13.3 C
Budapest
2022. október. 1. szombat

Márki-Zay: a rezsicsökkentés népbutítás

Dátum:

Megosztás:

Márki-Zay Péter gárdonyi fórumán újra a rezsicsökkentést ekézte, szerinte a rezsicsökkentés népbutítás. Ugyanezzel a lendülettel a magyar gazdákat megkárosító, kartellező milliárdos Bige Lászlót is védelmébe vette. Persze önzetlenül.

Márki-Zay a minap Gárdonyban tartott fórumot, és az erről készült felvételen ismét támadta a rezsicsökkentést. Most tartózkodott attól, hogy azt ajánlja a hallgatóságnak, használjanak kevesebb vizet, kevesebb áramot, és kevesebb gázt, ehelyett azt ecsetelte, hogy a rezsicsökkentés árát mindenképpen a lakosok fogják megfizetni.

„Hogy lehet kevesebb költség? Hogyan tudjuk megvédeni őket adott esetben az inflációtól például, ugye? – kérdezte. – Nos, a rezsivel.” Orbán – mondta a baloldal miniszterelnök-jelöltje – befagyasztotta a gázárakat, hatósági árat szabott az áramnak. Szerinte azonban ez a fajta rezsicsökkentés, népbutítás.

Azt ugyan elismerte, most valóban jól jön rezsicsökkentés, mert iszonyúan felmentek az energiaárak Nyugat-Európában, de ennek ellenére a piaci árakat kellene megfizetni, mert az áremelést nem lehet a határon megállítani. Azt nem részletezte, hogy a piaci árak esetén évente 380-400 ezer forinttal fizetne többet a mostaninál egy átlagos magyar család.

Ehelyett azzal operált, ahelyett, hogy „okosan reagálnánk egyes problémákra, sajnos néhány politikus azt kereste, hogy lehet ebből lopni. Hogy lehet ebből személyes hasznot csinálni?”

Vajon Gyurcsány Ferencre gondolt? Mint ismeretes, a Gyurcsány-Bajnai korszakban” a villamos energia ára kétszeresére, a gáz ára a háromszorosára emelkedett, ugyanakkor a Gyurcsány Ferenchez köthető MOTIM annak idején a piaci árnál jóval olcsóbban kaphatta az áramot.

Bige kartellezése nem probléma?

Márki-Zay a fórumon kérdést kapott Bige Lászlóról is. Jól hallhatóan mosdatni kezdet a kampányát támogató milliárdost „Föltűnő – mondta –, hogy most, amikor a műtrágya tényleg nagyon drága, és föltételezem, hogy jó haszon van rajta, akkor valószínűleg a Fidesz kinézte magának a Bige László-féle Péti nitrogénműveket. (…) Lehet, hogy tényleg volt kartell, lehet, hogy nem volt. Az is lehet, hogy egyáltalán nem a kartellezés a probléma, hanem egyszerűen el akarják venni a cégét.”

Mint ismertes, a Gazdasági Versenyhivatal október végén szabott ki 14 milliárd forintos bírságot a Bige Lászlóhoz köthető cégcsoportra. A műtrágyagyártással foglalkozó cég jogszerűtlenül írhatott elő kizárólagosságot a partnereinek, és megszabhatta, hogy legalább mennyi árut vásároljanak. A viszonteladóknak pedig meghatározhatták a termékek végfelhasználói árát. A vizsgálat szerint Bige László vállalkozása így a magyar gazdákon nyerészkedett.

A profitból most Bige nyíltan támogatja a baloldalt, már eddig is pénzelte Márki-Zayt, egy kis apróval, 4-5 millió forinttal. De azt is közölte „annyi támogatást adok Márki-Zay Péternek, amennyit kér.”

Na de mit kér ő Márki-Zaytól cserébe?

Forrás: Ripost / Hirmagazin.eu

Fotó: Hirmagazin.eu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Megkezdődött a nyomozás a Schobert Norbiékat gyalázó Facebook-csoport ellen..

Mint arról korábban beszámoltunk, Schobert Norbert megelégelte, hogy éveken keresztül őt és családját pocskondiázzák A nagy Norbiréka nevezetű...

Autó égett az M5-ösön, Kecskemét közelében

Kigyulladt egy autó Kecskemét közelében, az M5-ös autópályán. Egy személyautó motortere és műszerfala égett az M5-ös autópálya 93-as és...

Tinik előtt végzett önkielégítést az ismert festőművész – Érthetetlen, miért nem vették őrizetbe B. Tamást (18+)

Hátborzongató, da sajnos, igaz történés: A városszerte ismert hobó festőművészből órák alatt közellenséggé vált B. Tamás Nagykőrösön, ahol...

Egyre nagyobb a baj a Gazprommal: veszélyben az utolsó, Magyarországra tartó gázvezeték is – Megszólalt a külügy..

A Gazprom belengette, hogy leállíthatja az utolsó, Magyarországra tartó gázvezetékét is. A Gazprom belengette hogy leállíthatja az utolsó, Magyarországra...