27.2 C
Budapest
2022. augusztus. 10. szerda

Már Paraguayra is átterjedtek az amazonasi erdőtüzek

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Már a brazil- bolíviai-paraguayi hármas határon pusztítanak az amazonasi esőerdőből indult tüzek műholdas képek szerint. A fotókat az európai Sentinel műhold készítette.

Videos EU/ Copernicus Sentinel/ EO Browser

„A tűz délnyugat felé terjed, Paraguay területére” – fűzött magyarázatot a fotóhoz Iban Ameztoy kutató Twitteren.

A tűz a szélirány változása miatt váltott irányt maga is, és kedden már a Három Óriás nevű paraguayi-i természetvédelmi területre is behatolt.

Ez a régió a világ legnagyobb mocsaras területe, a paraguayi-i Pantanal része. „A Pantanal komplex, törékeny és veszélyeztetett ökoszisztéma” – mondta Larissa Rejalaga, akinek mérnökként az a feladata, hogy a műholdról észlelt erdőtüzeket kísérje figyelemmel.

Megdöbbentő képeket tettek közzé egy brazil harmadosztályú futballmeccsről is: a játszmát az Atlético Acreano és Luverdense között a 6. percben meg kellett szakítani, mert olyan sűrű füstöt észleltek az erdőtüzek miatt. A meccs a nyugat-brazíliai Rio Brancóban zajlott.

Miután a tüzet megfékezték, a meccs folytatódhatott.

EBU

Az egész világ visszatartott lélegzettel figyeli, mi zajlik az Amazonas vidékén az utóbbi hetekben. A tűzvész felhívta a nemzetközi közösség figyelmét arra, hogy milyen visszaéléseket követnek el az esőerdők területén.

euronews

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Tovább szaporodnak a fizetős parkolózónák a fővárosban

A Hős utcától a Rózsadombon túl, új területeken vezet be fizetős parkolást négy budapesti kerület. Teljesen átalakítja a parkolási...

Elindultak a Széchenyi Hitelkártya programok!

Elindultak a Széchenyi Hitelkártya programok! Elindult a megújult Széchenyi Kártya MAX program, a konkrét hitelkérelmek benyújtására megnyílt a lehetőség...

Fellélegezhetnek a katások, új rendelettel segít a kormány

Az egyszerűsített közteherviselés hozzájárulás (ekho) mértéke 13 százalékponttal csökken. Az egyszerűsített közteherviselés hozzájárulás (ekho) mértéke 13 százalékponttal csökken, szeptembertől...

Biciklivel is érkezhetnek a betegekhez a magyar mentősök – szólj hozzá, mondd el a véleményedet te is!

Kerékpárral közlekedő mentősök teljesíthetnek szolgálatot a fővárosban, tudta meg a Népszava. A legfontosabb - és legérdekesebb hírek itt! Kattints...
facebook