssel, ha a közérdekű munkából való késéseit nem hagyja figyelmen kívül. Nyomatékul lökdöste és a nyakát szorongatta. N. Dániel Kornél ellen testi sértés, személyi szabadság megsértése, hivatalos személy elleni erőszak bűntettének, valamint garázdaság vétségének megalapozott gyanúja miatt folyik – fogva tartása mellett – eljárás.

v
Október 12.

Hét órán belül azonosították azt a járművezetőt, aki gépkocsijával késő este elütött egy 63 éves férfit Kecskeméten, a Mária körúton. Sorsára hagyva az úton maradt gyalogost megállás és segítségnyújtás nélkül hajtott tovább. A testen később egy autóbusz is áthajtott, a járókelő belehalt sérüléseibe. A helyszínen talált nyomokból a zsaruk arra következtettek, egy terepjárót kell keresniük, a típuson belül a gyártmányt BMW X5-re, azon belül a szürke színűekre szűkítették. Másnap reggel fogták el lakásán a helybeli L. Mártont (62), az udvaron talált, sérült gépjárművet lefoglalták, a bal oldali tükrön és a sárvédő lemezen talált, a gázolásra utaló nyomokat rögzítették. A szabadlábon védekező L. Márton ellen segítségnyújtás elmulasztása vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Október 13.

Ukáz, a Heves megyei rendőrkutya egy tolvaj házáig vezette gazdáját Egerben, hiába telt el a bűncselekmény elkövetése óta több óra. Egy éjszaka feltört autó utasterében vette fel a szagnyomot a sértett reggeli bejelentését követően, és meg sem állt a bűncselekménnyel gyanúsítható 17 éves fiú otthonáig. A valószínűleg eladásra szánt zsákmányból – műköröm készítéséhez használt kellékek, rádióelőlap és egy pár női csizma – csak a lábbeli hiányzott, azon időközben túladott. A szabadlábon védekező, eltűnés miatt is keresett fiú ellen lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Október 14.

Az esti futásból hazatérve vette észre a férj felesége hiányát, akinek már vissza kellett volna térnie az edzésből. A X., Jászberényi útnál talált rá megtámadott nejére, majd lerángatta róla az erőszakoskodót, aki egy bokros terület felé menekült a helyszínről. A rendőrök az összevert áldozattól használható és a felderítést segítő információkat kaptak, így jutottak el egy közeli üzletbe, amelynek vezetője ottjártukkor kapott üzenetet a keresett férfi feleségétől, aki hazatérő férje véres ruhájának okát firtatta. A kőbányai lakásba bekopogó zsaruknak a feleség nyitott ajtót, az időközben meztelenre vetkőzött támadót, H. Istvánt (37) a hűtőszekrény mögött lapulva találták meg. H. István ellen – letartóztatása mellett – szexuális erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Október 17.

Egy órán belül elfogták a ceglédi zsaruk azt a 23 éves férfit, aki kora reggel a helyi vasútállomás feljáróján rántotta ki egy idős asszony kezéből a táskát. A mozdulat olyan erővel történt, hogy a 74 éves sértett egyensúlyát vesztve leesett a lépcsőn, és súlyos sérülést szenvedett. Az egyébként jármű önkényes elvétele bűntette miatt körözött támadót egy ipari telepről állították elő. A ráckevei K. Alex ellen rablás és testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Október 19.

A helyi körzeti megbízott rohant egy sátai férfi segélykérésére kora délután. A telefonáló kúttisztítás közben annyira elfáradt, hogy nem tudott kimászni a mélyből. A rendőr először egy létrát leeresztve próbált menekülési lehetőséget adni, de az elgyengült férfi nem bírt megkapaszkodni, és a hideg vízbe bukott. A derekára kötelet hurkoló zsarut az időközben odaérkezők eresztették a kútba. Egy másik kötelet a bajbajutott derekára kötött, a segítők pedig először a szerencsétlenül járt férfit, majd a rendőrt is kihúzták. A kihűlésközeli állapotban lévő férfit a mentők kórházba vitték.

Október 22.

Szeghalmi járőrök igazoltatták Füzesgyarmaton annak a kisteherautónak a 65 éves vezetőjét, amelynek rakterében hét vadállat tetemét találták. A békéscsabai G. István négy állat eredetét igazolta, egy dám bikáról és két őzről azonban kiderült, hogy a lopott állattetemeket a helyi vadásztársaság 52 éves füzesgyarmati tagjától, egyik vadászmester barátjától vásárolta. A jószágokat egy bejelentett vadászaton lőtték ki, L. Tamás Gyula azonban ahelyett, hogy leadta volna, hazavitte és eladta. G. István ellen lopás vétségének, L. Tamás Gyula ellen orgazdaság vétségének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás.

Október 23.

Valószínűleg az alkohol okozta mámor miatt nem tűnt fel annak a 38 éves debreceni férfinak az ismeretlen környezet, aki miatt egy társasházi lakó tett bejelentést. A később rongálás miatt elfogott G. László egy feltört autóban aludt, amikor a zsaruk ébresztgették. Azt hitte, a saját mélygarázsa, a saját autója és a kulcsot valahol elhagyta, ezért feszítette ki az ajtót, majd bevackolta magát a vezetőülésbe, és elszenderedett. A címet azonban alaposan benézte, mert ismeretlen helyen és idegen autóban, lakóhelyétől mintegy 5–6 kilométerre térítették magához. Szabadlábon hagyása mellett rongálás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás ellene.

Október 26.

Vélhetően a második világháborúból származó fegyverek és lőszerek garmadáját foglalták le a Somogy megyei zsaruk két kaposvári és egy bárdudvarnoki házban. A. Andrásnál, az egyik kaposvári ingatlan 23 éves lakójánál többek között aknagyújtót, gránátokat, gyújtótesteket, páncéltörő gránáthoz repeszlövedéket találtak. B. Tibor (45) bárdudvarnoki és egy harmadik férfi megyeszékhelyi házában aknavetőgránát-testeket, gyújtószerkezeteket, puskagránátokat, rugóakna-alkatrészt, tüzérségi gránátokat, kézigránátokat, gyutacsalkatrészeket, rakétát, betonromboló gránátot, töltényeket, valamint egy Moszin-Nagant típusú karabélyt, illetve 32 darab éles, 7,62 milliméteres lőszert találtak. A. András és B. Tibor ellen lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt – szabadlábon hagyásuk mellett – indult eljárás.

l
Október 29.

Több településen is megforduló tolvajbandát buktattak le az esztergomi rendőrök. Utolsó balhéjuk helyszínéről, egy nyerges­újfalui telephelyről gázolajat és akkumulátort vittek el, de bűnös úton szereztek üzemanyagot egy táti és két nyergesújfalui telepről, sőt illegális látogatást tettek egy esztergomi hétvégi házban is, ahonnan fűkaszát, kalapácsot és gázpalackot vettek magukhoz. Az esztergomi B. Zoltán (34), a tokod­altárói Sz. Zoltán (23) és 14 éves esztergomi társuk ellen lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

2018. novembere

November 1.

Nappalijában találkozott össze egy tatabányai lakás motoszkálásra ébredő tulajdonosa éjszaka azzal a meztelen férfival, aki nem sokkal korábban az ablakon bemászva érkezett. A tulaj ráförmedt, mire a hívatlan látogató ahol be-, ott ki is ugrott, az ablakon. A riasztott rendőrök átfésülték a házat, és a furcsán viselkedő, bódultnak, ám jókedvűnek tűnő, akkor már félig felöltözött férfire a pincében leltek rá. A 23 éves helyi Sz. József emlékek híján egyetlen kérdésre sem tudott érdemi választ adni. Magánlaksértés bűntettének és kábítószer birtoklása vétségének megalapozott gyanúja miatt állították bíróság elé. A Tatabányai Járásbíróság 1 év 2 hónap, végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte.

,
November 3.

Zengett az Alkotmány utca Nézsán, amikor egy 45 éves helyi férfi egy nővel ordítozott, és meg is ütötte, amiért a háza előtti járdára lépett. A sértett védelmére kelő idős ismerős sem úszta meg, őt seprűvel ütlegelte, amíg földre nem került. M. József ellen garázdaság és testi sértés bűntettének, valamint testi sértés vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

November 4.

Két hónapos kiskutyát adtak vissza elkeseredett gazdájának a hajdúsámsoni körzeti megbízottak. Az ebet egy 22 éves helyi férfi lopta el nem sokkal korábban a tulajdonos házának udvarán lévő kazánházból, majd a 16 kilométerre fekvő Nyíradonyba vonatozva ötezer forintért eladta. Az amerikai staffordshire terriernek nem esett baja, a zsaruk gyorsaságának hála Rockynak csak rövid ideig kellett nélkülöznie szerető gazdáját. K. Sándor Imre ellen lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

November 5.

Gyakorlatilag a Németországba tartó vonat ajtajából húzták le a Békés megyei zsaruk azt a 40 éves hódmezővásárhelyi elítéltet, aki október 26-ai engedélyezett távollétéről nem tért vissza a gyulai büntetés-végrehajtási intézetbe. A Viharsarokból egészen a fővárosig szökött, a Keleti pályaudvaron érték utol másodpercekkel a szerelvény indulása előtt. Fogolyszökés vétségének megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás, egyben visszakerült akkori tartózkodási helyére, a gyulai börtönbe.

November 6.

Érd, Munkácsy Mihály utcában borított fel egy kerekesszékkel közlekedő, 30 éves férfit az a 13 éves helyi fiú, akit két nappal később elfogtak a zsaruk. A földre eső, mozgáskorlátozott áldozat nyakából támadója kitépte a táskát, abból kivett 38 000 forintot, majd a magatehetetlen, kiabáló férfit addig ütlegelte, míg egy közelben lakó közbe nem lépett. Rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt – fogva tartása mellett – indult ellene eljárás.

November 8.

Egy győri benzinkúton az arra haladó autósok felé fegyverével hadonászva, majd kétszer a levegőbe lőve próbált fuvarost találni az a zavartnak tűnő férfi, akit a zsaruk tepertek le reggel. Mint kiderült, a kút shopjában is feltűnt, kiválogatta a neki tetsző termékeket, hóna alá csapott egy rágógumit és egy energiaitalt, majd nyomatékként megmutatva pisztolyát fizetés nélkül távozott. A szerb állampolgárságú Ljubisa D. (64) ellen rablás és garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt – fogva tartása mellett – folyik eljárás.

.
November 10.

Üvegszámra lopkodta, majd jó pénzért eladta a mogyorókrémet egy 42 éves szentgáli férfi. Legutolsó beszerző körútján bukott le, amikor a finomsággal telepakolt szatyrával fizetés nélkül akart eliszkolni egy veszprémi boltból. A zsaruk kiderítették, július óta űzte bűnös tevékenységét, az alkalmanként 2–4 üveg eltolvajlásával szerzett, közkedvelt terméket az interneten az átlagosnál olcsóbban árulta. Lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás.

November 10.

Az áruvédelmi eszköz eltávolítása után a kifizetetlen bakanccsal a lábán távozott egy balassagyarmati szupermarketből kora délután a mohorai R. Attila (23). Nem menekült, inkább a mellékhelyiségben megtámadott négy fiatal fiút, pénzüket követelte, és veréssel fenyegetett. A négy megrettent ifjútól összesen 1200 forintot zsákmányolt, ám elkölteni már nem maradt ideje, a zsaruk elfogták – lopott lábbeliben. Rablás bűntettének és lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt – fogva tartása mellett – indult ellene eljárás.

November 16.

Késő este támadt alvó áldozatára az a 27 éves jászkiséri férfi, aki egy kunhegyesi házba az ajtó benyomásával jutott be. A felébredő sértett arcára törülközőt szorított, megütötte, miközben pénzét követelte. Végül több tízezer forint zsákmánnyal menekült el a helyszínről. Fél nappal később elfogták a zsaruk. P. Ferenc ellen rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult – fogva tartása mellett – eljárás.

November 20.

Negyedik osztályos általános iskolások lepték el a Rendőrségi Igazgatási Központ épületét. A gyermekek jogainak világnapja alkalmából beözönlött kék pólósok balesetek adatait vették fel, rendőröket irányítottak, térfigyelő kamerák képeit vizslatták, sőt kapcsolatba léphettek a Szombathelyi Hívásfogadó Központba látogató hasonszőrű társaikkal.

.
November 21.

Törött szárnyú, feltehetően gépjárművel elütött madáron segítettek a jászárokszállási körzeti megbízottak. Nem sokkal a reggeli szolgálatkezdés után járőröztek gépkocsival a település külterületén, amikor az út szélén meglátták a sérült egerészölyvet. A hegyes csőr és a karmok miatt kabáttal bebugyolált kézbe fogott madarat a zsaruk a jászberényi sasközpontba vitték, ahol megműtötték, jelenleg „szárnyadozik”.

November 21.

Személyes konfliktusa miatt több lövéssel végzett lánya párjának édesanyjával az a 67 éves budapesti férfi, aki a III., Virág utcában támadt a munkába induló, 56 éves asszonyra. L. József elhajtott a helyszínről, nem sokkal később autójában ülve, fegyverével kezében találtak rá a BRFK zsarui. Elfogását követően a saját magának túladagolt inzulin miatt kórházba került. Emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt – fogva tartása mellett – indult ellene eljárás.

November 22.

Letartóztatta a bíróság azt az 57 éves szikszói férfit, akit egy 2011. április 17-én elkövetett kettős gyilkossággal gyanúsítottak meg három nappal korábban. A gyanú szerint az akkoriban munka nélküli, anyagi nehézségekkel küzdő Sz. Sándor egy idős házaspárt támadott meg otthonukban, összekötözte, agyonverte, majd kirabolta áldozatait. A Készenléti Rendőrség kiemelt ügyeket felderítő főosztály munkatársai tavaly márciusban újból nekilátva, hét év hét hónap elteltével leplezték le a tettest, aki ellen különös kegyetlenséggel, nyereségvágyból, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntetté­nek megalapozott gyanúja miatt – fogva tartása mellett – indult eljárás.

.November 24.

Különböző mesékkel jutott be későbbi áldozatai házába az a 27 éves jászapáti férfi, aki helybeli idős asszonyokat becsapva csalta ki pénzüket. Volt, hogy villanyóra cseréjére hivatkozott, vagy kéményseprőnek adta ki magát, és amikor hiszékeny áldozata nem tudta kifizetni a kért összeget, még annak csökkentésére is hajlandóságot mutatott, miután beszélt a „főnökével” telefonon. Sz. László ellen lopás, kifosztás, sikkasztás és csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt – fogva tartása mellett – indult eljárás.

November 25.

A pécsi Alkotmány utcában vitték földre a zsaruk azt a 37 éves zalaegerszegi férfit, aki az egyetemvárosi részen nőket szólított le, majd önkielégítést végzett a szemük láttára. M. Lórántot 24 rendbeli szeméremsértés vétségével gyanúsították meg, amelyeket júniustól kezdődően követett el a városban főként magyar, illetve külföldi egyetemisták sérelmére. A gyanúsított nem tett vallomást, elfogását követően a Baranya Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe vitték, ahol megkezdte korábbi, szeméremsértés vétségének elkövetése miatt jogerősen kiszabott 10 hónap szabadságvesztését.

November 26.

Letartóztatta a bíróság azt a 42 éves mátészalkai férfit, aki megtámadta, majd megkéselte egy Szegfű utcai ruhabolt eladóját november 22-én zárás előtt. A sértett súlyos szúrt és vágott sérülésekkel került kórházba, K. Antalt egy nappal később otthonában fogták el a zsaruk. Tettére egyértelmű magyarázatot nem tudott adni. Később a tettes autójának csomagtartójából egy 21 éves mándoki nő holtteste került elő. Mint kiderült, K. Antal alkalmi szexuális partnere nem megfelelő szolgáltatást nyújtott számára, ezért kellett kése által meghalnia. Életveszélyt okozó testi sértés és emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt – fogva tartása mellett – folyik ellene eljárás.

.November 27.

Egy újbudai lakásban csaptak le a fővárosi zsaruk arra a 25 éves férfira, aki ellen elfogásakor 25, kivétel nélkül csalás elkövetése miatt kibocsátott elfogatóparancs volt érvényben. A budapesti M. József Márió társaságában lévő H. Ferencet (26) szintén elfogták, tekintve, hogy ő öt körözésből álló bűnlajstrommal büszkélkedhetett.

November 28.

Két héttel a tűz után fogták el a rendőrök azt a két kiskunfél­egyházi fiatalkorút, akik bosszúból gyújtottak fel bálákat az Izsáki úton. A két különböző helyről indult lángokból következtetett szándékos tűzokozásban 328 bála égett el, és közel kétmillió forint kár keletkezett. A két, beismerő vallomást tett 17 éves fiú ellen rongálás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Forrás: police.hu, zsarumagazin.hu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Durva tervek szivárogtak ki Putyin környezetéből: jöhet a második támadás Kijev ellen

A lettországi székhelyű független orosz portál, a Meduza szerint a Kreml állítólag egy második támadást fontolgat az ukrán főváros...

Moszkva állítja: Nigériában található amerikai laborokból származik a majomhimlő, .. és az eredeti “terv” nem ez volt.. – Szólj hozzá!

Olyan összeesküvés-elmélettel támad a Kreml, amelynek sajnos van reális alapja.. Legalább négy amerikai ellenőrzésű biolaboratórium működik Nigériában, ahonnan a...

Orbán Viktor megint győzelmet aratott? – A miniszterelnöknek tetsző kompromisszum jöhet az olajembargó ügyében

Az Európai Unió olyan tervet eszelt ki az orosz olajembargóval kapcsolatban, amely Orbán Viktornak is tetszhet majd. Ezek...

A DK 100 ezer forintot adna millióknak, eltörölné az áfát és 1000 forintért adna országos bérletet.. – Szólj hozzá!

A DK, és a Dobrev-Gyurcsány páros szerint most nem újabb "megszorításokra" van szükség, hanem ellenkezőleg. A Demokratikus Koalíció átfogó...