7.7 C
Budapest
2022. december. 4. vasárnap

Már főügyészek szólítják fel Mark Zuckerberget, hogy hagyja békén a gyerekeket

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Már főügyészek szólítják fel Mark Zuckerberget, hogy hagyja békén a gyerekeket

Még márciusban írtunk arról, hogy készül a 13 évesnél fiatalabb gyerekeknek szánt Instagram, ami nyomán rengeteg kritika érte Mark Zuckerberget és a képmegosztó szolgáltatást fejlesztő Facebookot

Az ötlettel szembeni tiltakozás most újabb lendületet kapott, ugyanis 44 amerikai főügyész írt alá egy Zuckerbergnek címzett nyílt levelet, amiben felszólítják a legnagyobb közösségi oldalt, hogy hagyjon fel a gyerekekre szabott Instagram fejlesztésével.

A felszólításhoz csatlakozó főügyészek szerint a Facebook korábban sem volt képes megvédeni a gyerekek adatait és magánszféráját, továbbá kutatások bizonyítják, hogy a közösségi média fizikailag és pszichológiailag is káros a fiatalokra, főleg a 13 év alatti korosztályra. A dokumentum kitér arra is, hogy egyes felmérések szerint a fiatalok többségét zaklatják az Instagramon, és szóba kerül az is, hogy a kifejezetten fiatal gyerekek még nincsenek tisztában a magánszféra fogalmával, és emiatt jóval nagyobb veszélyt jelentenek rájuk a névtelen támadók.

A készülő szolgáltatást érő kritikák egyáltalán nem alaptalanok,

hiszen korábban a Messenger Kids-szel sem ment minden zökkenőmentesen, több gyermekjogi aktivista jelezte, hogy az alkalmazás használata káros a gyerekekre nézve. 2019-ben pedig egy sérülékenység lehetőséget adott arra, hogy idegenek is csatlakozhassanak a csoportbeszélgetésekhez, amit a Facebook ugyan gyorsan javított, de megmutatta, hogy az ilyen rendszerek sem feltétlen tudják biztonságban tartani a gyerekeket a neten.

A levél emellett felhívja a figyelmet arra, hogy a Facebook nem egy meglévő igényt kíván kielégíteni a tervezett alkalmazással, hanem épp ellenkezőleg, egy új igényt próbál teremteni, hiszen  olyan fiatal felhasználókat céloznának meg vele, akiknek nincs vagy nem lehet Instagram-fiókjuk.

A főügyészek több szempontból is károsnak tartják a gyerekeknek szánt képmegosztó ötletét, a koalíciót vezető Maura Healey főügyész pedig kijelentette, hogy Zuckerberget nem érdeklik a közösségi média gyerekeket érintő káros hatásai, hiába bizonyítják ezt újabb és újabb kutatások.

24

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Harry herceg Pókembernek öltözött – videó

Harry herceg Pókember-jelmezt öltött magára egy videó erejéig, amelyben a háborúban elesett katonák gyermekeinek üzent, valamint boldog karácsonyt...

A foci VB eseményei.. – videók

Ma a franciák a lengyelekkel játszanak, 16.00 órakor, és 20.00 órakor Anglia Szenegállal.. Kivonatosan, itt tudod megnézni ami volt,...

Tiltakozást szervez a MOK az egészségügy átalakítása miatt: „Nincsen benne gyakorlatilag olyan intézkedés, ami ne adna lehetőséget a visszaélésre”..

Tiltakozó akciót tervez a Magyar Orvosi Kamara (MOK), miután a kormány nem vette figyelembe a javaslataikat, melyeket az...

Eltűnt két gyermek és egy fiatal lány!

Mindhármukat rendőreink jelenleg is keresik. A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. Kerületi Rendőrkapitányság 01140-157/581/2022. körözési számon eljárást folytat az ismeretlen helyen...