24.2 C
Budapest
2023. május. 29. hétfő

Már a Premier League-ben megfordult sztárfocisták is igent mondanak a Fradinak! Cikkünk kifejezetten a Fradi szerelmeseinek szól! – Képek és soha nem látott videók

Dátum:

Megosztás:

A világ legtöbb részén – közte Magyarországon is – az átigazolási piac augusztus 31-én zárult, azaz ezt követően már csak olyan labdarúgókat igazolhatnak a klubok, akiknek nincs csapatuk, azaz szabadon meg lehet velük egyezni.

Hogy érdemes a hivatalos piaci zárás után is nyitott szemmel járni, arra a magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban címvédő Ferencváros a legjobb példa.

Bár a Fradi már a nyáron is kiválóan erősített – elég csak a szerb szupertehetség, Zseljko Gavrics nevét említeni, ám nem túlzás azt állítani, az igazi katarzist a szeptember hozta el a zöld-fehér drukkerek fanatikusainak. Peter Stöger csapata ugyanis előbb szeptember 17-én a korábbi közönségkedvenc, az Evertonban is megfordult a bosnyák válogatott középpályás, Muhamed Besic, majd egy nappal később a német válogatott, korábbi Chelsea-sztár, Marko Marin szerződtetését is bejelentette. Nem biztos, hogy bő tíz évvel ezelőtt ilyen kaliberű játékosok érkezésére sokan nagytételben fogadtak volna.

NEVESINCS LÉGIÓSOKTÓL AZ ÁTIGAZOLÁSI BRAVÚROKIG

Igor Pisanjuk, Mester Tamás, Emil Miljkovic, Srdjan Stanic, vagy éppen Nikola Jakimovski neve talán csak a legfanatikusabb ferencvárosi szurkolók számára mond valamit. Anélkül, hogy megbántanánk az említett labdarúgókat, túlzás lenne azt állítani, hogy bárki közülük nagy nyomott hagyott a klub történelmében. Pedig annyira nem is régen, a 2010/11-es idény érkezői közül emeltünk ki pár nevet. Debiztosan nem sokan emlékeznek Joaquín Pastor, Carlos Alcántara, José Carlos Díaz, Matthew Bartholomew vagy éppen Jan-Michael Williams nevére, akik ezt megelőzően ugyancsak erősítés gyanánt érkeztek a Fradihoz.A Kevin McCabe-éra eltelt nagyjából tíz évben tehát nem csak infrastrukturálisan, pénzügyileg, vagy éppen eredményesség terén fejlődött hatalmasat a klub Kubatov Gábor és Orosz Pál vezetésével – bár igazából egyik terület sem tud igazán fejlődni a többi nélkül –, hanem az átigazolási koncepciót tekintve is nagyot lépett a topklubok felé, amelybenhatalmas szerepe van a sportigazgatónak, Hajnal Tamásnak is.

Ezt az időszakot biztosan nem sírják vissza a Fradi szurkolói. FORRÁS: TEMPOFRADI

A feladatom, hogy eredményes játékospolitikát alakítsunk ki a csapatnál.Nehéz elsőre leírni a feladatkört, hiszen temérdek összetevője lesz, de a lényeg, hogy a különböző szakmai csoportok munkáját segítem” – idézte a 2018-s munkába állásakor a klub honlapja az új teendőivel kapcsolatban megszólaló Hajnal Tamást. A legfontosabb cél, hogya klubnak jó játékosokat találjunk, ennek a megszervezése összetett feladat. E munka elvégzése nagyrészt rám hárul”– tette hozzá a sportigazgató.

Az azóta eltelt idő bizonyítja, hogy Hajnal Tamás kiváló munkát végez. A Ferencváros ugyanis évről-évre egyre jobb labdarúgókat tud igazolni, ennek pedig meg is van a pályán az eredménye. Az FTC az elmúlt három évben valamelyik nemzetközi kupa csoportkörébe jutott – kétszer Európa-liga, egyszer Bajnokok ligája –, miközben hazai színtéren egyeduralkodó, sorozatban háromszor végzett az első helyen.A magyar szinten klasszisnak is mondható igazolásokhoz elengedhetetlen, hogy rendre ott legyen a legjobbak között a klub a nemzetközi színtéren.

„Mindenképp vonzóbb a Ferencváros a kiszemelteknek, de azzal, hogyfejlődünk, szintet lépünk, azzal a célkitűzések is mindig nagyobbak. Most már olyan klubokkal versengünk a játékosokért, amelyek közt nem a Ferencváros számít a legnagyobb névnek. Nagyon sokat változott a megítélésünk,ezt ki is kell használnunk. A kulcs az, hogy mindig olyan játékosokat hozzunk, akik a Fradit kihívásnak tekintik, akik szívesen játszanak itt, és akik velünk együtt akarnak tovább fejlődni. Sikerre éhes, motivált játékosok kellenek, akik a megfelelő tudással és képességekkel rendelkeznek” – mondta nem is olyan régen Hajnal az M4 Sport műsorában.

Hajnal Tamás nagyon jó munkát végez a Fradinál. FORRÁS: FRADI.HU

Mielőtt rátérünk a két szeptemberi érkező kivesézésébe, érdemes megnézni, hogy a Fradi milyen nagy átigazolásokat hajtott végre az elmúlt években, amelyek meghozták a sikert a klubnak, ezzel pedig azt, hogy a magasabb polcon lévő játékosok elmérhetetlenek már az NB I kirakatcsapata számára.

A 2017/18-as szezonban érkezett a szlovén válogatott, a jelenleg is a Fradi alapemberének számító Miha Blazic, az azóta hazaigazoló és már az uruguayi válogatottban is bemutatkozó Fernando Gorriarán, a már a belga Genkben futballozó Joseph Paintsil,vagy éppen a válogatott Nagy Dominik és Priskin Tamás is. A 2018/19-s szezonban olyan nevek érkeztek, mint az olasz Davide Lanzafame, az azóta is nagy kedvencek, Tokmac Nguen és Sigér Dávid, az idény nyáron a Legiához távozó Ihor Haratin, vagy éppen a jelenleg a MOL Fehérvárt erősítő Marcel Heister és Ivan Petryak.

A következő átigazolási időszakokbansikerült tovább szintet lépni, Eldar Civic, Franck Boli, Aissa Laidouni, Myrto Uzuni, vagy éppen Ryan Mmaee képességeit sem kell senkinek sem bemutatni.És el is érkeztünk az idei nyárhoz, amikor többek között a 2,5 millió euróra értékelt Stjepan Loncar, vagy éppen a Rosenborg sztárja, Kristoffer Zachariassen mellettaz FTC elképesztő átigazolási bravúrt végrehajtva megszerezte a Crvena zvezdától a 20 évesen kétszeres felnőtt szerb válogatott, Zseljko Gavricsot, akit 4,5 millió euróra taksálnak,ezzel pedig az NB I legértékesebb játékosa lett.

„Sok háttérmunka eredménye egy ilyen igazolás. Nem titok, hogynéhány hónapja nem gondolhattunk arra, hogy Zseljko számunka egy elérhető opció lesz, de az elmúlt hetekben, napokban úgy alakult, hogy igenis van realitása, ezért szerettük volna ezt a lehetőséget megragadni. Óriási képességekkel rendelkező játékos,aki még mindig nagyon fiatal, de már egy kemény iskolán ment keresztül, ugye a Crvena zvezda öltözője, légköre nem a legbarátságosabb. Azt gondolom, ő már sok mindenre fel van készülve, de azért itt is, mint minden új játékosnál, egy kis türelmet kérek, mert tényleg nagyon fiatal tehetségről van szó, de óriási potenciál van benne.Összetett téma egy ilyen transzfer. Már a meccs előtt megállapodtunk a játékossal és a csapattal is, a szerződtetése biztos volt. Ilyenkor a személyes kapcsolat is fontos.

Még több sporthír!

Az, hogy a Ferencváros is elért egy olyan szintre, hogy érdekes lehet egy ilyen játékos számára, az összességében az elmúlt évek elismerése.Gavrics menedzsere Alekszandar Kolarov (a Manchester City és a Roma szerb válogatott legendája – a szerk.) testvére, nem kell őt bemutatnom. Ők is leinformálják a klubot, hogy hogyan bánnak a játékosokkal, milyenek a lehetőségek itt, milyen a csapatszellem, ezek is mind nagyon fontos szerepet játszanak” – mondta Hajnal Tamás. 

Gavricsot a Crvena zvezda csapatától szerezte meg a Fradi. FORRÁS: AFP/ANDREJ ISAKOVIC

Hajnal hozzátette: tudomása szerint egyébként igaz, hogyGavrics egy nyugat-európai klub helyett választotta az FTC-t, a hírek az olasz Atalantáról szóltak.

„Tudomásom szerint ez így van. Alázatos, szorgalmas mentalitással bír, jó a családi háttere, korrekt a menedzsment körülötte. Az sem titok, hogy Crvena zvezda milyen (pénzügyi) helyzetbe került, hogy a kiesés hatására változhattak a transzfer kondíciói. Korábban arról volt szó, hogy kölcsönbe érkezik, vételi opcióval, ez volt a megállapodás, utána lett belőle végleges transzfer, aminek mi tulajdonképpen nagyon örülünk.”

A Fradinak tehát úgy sikerült folyamatosan erősebbé tenni a csapatot, hogy a játékosok számára is vonzó volt az opció, hogy a klubtól a magyarnál erősebb bajnokságokba lehet igazolni,ha valaki tud bizonyítani a zöld-fehéreknél.

Egy-két kivételtől eltekintve ráadásul pénzért tudta értékesíteni a klub a játékosokat, az így megszerzett összeget pedig nem elherdálta, hanem olyan játékosokba fektette, akiket a jövőben nagy valószínűséggel pénzért tud majd értékesíteni.Ha még nem is tud 10 millió eurókért eladni játékosokat a Ferencváros, nagyon jó úton halad az oly sokszor pozitív példaként említett horvát Dinamo Zagreb, vagy éppen az ukrán Dinamo Kijev együtteséhez hasonló bevételekre tudjon szert tenni csak a transzferekből. (Sok szempontból egyébként már felzárkózott a Fradi az említett klubokhoz, amely nagy szó.)

Még több sporthír!

Az egyik ilyen játékos lehet Gavrics is, aki a szakemberek szerint hatalmas tehetség, így ha ki tudja magából hozni a maximumot, akkor hamarosan hatalmas összegért egy nyugat európai topcsapatban találhatja magát. Bár hatalmas fogás volt a fiatal szerb leigazolása, ő inkább a jövő embere, így nem túlzás azt állítani, hogyaz igazi átigazolási bombákat szeptemberre tartogatta a klub Muhamed Besic és Marko Marin leigazolásával.

LIVERPOOLBÓL TÉRT VISSZA A KORÁBBI KÖZÖNSÉGKEDVENC

A ferencvárosi szurkolóknak nem kell bemutatni Muhamed Besicet, akit 2020-ban a Fradi történetének legjobb légiósának választottak meg a drukkerek.

Muhamed Besic Kabát Péter ellen már nem küzdhet, de az Újpest ellen majd igen. FORRÁS: MTI/BELICZAY LÁSZLÓ

Besic 2012 nyarán érkezett először a Ferencvároshoz, ahol nagyon hamar megszerették a Fradi-szurkolók.Már akkor is több poszton kiválóan megállta a helyét, a zöld-fehér együttesben játszott középső védőt, jobbhátvédet, de védekező középpályásként is kiváló teljesítményt nyújtott. A Fradiban összesen 71 mérkőzésen játszott, és két találatot szerzett.

Íme, az első, amely igencsak különlegesre sikeredett:

2014-ben jött meg számára az igazán nagy áttörés, amikor Bosznia-Hercegovinával a brazíliai világbajnokságon szerepelt, ráadásul alapemberként. Az Argentína, a Nigéria és az Irán elleni csoportmeccsek mindegyikét végigjátszotta.Sokan emlékezhetnek rá, hogy az azóta már hatszoros Aranylabdás Lionel Messivel szemben milyen kiválóan helyt állt.

Ilyen teljesítmény után nem volt meglepő, hogy soka európai topcsapat érdeklődését felkeltette.Végül csaknem öt millió euróért a kilencszeres angol bajnok Evertonhoz szerződött a Premier League-be.Azóta 46 PL-mérkőzésen lépett pályára a már 45-szörös bosnyák válogatott játékos, aki az előző éveket kölcsönben töltötte a Middlesbrough-nál, valamint a Sheffield Unitednél, így 52 meccse van a Championshipben is, amelyeken három gólig jutott.

Anthony Martialnak sem volt könnyű dolga Muhamed Besic ellen. FORRÁS: AFP/ADRIAN DENNIS

A kölcsönadások után Besicnek 2021 júliusában lejárt a szerződése a liverpooli együttesnél, és bár voltak máshonnan is megkeresései, soha nem tagadta, hogy imádott a Fradinál játszani, így visszatért a korábbi klubjához.

Még több sporthír!

„Ha Besicnél minden rendben ment volna az elmúlt egy-két évben, akkor valószínűleg most őt nem tudtuk volna leigazolni. Az elmúlt másfél évben végig kapcsolatban voltunk, és az mindig érződött rajta, hogy neki a Ferencváros számára egy érdekes opció.Többször hangsúlyozta, hogy a pályafutása során itt érezte magát a legjobban. Az ő képességei kétségen kívül állnak. Rengeteg tesztet végeztünk el rajta az igazolás előtt, és nagyon pozitívak a visszajelzések. Erőnlét szempontjából nagyon jó állapotban van, ez is mutatja, hogy milyen profin dolgozott, amikor kevesebbet, vagy egyáltalán nem játszott az elmúlt egy évben. Bízunk benne, hogy minél hamarabb visszanyeri a formáját” – mondta Hajnal Tamás Besicről a Fradi Podcast műsorában.

„Nagyon boldog vagyok, hogy visszatérhettem a Ferencvároshoz – mondta Muhamed Besic a FradiMédiának. – Hét évvel ezelőtt jó állapotban hagytam el a klubot, és most is jó kondícióban vagyok.A Fradi olyan, mint a második otthonom, boldog vagyok, hogy újra itt lehetek. Rengeteg jó emléket őrzök az első itt töltött időszakomról, karrierem legjobb két idényében játszhattam a Fradiban,minden egyes meccsen nagyon élveztem a játékot. Szerettem a szurkolókat, ők pedig ugyanúgy szerettek engem, így nagyon várom, hogy ismét pályára léphessek. Mindig azt mondtam, hogy ha Angliában már nem élvezem a játékot, akkor visszatérek a Fradiba, ez nem lehetett másképp. Kettőezertizennégyben ott voltunk, amikor elkezdték építeni az új stadiont, de sajnos már nem játszhattam benne, de most boldog vagyok, hogy ez megadatik számomra. A szurkolók tavaly megválasztottak a legjobb légiósnak, ezért is jöttem vissza, mert érzem, hogy itt szeretnek az emberek. Csak jó emlékeim vannak a drukkereinkről. Ugyanazt láthatják majd tőlem, mint az első két évemben: a legjobbamat fogom nyújtani és mindent megteszek a klub sikereiért.”

Még több sporthír!

Besic megszerzésének van még egy külön érdekessége, ugyanis Sallói István elmondása szerint a Vidi is megkereste a játékost, aki azonban fel sem vette a telefont a fehérváriaknak, csak üzent, hogy nem kíván Magyarországon futballozni.A fehérvári sportigazgató, a szurkolói ankéton árulta el, hogy a MOL Fehérvár is szerette volna szerződtetni a Premier League-ben is megfordult középpályást.

Az eset mellett a Trolloci sem ment el szó nélkül:

„Megkerestük, vagyis inkább szerettük volna megkeresni a volt fradista Besicet, aki aztán arra sem méltatott minket, hogy a telefont felvegye, csak üzent, hogy nem akar Magyarországon futballozni. Tudjuk, hogy megvan a flúgja, de azért ennél többet vártunk volna. Bár aki nem akar idejönni, az ne is jöjjön– idézte a Sportplusz a fehérvári sportigazgató, Sallói István szavait a szurkolói ankétról még a Ferencváros hivatalos bejelentése előtt. Azóta már tudjuk, hogy Besic visszatért hazánkba, így még jobban fájhatnak a fehérvári drukkereknek Sallói szavai, így biztosan nem zárják majd a szívükbe a bosnyák játékost.

A VB-BRONZÉRMES, KÉTSZERES EL-GYŐZTES FOCISTA SEM ÁLOM

Még alig fogták fel a Ferencváros drukkerei, hogy visszatért Muhamed Besic, egy nappal később újra robbant az átigazolási bomba az Üllői úton.A Fradi ugyanis bejelentette, hogy leigazolta a vb-bronzérmes, kétszeres Európa-liga-győztes német válogatott sztárt, Marko Marint.

A Fradi honlapja hívta fel a figyelmet, hogy az utánpótlás labdarúgóként az SG Hoechst és a Frankfurt után 2005-ben a Mönchengladbach csapatához került,ahol közelről figyelhette Lisztes Krisztián utolsó bundesligás idényét a Borussiában.Marko Marin 2007 és 2009 között a Gladbach, majd 2009 és 2012 között a Werder Bremen meghatározó játékosa volt a német élvonalban, ahol összesen 124 meccsen játszott. Németország válogatottjában 16 találkozó jutott neki, ezeken 1 gólt szerzett.

Marko Marin gólja 1.02-től:

2012-ben az angol Chelsea igazolta le a villámgyors szélsőt, ám nem tudott gyökeret verni a csapatban, de így is 16 meccsen pályára lépett, amelyeken egy gólt szerzett.

Még több sporthír!

A Premier League-ben hatszor lépett pályára, ebből kétszer volt kezdő. Az egyetlen találatát a Wigan ellen 4-1-re megnyert meccsen szerezte, amikor César Azpilicueta lövése után a kipattanót fejelte a kapuba a 92. percben.

A Chelsea sorrendben a spanyol Sevillának, az olasz Fiorentinának, a belga Anderlechtnek, majd a török Trabzonspornak adta kölcsön, tehát igazi topcsapatokban edződhetett tovább.Chelsea-s szerződése lejárta után két-két év következett a görög Olympiakosznál és a szerb Crvena zvezdánál. Az előző évben a szaúdi Al Ahliban és az Al Raedben játszott, szerződése lejártával szabadon igazolható játékosként érkezett a Fradihoz, Besichez hasonlóan.

A Sevilla támadója, Marko Marin (balra) a Valencia játékosával, Seydou Keitával küzd az Európa-liga elődöntőjében. FORRÁS: AFP/JOSE JORDAN

A 2,5 millió euróra taksált marin pályafutásának legnagyobb sikerei közé tartozik a Chelsea-vel és a Sevillával szerzett Európa Liga-győzelem,ezen felül pedig görög és szerb bajnoknak mondhatja magát. A német címeres mezben U21-es Európa-bajnok, a felnőttekkel pedig a 2010-es világbajnokságon bronzérmes lett. Akkori piaci értéke 14 millió euró volt.

„Marin Besichez hasonlóana legmagasabb szinten játszott, tele van ambíciókkal továbbra is. Nagyon motivált, ráadásul az öltözőben is példakép lehet, aki győzelmi mentalitást hoz magával. A pályán és azon kívül is.Szeretnénk ezt a fajta felfogást kialakítani a klubnál. Bízunk benne, hogy ebben is sokat tud majd segíteni” – mondta Hajnal Tamás a német focistáról a Fradi Podcastban.

A még mindig csak 32 éves Marko Marin az elmúlt években többször is kapcsolatba került a zöld-fehérekkel,az FTC sportigazgatójának, Hajnal Tamásnak pedig kulcsszerepe volt abban, hogy most össze is jött a megállapodás.

Még több sporthír!

„Ha nem találtam volna megfelelő ajánlatot,az opcióim közt lett volna a visszavonulás, de kellően fittnek és erősnek éreztem magamat a folytatáshoz, egyszerűen korai lett volna,hogy felhagyjak a sporttal. Szóval viszonylag korán eldőlt, hogy a karrierem befejezését hátra fogom sorolni a lehetőségeim között. Magyarország mellett más országokból is voltak opciók, német klubokkal viszont nem volt kapcsolatom” – árulta el Marko Marin a Transfermarktnak adott interjújában.

Hozzátette, időről időre kapcsolatba került a Ferencvárossal az elmúlt években. Tradicionális klubról van szó, a legnagyobbról az országban, amely zsinórban harmadik éve az európai kupasorozatoknak is résztvevője.

„Sajnálom, hogy az El-csoportkörnek nem lehetek részese ebben az évben, deremélem, hogy a tavaszt is megéli a csapat a sorozatban, és így az idény második felében már én is a keret tagja lehetek”– tette hozzá Marin, majd azt is elárulta, miért döntött a Ferencváros mellett.

„A bajnokságban rengeteg az új stadion, a csapat infrastruktúrája pedig végtelenül profi. Hajnal Tamás a sportigazgató, őt senkinek sem kell bemutatnom a Bundesligában. Ő lépett velem kapcsolatba, teljesen meggyőzött. A Ferencvárosnál nagyszerű munkát végeznek,és azt is meg kell jegyeznem, a szurkolók fantasztikusak errefelé. A német átlaghoz hasonlítva a stadion kisebb, de így is hangulatos.”

Még több sporthír!

A Transfermarktnak adott interjúból kiderül, Marin egy plusz egy évre szóló szerződést írt alá az NB I-es címvédőnél,aki azt is elárulta, hogy nem levezetni érkezett a Fradihoz, még mindig örömét leli a futballban, nyerni akar, címeket szerezni.

Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója is büszke arra, hogy két ekkora név is a Fradihoz igazolt. FOTÓ: POLYÁK ATTILA – ORIGO

Orosz Pál, a Fradi vezérigazgatója szerint Besic és Marin leigazolása is hatalmas fegyvertény.

„Óriási dolog, hogy 24 óra alatt két ekkora nevet sikerült leigazolni. Nem olyan játékosok, akiket könnyű megszerezni. Mind a ketten nagyon szerettek volna a Fradihoz kerülni.Most itt ellent mondok önmagamnak, de ezeket a neveket azért más kluboknak nem biztos, hogy egyszerű lett volna leigazolniuk. Momónak (Muhamed Besic, – a szerk.) van egy ferencvárosi kötődése, óriási ferencvárosi kötődése. Voltak más ajánlatai, de ő mindenképp ide akart jönni. Markónak (Marko Marin – a szerk.) is voltak ajánlatai Törökországból, innen-onnan. deő a Fradiban szeretne bizonyítani és elérni valamit a klubbal. Látja, hogy milyen fejlődésen megy keresztül a klub. Figyelte a Fradit, és felkeltette a figyelmét. Az is meghatározó, hogy harmadik éve folyamatosan csoportkörben vagyunk.”

Nem túlzás tehát azt állítani, hogy a Ferencváros az átigazolások terén is szintet lépett. Bizony pár évvel ezelőttlehetetlen vállalkozásnak tűnt volna, hogy a szerb futball egyik legnagyobb tehetsége, válogatott légiós a Premier League-ből, vagy éppen korábban a Chelsea-ben is megfordult német válogatott játékos Magyarországra igazoljon.A Fradi 2021-re eljutott odáig, hogy ez ne csak álom legyen, most már csak az kellene, hogy a zöld-fehér klub ne torpanjon meg, és ha nem is az összes, de legalább még két-három magyar csapat hasonló útra lépjen.

Még több sporthír!

origo nyomán

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Így fenyegetőznek az ukránok

Az ukrán ellentámadás még nem kezdődött el, de holnap, holnapután vagy egy hét múlva megindulhat Olekszij Danilov, az...

Fél „falat”-nak sem elég ez az egy adag fagyi, Japánban lehet kapni és átszámítva 2,2 Millió Ft az ára..

A világ legdrágább fagylaltjainak megkóstolásához mélyen a zsebébe kell nyúlnia az embernek. Cikkünkben bemutatjuk a világ legdrágább fagylaltjai, illetve...

A végsőkig küzdött: Szomorú részletek a keresésről! – A MOUNT EVEREST lesz SUHAJDA SZILÁRD végső nyughelye..

Talán már nincs is olyan ember az országban, aki ne hallott volna Suhajda Szilárd szívszorító drámájáról. A magyar hegymászót...

Magyar animációs filmé a rövidfilmes Arany Pálma

Buda Flóra Anna francia-magyar koprodukcióban készült 27 című animációs filmje nyerte el szombat este a legjobb rövidfilmnek járó...