6.4 C
Budapest
2022. december. 3. szombat

Maláj gép: végzetes komputerhiba miatt zuhant hullámsírba 162 ember

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Ta­valy szil­vesz­ter előtt tűnt el a ra­dar­er­nyők­ről az Air Asia re­pü­lője 162 em­ber­rel a fe­dél­ze­ten. A most is­mer­te­tett vizs­gá­lat a pi­ló­tá­kat hi­báz­tatja, de a tra­gé­dia hát­te­ré­ben kom­pu­ter­hiba áll.

Az Airbus tavaly december 28-án az  indonéziai Surabayából repült volna Szingapúrba, ám a felszállás  után 42 perccel eltűnt a Jáva-tenger fölött, fedélzetén 162 emberrel. Az első vélemények még arról szóltak, hogy a rossz időjárási viszonyok miatt zuhant le a gép, most azonban az időközben a tengerből előkerült feketedoboz adatainak elemzéséből kiderült, hogy komputerhiba okozhatta a tragédiát –  írja az indonéz hatóságra hivatkozva a Daily Mail.

Maláj gép: végzetes komputerhiba miatt zuhant hullámsírba 162 emberIndonéz búvárok bukkantak Reni Emmanuel Plesel másodpilóta holtestére a tengerben. Ő vezette a gépet (Fotó: AFP)

Nem sikerült az újraindítás

A hivatalos vizsgálatból kiderült, hogy probléma lépett fel a repülésirányító számítógép egyik paneljénél. Az Airbust a másodpilóta vezette a zuhanás előtt, mert az első pilóta felállt a székéből és átadta a kormányt, hogy kikapcsolja és újraindítsa a meghibásodott alkatrészt.

Miután a gép parancsnoka áramtalanította a robotpilótát, áttértek kézi vezérlésre, ám eközben annyira lecsökkent a repülő sebessége, hogy az Airbus a tengerbe zuhant.

Az mindenesetre furcsa, hogy a jelentés egyértelműen a pilótákat hibáztatja, mert az is kiderült: hogy a fedélzeti számítógép már tucatnyi alkalommal kapcsolt ki az balesetet megelőző hetekben.

Forrás: Ripost

 

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

Tragédia! Elhunyt Varga Tímea kutyája, gyertyát is gyújtott érte e temetőben..

Borzalmas ami történt! A temetőben teljesen összetörve fotózták le Vajna Tímeát Vajna Tímea teljesen összetört ugyanis férje Andy Vajna...

Ennyi volt az elektromos rollereknek? Párizsban már fontolgatják, hogy kitiltják őket a városból – Menjenek vagy maradjanak? Szavazz!

Az elektromos rollerek megosztó járművek: sokan imádják, de nem kicsi az a tábor sem, amelynek a tagjai rossz...

„Hazug g*ci vagy!” – óriási veszekedés kerekedett abból, hogy VV Reni hány férfival feküdt le..

Csupán két éjszakát töltöttek a luxus helyszínen a ValóVilág idei versenyzői, akik közül többen már az első éjszaka...

FAO: Nem drágult a globális élelmiszerkosár novemberben

A FAO élelmiszer-alapanyag árindexe csupán 0,3%-kal haladja meg a tavalyi értékét Róma, 2022. december 2. – Jórészt mozdulatlan maradt a...