6.3 C
Budapest
2023. március. 28. kedd

Mazsihisz: elfogadhatatlanok Gyöngyösi Márton zsidóellenes megnyilvánulásai

Dátum:

Megosztás:

Elfogadhatatlannak nevezte a jobbikos Gyöngyösi Márton zsidóellenes megnyilvánulásait a lenagyobb hazai zsidó szervezet. A Mazsihisz az Origo.hu kérdésére azt írta: minden megnyilvánulás elfogadhatatlan, amely sérti mártírjaink emlékét, az pedig különösen fájó számunkra, ha ilyen kijelentések a magyar nyilvánosságban hangzanak el – hangzott el az M1 Híradójában.

„A holokauszt az egy olyan érdekes állatfaj, amellyel kapcsolatban az indulatok nőnek” – ezekkel a szavakkal írta körül a jobbikos Gyöngyösi Márton egy 2013-as lakossági fórumon a holokausztot. A Jobbik alelnöke azon élcelődött, hogy a holokauszt szerinte ahelyett, hogy elfelejtenénk, egyre inkább előtérbe kerül.

Az Origo.hu által közzétett videón Gyöngyösi Márton a túlélőknek nyújtott támogatás és az intézményesített korrupció között is egyenlőség jelet tesz. Gyöngyösi Márton szintén 2013-ban a párt békéscsabai lakossági fórumán is a túlélőkön és a nekik nyújtott állami támogatáson gúnyolódott.

„Különösen fájó, ha Gyöngyösi Mártonéhoz hasonló kijelentések a magyar nyilvánosságban hangzanak el” – így reagált a Mazsihisz az Origónak A legnagyobb hazai zsidó szervezet szerint Gyöngyösi Márton szavai elfogadhatatlanok, amelyektől élesen el kell határolódni.

Nem határolódnak el a Jobbiktól

Az ellenzéki pártok ezt mégsem tették meg egyértelműen. A Gyöngyösi Mártonról előkerült felvételeket a liberális Bősz Anett a Jobbik belügyének nevezte és azt mondta: bár elítélik a jobbikosok antiszemita megnyilvánulásait, továbbra is együttműködnek velük.

A DK-s Varju László arról beszélt: a Jobbik múltjában vannak vállalhatatlan dolgok, de ezt már maguk mögött hagyták.

A Jobbik országgyűlési képviselője nem adott érdemi választ az M1 kérdésére, hogy a párton belül elítélik-e Gyöngyösi Márton mondatait. Z. Kárpát Dániel e helyett hazugságról, csúsztatásról és nem létező problémáról beszélt.

Elítélendők az antiszemita kijelentések

A Fidesz-frakció szóvivője elfogadhatatlannak nevezte, hogy a korábban antiszemita kijelentéseket hangoztató politikusok a Jobbikban máig vezető tisztségeket töltenek be. Halász János szerint megdöbbentő, hogy Gyöngyösi Márton, aki állandóan antiszemita kijelentéseket tesz, frakcióvezető lehet a Jobbikban, és megdöbbentő az is, hogy vezető tagja az ellenzéki összefogásnak. Ez is mutatja, hogy az ellenzék a hatalomért mindenre képes – fogalmazott Halász János.

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a Parlamentben Gyöngyös Mártonnak adott viszontválaszában emlékeztetett: az antiszemita kijelentések ellenére az ellenzéki pártok nem hogy nem határolódnak el a Jobbiktól, hanem együttműködnek velük.

“Nem olyan régen még EU-s zászlókat égettek, beleírták az alapszabályba, hogy a Jobbik kiléptetni Magyarországot az Európai Unióból, Ön pedig – szólt Gyöngyösi Mártonhoz – személy szerint listázni akarta a zsidó származású képviselőket. Ehhez képest ma a szocialistákkal és a DK-sokkal működnek együtt” – fogalmazott Orbán Viktor.

A kormányfő végül Gyöngyösi Mártontól azt kérdezte: szerinte komolyan vehető-e ha a Jobbik hitelességről beszél.

m1

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Egy félidő alatt elintézte a magyar válogatott a bolgárokat! .. Szép volt fiúk!

Győzelemmel kezdte szereplését a magyar labdarúgó-válogatott a 2024-es Eb selejtezőiben. Az első félidőben szerzett három góllal 3-0-ra nyert...

Любовное письмо!

Моя дорогая любовь, Акерке! Я рад тебя видеть! Ты женщина моей мечты, ты Солнце, Луна, Звезды, Ты Хорошая, Красивая,...

A Deutsche Welle hivatkozva egy amerikai szakértő által mondottakra, ezt írja..

Amerika selejtes fegyvereket küld az ukránoknak, mert Washington el akarja kerülni az eszkalációt at oroszokkal.. Washington el akarja kerülni...

Kampánypénzek: eddig soha nem látott visszaélésekre bukkanhatott az Állami Számvevőszék

Annyira összetett finanszírozási gyakorlatot tárt fel a hatóság, hogy egy év alatt sem ért a végére a pártok...