9.4 C
Budapest
2022. szeptember. 28. szerda

Márki-Zay Péter: „Elismerjük a Fidesz győzelmét” – Furcsa és szomorú választási beszédet mondott az elbukott ellenzéki vezér

Dátum:

Megosztás:

A mai választás egyértelmű győztese a Fidesz-KDNP. Az ellenzék eredményváró rendezvényén Márki-Zay Péter is kiállt a hívei elé. Az elbukott ellenzéki miniszterelnök-jelölt mögött a családja állt. Egyetlen ismert ellenzéki politikus sem állt ki mögé.

Beszédében azt mondta, Hadházy Ákosnak volt igaza, mikor azt mondta, hogy amennyiben az emberek nagy részét az agymosás és a propaganda éri el, akkor ezen a rendszeren nehéz választani,

Mindenki ezt olvassa most!

– Elismerjük Fidesz győzelmét, bármelyik rendszerben a Fidesznek ez egy nagy győzelme lett volna. Nem vitatjuk, hogy a Fidesz ezt a választást megnyerte. De, hogy ez a választás demokratikus volt… Hazugságokkal, gyűlöletkampányokkal, azzal, hogy egy vitára nem álltak ki, 13szor annyi plakáton ontották a hazugságot, mint amennyire nekünk esélyünk volt megmutatni az igazságot. Bíztunk a győzelemmel, hogy lándzsával a hátunkban, megsebesítve, kigúnyolva megnyerhetjük ezt a választást. Nem így történt – mondta Márki-Zay Péter.

– Én most haza fogok menni és ennyi év után először kialszom magam, hazamegyek, “megcsóklászom a gyermekeimet”, találkozom újra a barátaimmal, szeretni fogjuk egymást, sütögetünk, megiszunk egy pohár bort. Ezt kívánom mindenkinek, menjünk haza, aludjuk ki magunkat, nyugodt döntéseket kell hoznunk. Tiszta lelkiismerettel állunk a nemzet előtt és a jóisten előtt is. – mondta Márki-Zay Péter, majd elmesélt egy történetet a kommunizmusban üldöztetést szenvedett nagyapjáról, aki minden nehzség ellenére itthon maradt.

Mindenki ezt olvassa most!

– Én úgy döntöttem, hogy nagyapám példáját fogom követni. És bár most mindenkiben józan megfontolás tárgya lehet, hogy hazánk nem a jó úton megy, hogy ebben a helyzetben úgy döntöttünk – ezért hívtam el a családom, itt áll az én hét gyermekem – mi maradunk, itt maradunk veletek. Veletek vagyunk, ki fogunk állani értetek, küzdünk együtt tovább. Mi akik megfogtuk egymás kezét, ne engedjük el. Felelősek vagyunk minden magyarért. Az a sok tízezer ember, akinek a reményeit összetörté a mostani választási eredmény, nem küzdött hiába. Felépítettünk egy közösséget, akit propagandával nem lehet megvenni, akinek a haza nem eladó. Több tízezer ember és 106 hős mellett kell kiállnunk, akik vállalták a küzdelmet és akik ugyanúgy össze vannak törve, mint bármelyikünk. Tudtuk, hogy egyenlőtlen a küzdelem, de nem tudtuk, hogy ennyire meg lehet vezetni az embereket – mondta az ellenzéki miniszterelnök-jelölt.

Mindenki ezt olvassa most!

Hozzátette: Bárkit, akit üldözni fognak ebben az országban, kiállnak mellette, ott leszünk a hatalom sarkában. – Nehéz idők jönnek. nehéz idők jöttek volna, akárki nyerte volna a választást. Tudjuk, hogy mindig lesznek bűnbakok és tudjuk, hogy azok mi leszünk – mondta Márki-Zay.

– Vissza fogjuk adni ennek a hazának a becsületét, ellenzékből is meg tudjuk mutatni, hogy bár a számszerű többség Orbán Viktor mellett van, de nem veszett ki a tisztesség a magyarokból. Mi egy tisztességes Magyarországban hiszünk és ezt a hitünket, ezt a küzdelmünket nem adhatjuk fel soha – mondta Márki-Zay, aki úgy látja, tiszta lelkiismerettel tér haza Hódmezővásárhelyre, azzal, hogy minden tőle telhetőt megtett.
blikk

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Kiderült, mikor érkeznek a III. Károly király portréját ábrázoló bankjegyek

Még az idén bemutatják az új brit uralkodó, III. Károly király portréját ábrázoló fontbankjegyeket, amelyek várhatóan két év...

A kettős tömegű lendkerék feladata és meghibásodása

A kettős tömegű lendkerék feladata és meghibásodása A kettős tömegű lendkerék feladata a motor által termelt mozgási energia tárolása...

Jevgenyij Prigozsin állítja, Ő irányítja a Wagner-csoportot..

Jevgenyij Prigozsin állítása szerint 2014. május 1-jén született meg az orosz magánhadsereg. Jevgenyij Prigozsin Kreml-közeli orosz oligarcha hétfőn hivatalosan...

Putyin: Európának tisztelnie kell Moszkvát és Minszket!

A fehérorosz elnök pedig kijelentette: Európa jövője közös Oroszországéval és Fehéroroszországéval. Az európai országoknak tisztelettel kell viszonyulniuk Oroszországhoz és...