-0.5 C
Budapest
2023. március. 29. szerda

Márki-Zay újévi köszöntőjében az Orbán kormányt több alkalommal is Magyarország történetének legkorruptabb kormányának nevezte az ellenzék miniszterelnök-jelöltje… – videó (Szólj hozzá!)

Dátum:

Megosztás:

Szokatlanul hosszú, 20 perces újévi köszöntőt mondott Facebook oldalán Márki-Zay Péter, az egységes ellenzék miniszterelnökjelöltje.

A világon a magyarokat sújtotta leginkább a koronavírus-járvány, mert nálunk követelt a legtöbb halálos áldozatot lakosságarányosan – ezzel kezdte újévi videóbeszédét Márki-Zay Péter.

Az egységes ellenzék miniszterelnök-jelöltjének Facebook-videója:

A járvány jelentős gazdasági nehézségeket is okozott a vállalkozások és a munkavállalók számára, amit nem kompenzált megfelelően a kormány. Ennek egyik eleme volt, hogy Magyarországon kifejezetten rövid ideig kapnak támogatást az állásukat elvesztők – utalt Márki-Zay Péter az ellenzék népszavazási kezdeményezésének egyik kérdésére is.

A politikus igen erős véleményt fogalmazott meg a kormány ellen: szerinte a Fidesz tavaly is megtalálta azokat a témákat, amelyekkel gyűlöltet kelthet, megoszthatja a magyarokat. Véleménye szerint ilyen volt a Brüsszel genderfenyegetéséről szóló kampány és az általa melegellenes kampánynak nevezett, az egynemű párokat érintő jogszabályozás változás is. A genderlobbi kifejezés megemlítése után nem hagyta ki a kormány egyik hatalmas botrányát sem, amit ezzel a félmondattal intézett el: „Nyilván Szájerre gondoltak”.

A Völner-ügy említése kapcsán nemcsak a végrehajtói maffia korrupciós botrányát említette meg, hanem kitért arra is, hogy a Pegazus lehallgató szoftvert állítása szerint a tisztességes állampolgárok, a kormányt kritizáló emberek ellen vetették be. Az Orbán kormányt több alkalommal is Magyarország történetének legkorruptabb kormányának nevezte az ellenzék miniszterelnök-jelöltje.

Visszavert több vádat is, amellyel személy szerint őt, illetve az ellenzék programját támadja a kormány, ahogy ő nevezte a „pártállam” . Mint fogalmazott: nem igaz, hogy eltörölné a rezsicsökkentést. Erre Hódmezővásárhely a példa, ahol állítása szerint az Európai Unió erre a célra szánt forrásaiból valósította meg a 70 %-os rezsicsökkentést, nem pedig az adófizetők pénzéből. Hazugságnak nevezte a 13. havi nyugdíj eltörlésének szándékát, valamint a minimálbér visszacsökkentését.

Az év eredményei között az előválasztást, az ellenzék nyílt véleményütköztetését és az egységes ellenzék pártjai között megkötött kompromisszumokat említette.

Szólt az ellenzék esélyeiről is, amelynek kulcsa szerinte, hogy bízni kell a sikerben, az hogy ” együtt erősek vagyunk” – hangsúlyozta . Erre szerinte egyebek mellett az adhat alapot, hogy jelenleg úgy gondolja „ példátlan osztogatás” zajlik, ami arra utal, hogy „a Fidesz ennyire fél”. „Soha ilyen jól nem álltunk” – jelentette ki. „A szemüknek higgyenek, ne a Fidesznek!” – tette hozzá.

Van egy erős szakértői csapatunk, akik folyamatosan bemutatják az ellenzék programját – mondta, és példaként hozta fel az eddigi bemutatkozásokat.

A támogatóitól azt kérte, hogy kövessék az ellenzéki sajtót, használják a közösségi médiát, juttassák a híreket a Nyomtassteis-sel a legkisebb faluba is, kommenteljenek és ne hagyják, hogy a trollok véleménye érvényesüljön.

blikk, Facebook

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Leonardo DiCaprio; Jonah Hill; Matthew McConaughey; Margot Robbie; – A Wall Street farkasa – videó (18+)

A pénz sosem elég. Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio) becsületes tőzsdeügynökként kezdte pályafutását, de az amerikai álom őt is...

Szijjártó Péter: Magyarország és Lengyelország nemet mondott az európai földgázrendeletre

Az uniós tagállamok arról szavaztak, hogy meghosszabbítsák-e azt a rendeletet, amely előírná az EU-n belül a földgázfelhasználás csökkentését. Korábban...

Bejelentés: hamarosan lép a kormány a fúrt kutak ügyében

Csökkenteni fogják azoknak a korábban szabálytalanul létesített kutaknak az engedélyezési költségét, amelyeket nem öntözésre, hanem háztartási célra használnak...

Új helyen bukkant fel és rekorder lett M237, a vándorló farkas – itt a teljes útvonala

Immáron a legnagyobb távolságot dokumentáltan megtevő farkas Európában az a példány, mely tavaly nyáron Svájcból indult, a napokban...