8.3 C
Budapest
2024. február. 25. vasárnap

Másfél éven belül öt új magyar nagykövetség nyílik

Dátum:

Megosztás:

2015 06 12 231855
2015. 06. 12. – 22:03 forrás: MTI
Üzbegisztánban, Etiópiában, a Fülöp-szigeteken, Új-Zélandon, Ghánában és Angolában nyílik, illetve nyílik újra magyar nagykövetség az idén és jövőre.

A kormánynak a Magyar Közlöny pénteki számában közzétett határozata szerint idén október 1-én magyar nagykövetség nyílik a közép-ázsiai Üzbegisztán fővárosában,Taskentben, és szintén október 1-én újranyílik Magyarország etiópiai nagykövetsége Addisz-Abebában.

Jövő március 1-én újranyílik a magyar nagykövetség a Fülöp-szigeteken, Manilában.

Ugyancsak jövő március 1-én nyílik magyar nagykövetség Új-Zélandon, Wellingtonban, a külképviselet konzuli kerülete Új-Zéland és a csendes-óceáni szigetvilág egész területére kiterjed majd.

A ghánai fővárosban, Accrában ugyancsak jövő március 1-én nyílik újra magyar nagykövetség.

A kormány határozata szerint Angolában is újra lesz magyar nagykövetség: Luandában szintén jövő március 1-én nyílik újra a magyar külképviselet.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter június elsején jelentette be, hogy Magyarország öt új nagykövetséget nyit másfél éven belül Latin-Amerikában, illetve Fekete-Afrikában. A három afrikai nagykövetségként az angolait, az etiópiait és a ghánait nevezte meg.

Szabó László, a tárca parlamenti államtitkára április végi üzbegisztáni látogatásán közölte, hogy Magyarország 2015 végéig nagykövetség nyitását tervezi Üzbegisztánban.
Kép: Google

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Egy nagyon megható film a mindennapos küzdeni akarásról és küzdelemről – A boldogság nyomában – videó

Chris Gardner mindent elkövet, hogy a családja boldogan, biztonságban éljen. Ám a szerencse valahogy sosem szegődik mellé. Bár...

4 millió 699 ezer fő volt a foglalkoztatottak száma, a munkanélküliségi ráta 4,5%

2024 januárjában a 15–74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma az előző év azonos időszakához képest lényegében nem változott, 4...

Van élet 1 millió dollár alatt?

Újraformálódik a startup piac.. A változásra az inkubátoroknak is reagálni kell Az elmúlt évben jelentősen zsugorodott a nemzetközi és a...

Kijevbe utazott Ursula von der Leyen a háború évfordulója alkalmából, már nagyon várja a találkozást a ukrán elnök és az EB elnöke!

Kijevbe utazott az Európai Bizottság elnök. e a háború évfordulója alkalmából. Az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen...