8.4 C
Budapest
2023. március. 27. hétfő

Maradj életben, és ments életet! – Az ORFK Kommunikációs Szolgálat közleménye! – képek, videó

Dátum:

Megosztás:

A ROADPOL vezetősége 2021. szeptember 22-én „Maradj életben és ments életet!” mottóval nemzetközi sajtótájékoztatót tartott.

A sajtótájékoztatón a ROADPOL részéről Sanja Veic, a ROADPOL alelnöke és Heinz-Albert Stumpen főtitkár vett részt, míg a magyar rendőrséget Óberling József r. ezredes, az ORFK Rendészeti Főigazgatóság Közlekedésrendészeti Főosztályának vezetője képviselte.

A sajtótájékoztató témája a magyar és nemzetközi közlekedésbiztonsági helyzet bemutatása volt, tekintettel arra, hogy a ROADPOL 2021. szeptember 21-én tartotta a Közlekedésbiztonsági Napok legfontosabb napját, amelyre célul tűzte ki, hogy ne történjen egyetlen halálos baleset sem Európa közútjain.

Óberling József r. ezredes elmondta, hogy hazánkban ez megvalósult és ebben az évben szeptember 21-e volt a századik nap, amelyen nem történt halálos kimenetelű közlekedési baleset. Ez köszönhető annak is, hogy rendőrség nem kampányszerűen foglalkozik a baleset-megelőzéssel, hanem az a mindennapi munka része.

Magyarországon az elmúlt évben 460 ember vesztette életét az utakon közlekedési balesetben. 1956-ban volt legutóbb ilyen alacsony ez a számadat. A korlátozások megszűnését követően már látszik, hogy idén magasabb lesz az éves adat, mert sokan sajnos semmibe veszik a közlekedési szabályokat, és nem tisztelik másoknak az elsőbbségét sem. Az OBB megalakulása óta sikerült az emberi életet értékké tenni. Ha biztonság van, akkor minden van, ha biztonság nincs, akkor nincs semmi.

Sanja Viec, a ROADPOL alelnöke elmondta, hogy a ROADPOL egy hálózat, ami összeköti Európa közlekedésrendészeti szervezeteit egy közös cél érdekében, hogy növelni tudják a közutak biztonságát. Csökkenteni próbálják a magas számú halálos és súlyos sérüléssel járó balesetek számát Európa útjain.

Küldetésük, hogy növeljék minden egyes ember tudatosságát abban, hogy egy kis viselkedésbéli változás nagy és komoly változásokat tud előidézni. A közúti közlekedés során mindenki használja az utakat, ennek néha nincsenek is tudatában, ezért próbálják befolyásolni a közlekedés résztvevőit a tudatosabb és biztonságosabb viselkedésre.

Tasos Ashikkis, a Közlekedésbiztonsági Napok programigazgatója beszédében hangsúlyozta, hogy a tanácskozás célja, hogy a halálos közlekedési balesetek számát a nullára csökkentsék, ha legalább egy napra is. Ez a nap a tegnapi volt, 2021. szeptember 21., amikor is 11 országban nem történt egyetlen halálos közúti baleset sem, a többi ország pedig az átlagos napi halálozási érték alatt volt.  Folytatni kell aktívan a munkát, mert 220 személy hagyja el otthonát naponta Európában úgy, hogy nem tér haza egy közúti baleset miatt. Szigorú szabályokkal és nemzetközi együttműködéssel ezeknek az eseteknek a számát a nullához lehetne közelíteni.

Heinz-Albert Stumpen a ROADPOL főtitkára beszédében kérte, hogy gondolatban kövessék őt egy képzeletbeli világba. Képzeljék el, hogy egy magasszintű közlekedési döntéshozó pozícióban vannak. Egy nap egy kollégájuk odalép Önökhöz, és azt mondja, hogy van egy nagyon jó ötlete, hogyan lehetne radikálisan növelni a lakosok mozgékonyságát az egész világban, de ennek ára van: egymillió haláleset a világon évente. Mit mondanának? Ez nem egy jó ötlet, bár pontosan ezt csináljuk, a forgalom és a közlekedés emberéleteket követel, tehát ez nem egy ország problémája, ez egy nemzetközi probléma. Erre a problémára a ROADPOL megfelelő megoldás lehet. „Maradj életben és ments életet!”

police

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

A magyarok megbosszulják a spliti döntőn elszenvedett vereséget

A magyarok megbosszulják a spliti döntőn elszenvedett vereséget Horvátország és Magyarország néhány száz kilométerrel odébb, fél évvel később újabb...

60 éves Quentin Tarantino – képgaléria

Quentin Tarantino, .. filmek, képgaléria Forrás Hirmagazin.eu

A Disney és az április újdonságok – filmek rövid bemutatói

ÁPRILISI ÚJDONSÁGOK   PÁN PÉTER ÉS WENDY PETER PAN & WENDY DISNEY+ ORIGINAL FILM   Április 28. Kizárólag a Disney+ kínálatában A fiatal lány, Wendy Darling...

Tévhit, hogy a vízben található baktériumok okozzák a hüvelyfertőzéseket

Edzett hüvelyflórával induljunk a Húsvét ünnepének.. A legfrissebb hírek itt!   Erre ügyeljünk a húsvéti wellnesskor: Tévhit, hogy a vízben található...