Hirmagazin.eu
Főoldal » Már beköltöztek az első lakók Budapest új városnegyedébe – fotók
Gazdaság

Már beköltöztek az első lakók Budapest új városnegyedébe – fotók

Márciusig célba ér a Market által kivitelezett első ütem a BudaPart óriásberuházásban, melyben 3000 lakás és 13 irodaház épül ki, összesen 30 ezer ember számára.

Az első lakóépületet már átadták, további három márciusig elkészül, akárcsak az első irodaház.

Budapesten sajtóbejárást tartottak a BudaPart néven épülő új városrész építkezési területén. A Property Market fejlesztésében Dél-Budán megvalósuló óriásberuházás első ütemét a Market Építő Zrt. kivitelezi. Ennek során négy lakóépület és egy irodaház épül fel a Kopaszi-gát szomszédságában. A nagyszabású beruházásban a Spányi Partners Zrt. is érintett, két irodaház lebonyolítói feladatait és műszaki ellenőrzését ellátva.

Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Az első két épületben már csak néhány eladó lakás van

A projekt jelen állását a Property Market fejlesztési igazgatója mutatta be az eseményen. Schrancz Mihály szavaiból kiderült,

az A jelű épületet már átadták, ennek már vannak beköltözött lakói, míg a C épületet a tervek szerint körülbelül két hét múlva kezdik átadni.

„Az első ütem másik két lakóépületét, a B és a D épületeket márciusban adjuk át, míg a BudaPart Gate irodaházat februárban” – mondta el az igazgató.

 Már vannak beköltözott lakók a BudaPart lakásaiban

Mindezek mellett megemlítette a szintén a Market által kivitelezendő MOL Campus toronyépületét is, ahol már zajlanak a cölöpözési munkák. „A szóban forgó munkák MOL Campus nélkül összesen 185 négyzetmétert tesznek ki, emellett idén elkezdtük 240 ezer négyzetméternyi projekt előkészítését.”

Schranz Mihály

Arra is kitért, hogy a már átadott 125 lakásos A épület értékesítése 96 százalékon áll, míg a C épületé 95 százalékos. A B épületnél (270 lakás) ez az érték 89 százalék, a D jelűnél 77 százalékos.

Így akadályozzák meg a dugókat

Schrancz Mihály hangsúlyozta, a budapestiek az érintett területet két-három év múlva már a belváros részének fogják tekinteni a fejlesztésnek köszönhetően, ami összesen 23 hektárnyi területen zajlik le. A beruházás alapmotívumának azt a kettősséget nevezte meg, ami lehetővé teszi az itt élőknek, hogy a Kopaszi-gát által biztosított rekreációs zöld övezet és egy belvárosi környezet előnyeit egyszerre élvezzék.

A koncepciót ismertetve többek közt a BudaPart sajátos úthalózatát is megemlítette.

„Kizárólag zsákutca rendszerek alakulnak ki, tehát például nem lehet majd a Budafoki útról a területen keresztül áthágni a Dombóvári útra.

Ezzel megakadályozzák a hosszú kocsisorok kialakulását. Hasonló célt szolgál, hogy a városnegyedben nem lesznek felszíni parkolók. „Emiatt kizárólag az hajt majd be ide, aki itt lakik, és van saját parkolóhelye.”

Összesen 28 épületet húznak fel

A több ütemű beruházásban 920 ezer négyzetméternyi felületet építenek ki, amiből 620 ezer a felszín felett jön létre. Összesen 13 irodaház jön létre a MOL-székházat is beleszámítva, 250 ezer négyzetméter bérbe adható felülettel. Ugyanakkor 15 lakóházat emelnek, amiben 3000 ezer lakás kap helyet.

A városnegyed népességét meghatározó adat, hogy 6-7 ezer ember fog itt lakni, és további 23 ezer fog itt dolgozni.

„Így nagyjából 30 ezer ember fordul majd meg itt naponta, ami Szekszárd lakosságának felel meg.”

A projektben összesen 15 ezer négyzetméternyi kereskedelmi egység épül ki, ezek előrehaladását összehangolják az épületek elkészítésével.

A fonódó egészen a Rákóczi hídig nyúlik

Hozzátette, az ütemezés során az esetleges gazdasági lassulással is számoltak, ennek érdekében a részprojektekben átadott épületek már önmagukban is tudnak működni, kisebb városrészként.

Schranz Mihály külön kitért a városnegyed közlekedésfejlesztésére, aminek a középpontjában a budai fonódó hálózat meghosszabbítása áll.

„A fonódó a tervek szerint a Gellért tér után végigjönne a rakparton a Műegyetem előtt is elhaladva, a Rákóczi híd hídnál pedig ráfordulna az Dombóvári útra, és egészen a Budafoki útig haladna.

Ebben a projektben már lebonyolítottuk a tervezési engedélyeztetést, a projekt tervei ott vannak a fővárosnál.”

magyarepitok

Hasonló hírek

Íme az szja-t érintő legfőbb változások 2022-ben

Géza

Rá sem lehet ismerni: így néz ki most a hármas metró déli szakasza

Géza

Kigördült az első KISS emeletes motorvonat

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
Betöltés....
EnglishFrenchGermanHungarian