15.3 C
Budapest
2023. szeptember. 24. vasárnap

Már újabb támadásokkal fenyegetőznek a terroristák

Dátum:

Megosztás:

„Allah nevére mondom, még nem láttatok semmit tőlünk!”

Terrortámadás történt Bécs belvárosában, több embert megöltek, és nagyon sok a sebesült. Eközben arab felhasználok már újabb terrortámadásokkal fenyegetnek.

Allah nevére mondom, még nem láttatok semmit tőlünk!

– kommentálta egy arab nevű felhasználó az osztrák rendőrség közösségi médiában megjelent posztja alá.

A Twitter-posztban a rendőrség a hétfő esti, legalább 3 halálos áldozattal járó terrortámadásra és az otthon maradásra hívta fel a bécsiek figyelmét.

Ha Allah is úgy akarja, ez a harc nem Irakban, nem is Szíriában ér véget. Allah segítségével győzni fogunk!” – írta.

 

 

A „lefejezések hónapja” előzte meg a bécsi terrortámadást

A terrortámadások, példátlan kegyetlenséggel elkövetett merényletek jegyében tel az október. 2020. október 16-án Abdullah A., 18 éves, csecsen származású fiatalember meggyilkolta és lefejezte a korábban diákjainak Mohamed-karikatúrákat mutató történelemtanárt, a 47 éves Samel Patyt.

Az ügynek voltak már baljós előjelei: szeptember 25-én, mint később kiderült, fel akarta gyújtani a Charlie Hebdo francia szatirikus hetilap szerkesztőségét a Mohamed-karikatúrák közlése miatt az a férfi, aki egy férfi pénteken egy hentesbárddal megsebesített két embert a lap volt párizsi szerkesztőségének közelében

Október 22-én egy táskákat cipelő muszlim nő a franciaországi Lyon város Part-Dieu nevű pályaudvarán az „Allahu Akbar!” kiáltást hallatta, majd azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja a naponta száznegyvenezer ember közlekedését biztosító állomást.

Egy héttel később, október 29-én nizzai Notre-Dame bazilikában ismét egy példátlan bűncselekmény történt: egy férfi késsel megölt három embert, egyiküket le is fejezte.

Az ügyben a terrorellenes ügyészség nyomozást indított, a támadót elfogták. Nem sokkal később a rendőrök Avignon közelében agyonlőttek egy férfit, aki lőfegyverrel fenyegetett járókelőket az utcán.

Nem lehet a véletlen műve, hogy a nizzai terrortámadás éppen Mohamed próféta születésnapjára esett, vélhetően a Mohamedről közölt karikatúrákkal összefüggésben.

Kapcsolódó:

Osztrák kancellár: Visszataszító terrortámadás áldozatai vagyunk

A kancellár szerint rendkívül feszült a helyzet a fővárosban, a terroristáknak automata fegyvereik vannak, mindenkit nyomatékosan megkér, hogy maradjon otthon!

Terrortámadás történt Bécs belvárosában, több embert megöltek, és nagyon sok a sebesült.

Jelenleg nehéz időket élünk Ausztriában. Szeretnék köszönetet mondani minden gyorsbevetésű erőnek, akik az életüket kockáztatják a biztonságunkért, különösen ma. A rendőrség határozott lépéseket fog tenni e szörnyű terrortámadás elkövetői ellen” – jelentette ki Sebastian Kurz.

Az osztrák kancellár hozzátette: „Az egész ország együtt érez az áldozatokkal, a sérültekkel és családjaikkal, akiknek részvétemet fejezem ki”.

Rendkívül feszült a helyzet a fővárosban. Egy támadót már ártalmatlanná tettek a rendőreink, de a többi elkövető is automata fegyverekkel rendelkezik, vagyis rendkívül veszélyesek. A különleges egységeket, így a Cobra egységet is bevetettük. Mindenkit nyomatékosan megkérek, hogy maradjon otthon!” – fogalmazott az ORF rendkívüli híradójában Sebastian Kurz.

Kurz megerősítette, hogy jelenleg 15 sérültet, köztük hét súlyos sérültet ápolnak a bécsi kórházakban.

A kancellár elmondta, reméli, hogy „a következő órákban” visszaáll a nyugalom Bécsben, de mindenkit arra kért, hogy

reggel, indulás előtt nézze meg a friss híreket, hogy biztonságos-e kilépni a lakásból.

hirado

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Matthew McConaughey – Gyilkos Joe (Killer Joe), amerikai thriller – videó (18+)

Chris-re, a huszonkét éves drogdílerre rájár a rúd. Ám a dolgok rosszról még rosszabbra fordulnak, mikor alkalmazza a...

Jennifer Love Hewitt – Ügyféllista (The Client List) – videó

Samantha Horton egy texasi kisvárosban él a családjával. Az egykori szépségkirálynő hajdan szebb napokat látott, most viszont nehéz...

Üzent Zelenszkij a lengyeleknek: Vagy minket támogattok, vagy az oroszokat

Az ukrán elnök szerint, aki nem támogatja őket, Oroszországnak segít. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Kanadába látogatott, ahol Justin Trudeau...

Angliában a migránsokat legalább háromcsillagos szállodákban kell elhelyezni

A belügyminisztérium által kiadott közlemény szerint mivel a lakhatásuk költsége napi 8 millió fontra emelkedett, így ez a...