7.8 C
Budapest
2024. április. 24. szerda
HomeFőhírekKülföldMay: Nagy-Britannia él uniós tagságával járó jogaival és teljesíti kötelezettségeit

May: Nagy-Britannia él uniós tagságával járó jogaival és teljesíti kötelezettségeit

Nagy-Britannia él uniós tagságával járó jogaival, és teljesíti ebből fakadó kötelezettségeit mindaddig, amíg az Európai Unió teljes jogú tagja

– jelentette ki Theresa May brit miniszterelnök Brüsszelben, a rendkívüli EU-csúcsra érkezve vasárnap.

Cikkünk frissült.

„Tisztában vagyunk az Egyesül Királyság, mint unióból kilépő tagállam státuszával, ennek ellenére a lehető legkonstruktívabb partner lesz az uniós intézmények vezető tisztségeiről folytatott viták során, és tiszteletben tartja az őszinte együttműködés elvét. Ez alól az uniós intézmények vezető tisztségviselőinek kérdése sem kivétel” – mondta.

Frans Timmermans szociáldemokrata jelölt személyét illetően azt mondta, nem bocsátkozik az egyes jelöltekről szóló találgatásokba.

„Amint azt korábban mondtuk, ennek eldöntése elsősorban az EU 27 tagállamának feladata, az Egyesült Királyság ennek ellenére elkötelezett a konstruktív megközelítés mellett” – fogalmazott.

Hozzátette a brit uniós tagság megszűnését (Brexit) követően országa továbbra is szoros kapcsolatot kíván fenntartani az EU-val, 27 tagországával való együttműködése pedig továbbra is rendkívül fontos lesz.

„A későbbiek folyamán is ugyanazokkal a kihívásokkal szembesülünk, mint korábban, ezért továbbra is együtt akarunk dolgozni ezek megoldásán, valamint értékeink megóvásán” – tette hozzá a brit kormányfő.

A tagországok állam- és kormányfői vasárnap este rendkívüli csúcstalálkozót tartanak Brüsszelben, egyetlen napirendi pontként a főbb EU-intézmények vezetői tisztségeinek betöltéséről tárgyalnak.

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
Pannon Work