6.4 C
Budapest
2022. december. 3. szombat

Már megkezdték a szakmai egyeztetést az Andrássy úti fák megóvásáért

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A Főkert Nonprofit Zrt. már megkezdte a sokoldalú, szakmai egyeztetést, hogy biztosíthassa az Andrássy úti fák megfelelő életterét

– közölte Szabó József környezetvédelemért és zöldpolitikáért felelős főpolgármesteri biztos kedden az MTI-vel.

A főpolgármesteri biztos Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt keddi, sajtótájékoztatónelhangzott mondataira reagált, aki szerint az Andrássy úton álló fákra kimondták a halálos ítéletet azzal, hogy az elmúlt években nem gondoskodtak róluk megfelelően.

Szabó József azt írta: az Andrássy úti fák gyökerei jelenleg a kisföldalatti födémmagassága, valamint egyéb, közúti forgalomtechnikai akadályok miatt nem rendelkeznek kellő mélységű élettérrel. Erre a problémára szakmai és műszaki megoldás lehet, ha a kisföldalatti tervezett felújítási munkálataival egyidejűleg kerül sor a teljes fasor rekonstrukciójára, amelyről az érdemi tervezői egyeztetést a Főkert már szintén megkezdte.

A Karácsony Gergellyel közös sajtótájékoztatóján Soproni Tamás VI. kerületi ellenzéki polgármester-jelölt kifogásolta, hogy az Andrássy úti, a kilencvenes és kétezres években még gondosan ápolt gyepet műfűre cserélték, a fák pedig az ápolás hiánya és a légszennyezettség miatt kerültek rossz állapotba.

Szabó József erre reagálva közleményében úgy fogalmazott: a Főkert az „elmúlt évek során az Andrássy úton többször is újrafüvesítette az említett szakaszt, azonban a megnövekedett urbanizációs hatásoknak, valamint az arra járók és a területen kutyát sétáltatók nem megfelelő zöldterület-használata miatt, ezen zöldítések nem voltak sikeresek”. A „saras és a városképileg nem megfelelő állapot” megszüntetésére született kísérleti jelleggel az a megoldás, hogy egyes, kiemelten igénybe vett szakaszokra műfüvet tettek.

A főpolgármesteri biztos elfogadhatatlannak tartja a felvetést, hogy az Andrássy úti, rossz állapotban lévő fák kivágása politikai és nem szakmai indokok alapján történik. Szabó József hozzátette: a fővárosi kertészet Magyarország legrégebbi és egyben legnagyobb szakmai tapasztalattal bíró társasága nem vág ki egészséges fákat a hatáskörében lebonyolított zöldterületi-fejlesztések során.

Sajnálatosnak tartják, hogy a közgondolkodásban összemosódott a fakivágások és a balesetveszélyes fák szükségszerű kivágásának fogalmi rendszere. A főpolgármesteri biztos megjegyezte: a jövőben kiemelt feladatának tekinti ezen fogalmak tisztázását és érthetővé tételét mindenki számára.

A Tarlós István főpolgármester által meghirdetett nagyszabású fatelepítési program keretében, a Főkert az elmúlt 2,5 évben közel tízezer új fát ültetett városszerte, melyeknek több mint 97 százaléka megeredt és növekedni kezdett a folyamatos és szakszerű ápolásoknak is köszönhetően – közölte.

Hozzátette: felvetődik a kérdés, hogy a XIV. kerületi Pillangó parkban történt fejlesztés miatt, a közel 100 fa kivágása előtt Karácsony Gergely miért nem tartott ott sajtótájékoztatót.

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Tragédia! Elhunyt Varga Tímea kutyája, gyertyát is gyújtott érte e temetőben..

Borzalmas ami történt! A temetőben teljesen összetörve fotózták le Vajna Tímeát Vajna Tímea teljesen összetört ugyanis férje Andy Vajna...

Ennyi volt az elektromos rollereknek? Párizsban már fontolgatják, hogy kitiltják őket a városból – Menjenek vagy maradjanak? Szavazz!

Az elektromos rollerek megosztó járművek: sokan imádják, de nem kicsi az a tábor sem, amelynek a tagjai rossz...

„Hazug g*ci vagy!” – óriási veszekedés kerekedett abból, hogy VV Reni hány férfival feküdt le..

Csupán két éjszakát töltöttek a luxus helyszínen a ValóVilág idei versenyzői, akik közül többen már az első éjszaka...

FAO: Nem drágult a globális élelmiszerkosár novemberben

A FAO élelmiszer-alapanyag árindexe csupán 0,3%-kal haladja meg a tavalyi értékét Róma, 2022. december 2. – Jórészt mozdulatlan maradt a...