27.9 C
Budapest
2023. szeptember. 28. csütörtök

Már épülnek az M35-ös új csomópontjai a BMW-gyárhoz

Dátum:

Megosztás:

A 354-es út és az M35-ös találkozását a Duna Aszfalt építi át, míg Józsa új autópályacsomópontját a Colas kivitelezi.

Pénteken koradélután Debrecen közelében megtartották az M35-ös autópálya két új csomópontjának nyitó sajtótájékoztatóját. A projektben két új kapcsolat alakul ki az épülő BMW-gyárnak otthont adó gazdasági övezethez. Ahogy azt korábban is jeleztük, a 354-es út és az M35-ös találkozását a Duna Aszfalt Zrt. építi át, míg a Józsánál létrejövő új autópályacsomópontot a Colas Út Építőipari Zrt. kivitelezi.

Fotók: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Korábbi közbeszerzési adatok szerint a Duna Aszfalt a jelenleg trombita alakú csomópontot teljes értékű, lóhere alakú csomóponttá építi át. Ennek eredményeként az eddig Debrecen elérését biztosító 354-es utat (E573) a másik (nyugati) irányba is meghosszabbítják, elérve ezzel a gazdasági övezetet.

A másik alprojektben a Colas egy teljesen új csomópontot hoz létre az M35-ösön, mely a megeszékhelyhez tartozó településrész nevére utalva Debrecen-Józsa autópálya-csomópont elnevezést viseli majd.

Átlépi a 2000 kilométeres határt a magyar gyorsforgalmi hálózat

A pénteki eseményen részt vett Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter, Kósa Lajos, Hajdú-Bihar megye országgyűlési képviselője, Papp László, Debrecen polgármestere és Nyul Zoltán, a NIF Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese.

Palkovics László szavai szerint

az elmúlt évtizedben elvégzett közútfejlesztésekkel a 2010-ben még 1300 kilométer alatti gyorsforgalmi hálózat összes hossza mára megközelíti az 1700 kilométert, a jelenleg zajló vagy előkészületben lévő további beruházásokkal pedig jócskán meghaladja majd a 2000 kilométert.

„Ha a magyarok jövőre úgy döntenek, hogy a jelenlegi kormány folytassa a munkát, 2025-re Magyarország mind a 23 megyei jogú városa elérhetővé válik négysávos úton” – fogalmazott a politikus.

A 33-as főút négysávosítása is hamarosan elkezdődhet

Nyul Zoltán, a NIF Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese úgy fogalmazott: jövő nyárra két, vadonatúj, teljes értékű, minőségi, biztonságos közlekedésre alkalmas csomóponttal gyarapodik Debrecen és az M35-ös út térsége, valamint a környező ipartelepek. A két csomópont kialakítása összességében 8,7 milliárd forintba kerül – tette hozzá.

Szavaiból az is kiderült, a 354-es csomópont a tervek szerint jövő tavaszra készül el, de már idén karácsonykor szeretnék megindítani rajta a forgalmat.

Beszélt a 33-as főút Debrecen közelében mintegy 4 kilométeren történő négysávosításáról, amely a tervek szerint 2023 őszére tud megvalósulni. A két új csomóponttal szervesen összefüggő beruházás első közbeszerzése július elején jelent meg a szavai szerint. A másik közbeszerzés is megjelenik néhány hónapon belül – tette hozzá.

Debrecen mind a négy ipari övezete gyorsforgalmi kapcsolattal fog rendelkezni

Kósa Lajos, a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta, már most el kell kezdeni tervezni az M3-as autópálya „háromsávosítását” annak érdekében, ha elkészülnek az erdélyi gyorsforgalmi utak, az összeköttetés után is közlekedhető maradjon az M3-as – magyarázta a politikus.

Papp László, Debrecen polgármestere emlékeztetett, az elmúlt három évben két nagy ipari terület létesült Debrecenben, és ha a mostani két csomópont elkészül, a város mind a négy ipari övezete gyorsforgalmi kapcsolattal fog rendelkezni.

magyarepitok

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Ukrajna állig felfegyverkezik – több ezer kilométer lőtávolságú rakétákhoz juthat

Az ukrán hadsereg eddigi legmasszívabb csapásait a krími célpontok és az orosz Fekete-tengeri flotta ellen mérte. A sugár...

Győr Rally Metabond szemmel

Élménybeszámoló az Országos Rally Bajnokság helyszínéről Szerző: Metabond 2023. szeptember 8-10. között a HUMDA Országos Rally Bajnokság keretén belül került...

Kate Hudson, Matthew McConaughey – Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt – videó

How to Lose a Guy in 10 Days - amerikai-német romantikus vígjáték Andie Anderson a Nőmérő Magazin újdonsült rovatvezetője,...

„Hajrá, Gelencsér Ferenc!” – Orbán Viktor a TikTokon is bíztatta a Momentum elnökét (VIDEÓ)

Mint ismert, a Momentum-elnök mikrofonja bekapcsolva maradt a legutóbbi parlamenti felszólalása után. Ahogy korábbi cikkünkben mi is beszámoltunk róla,...