33.5 C
Budapest
2022. június. 27. hétfő

Már az Ausztriában élő magyarok is megfizethetetlennek tartják a hazai árakat: „Nálunk sokkal olcsóbb minden” – videó

Dátum:

Megosztás:

Már az Ausztriában élő magyarok is a hazai árakra panaszkodnak. Elmondásuk szerint „náluk sokkal olcsóbb minden”, ami azt is jelenti, hogy Ausztriában lassan vagy talán már most is olcsóbb az élelmiszer, mint hazánkban.

Hiába az árstop, átlagon felül drágulnak az élelmiszerek Magyarországon. A feldolgozatlan termékek hazai áremelkedése a harmadik legnagyobb az Európai Unióban – az Eurostat friss kimutatása alapján. Ezt Nagy Márton miniszter egyszeri, statisztikai hatással magyarázta az RTL Híradónak.

A miniszter elmondta, hogy a magyar boltok egy éve olcsóbbak voltak sok tagállamhoz viszonyítva. A GKI úgy számol, hogy a rekordgyenge forint és a minimálbér-emelés miatt drágulnak kiugróan az élelmiszerek Magyarországon.

Nálunk sokkal-sokkal olcsóbb minden. Például egy kiló görögdinnye 80 cent – mondta az Ausztriában élő Eötvös János a Híradónak.

Az Eurostat friss adatai szerint Magyarországon már a múlt hónapban 19 és fél százalékkal többe kerültek a feldolgozatlan, nyers élelmiszerek, például a zöldségek és a gyümölcsök, mint egy évvel korábban.

Ebben a termékkategóriában az utóbbi egy évben Magyarország a harmadik legnagyobb mértékű drágulást mutatta fel, hazánkat csak Bulgária és Észtország előzte meg.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési minisztert arról kérdezte a Híradó, miért drágulnak Magyarországon az uniós átlag felett az élelmiszerek.

Ez nem az ársapka miatt van, ársapka nélkül még magasabb lenne az élelmiszer-infláció – mondta, majd egy egyszeri, statisztikai hatással magyarázta, hogy nálunk – az árstop ellenére – gyorsabban drágulnak az élelmiszerek, mint a tagállamok többségében.

– Az infláció is egyre jobban lefelé konyul, mert a bázishatások miatt minden évben nem történhet ugyanakkora emelkedés. Az ilyen indexeknek az összehasonlításával azért óvatosan kell bánni – tette hozzá Nagy Márton.

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

DIE WELTWOCHE: Visszatérhet a magyar Aranycsapat? – YouTube videó, az Aranycsapat legeredményesebb VB-szerepléséről

Frank Furedi magyar-kanadai író, társadalom-kutató és a Canterbury-i Kenti Egyetem szociológia emeritus professzora úgy látja, hogy a magyar...

Ezt eddig nem tették a kirakatba: aki ebbe a csoportba tartozik, ősztől négyszeres díjat fizet a gázért, de az áram is brutálisan drágul!

Aki kikerül a rezsicsökkentett díjszabás alól, annak a jelenlegi ár többszörösét kell kicsengetnie. A kormány két hete hozott rendeletet...

Alekosz brutálisan beleszállt a visszatérésre készülő Joshi Bharatba: „Mégis, miféle értéket akar képviselni? Olyat, amiben megmutatja, hogyan kell tönkretenni egy boldog családot?”

Ahogy arról médiánk is beszámolt, Joshi Bharat Palik László Hova tűnt? című műsorának adott interjújában bejelentette, fél éven...

Szijjártó Péter újabb bejelentést tett

Air China kínai légitársaság újraindítja a több mint két éve bezárt járatát Peking és Budapest között, így július...