Home Főhírek Külföld May: Nagy-Britannia él uniós tagságával járó jogaival és teljesíti kötelezettségeit

May: Nagy-Britannia él uniós tagságával járó jogaival és teljesíti kötelezettségeit

0
Theresa may brit miniszterelnök Fotó: AFP

Nagy-Britannia él uniós tagságával járó jogaival, és teljesíti ebből fakadó kötelezettségeit mindaddig, amíg az Európai Unió teljes jogú tagja

– jelentette ki Theresa May brit miniszterelnök Brüsszelben, a rendkívüli EU-csúcsra érkezve vasárnap.

Cikkünk frissült.

„Tisztában vagyunk az Egyesül Királyság, mint unióból kilépő tagállam státuszával, ennek ellenére a lehető legkonstruktívabb partner lesz az uniós intézmények vezető tisztségeiről folytatott viták során, és tiszteletben tartja az őszinte együttműködés elvét. Ez alól az uniós intézmények vezető tisztségviselőinek kérdése sem kivétel” – mondta.

Frans Timmermans szociáldemokrata jelölt személyét illetően azt mondta, nem bocsátkozik az egyes jelöltekről szóló találgatásokba.

magyar gyerekek angolul beszélgetnek a világ legkülönlegesebb snack jeit kóstolgatva

„Amint azt korábban mondtuk, ennek eldöntése elsősorban az EU 27 tagállamának feladata, az Egyesült Királyság ennek ellenére elkötelezett a konstruktív megközelítés mellett” – fogalmazott.

Hozzátette a brit uniós tagság megszűnését (Brexit) követően országa továbbra is szoros kapcsolatot kíván fenntartani az EU-val, 27 tagországával való együttműködése pedig továbbra is rendkívül fontos lesz.

„A későbbiek folyamán is ugyanazokkal a kihívásokkal szembesülünk, mint korábban, ezért továbbra is együtt akarunk dolgozni ezek megoldásán, valamint értékeink megóvásán” – tette hozzá a brit kormányfő.

A tagországok állam- és kormányfői vasárnap este rendkívüli csúcstalálkozót tartanak Brüsszelben, egyetlen napirendi pontként a főbb EU-intézmények vezetői tisztségeinek betöltéséről tárgyalnak.

Hirmagazin.eu

ElőzőOrbán Viktor levelet írt az Európai Néppárt elnökének
KövetkezőElfogták rendőreink a kamu-unokát – videó
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.

Exit mobile version
Megszakítás