2.7 C
Budapest
2022. november. 28. hétfő

Majka: „Szembeköpném magam, ha öncenzúráznom kellene a dalaimat” – A rapper kiosztotta a teljes politikai elitet, de ráfarag-e erre?

Dátum:

Megosztás:

Két nap alatt 1,7 millióan hallgatták meg a legnagyobb videómegosztó portálon Majka és Molnár Tamás új dalát. Az Azt beszélik a városban című szerzemény hamar a legnépszerűbb új sláger lett, és könnyen lehet, hogy cikkünk megjelenésekor már a bűvös kétmilliós nézettségi határt is átlépi.

A szám szövege rendkívül kritikus, az előadók beolvasnak a közélet jobb és baloldali szereplőinek is. A dal egyik szerzője, Majoros Péter Majka nyilatkozott a Blikknek.

Milyen kulisszatitkokat lehet tudni a dal születéséről?

Több mint egy éve írtam meg a dalszöveget, a vadászkiállítás és az ereszen lecsúszós ügyek idején. Hogy miért most jöttünk ki vele? Ennek két oka volt: egyrészt a választások előtt nem akartunk ilyen dalt kiadni, nehogy elfogultsággal vádoljanak bennünket egyik vagy másik oldal iránt. A másik ok, hogy még nem volt olyan állapotban a dal, hogy ki tudjuk adni. Amikor megírtam, megmutattam hozzám közel álló embereknek, és mindenki mondta, hogy nagyon jó lett, erős, karcos, tetszetős. Aztán elgondolkodtam azon, hogy puhítani kellene a dalon. Miután én már megírtam a saját refrénemet, felkértem Molnár Tomit, akivel korábban már dolgoztam együtt, hogy ő is írjon egy másik refrént. A kettő együtt annyira jó lett, hogy végül mindkettőt benne hagytuk, így lett kerek a dal.

Majka és Molnár Tamás dala rövid idő alatt óriási siker lett /Fotó: Youtube Majka és Molnár Tamás dala rövid idő alatt óriási siker lett /Fotó: Youtube

Gondolkodott azon, szerencsés-e, ha ilyen nyíltan beleáll a közéleti témákba?

Szembeköpném magam, ha öncenzúráznom kellene a dalaimat, a saját művészetemet. Ha azon gondolkodnék, miként írjak meg úgy egy dalt, hogy az tessen másoknak és ne tapintsak senkinek az elevenére, akkor nagy baj lenne. Pont azért született ez a dal, hogy ilyesmin ne kelljen gondolkodni.

Majka mindig nyíltan vállalta a véleményét /Fotó: Czerkl Gábor Majka mindig nyíltan vállalta a véleményét /Fotó: Czerkl Gábor

A dal fogadtatása nagyrészt pozitív, de akadnak, akik azért kritizálják, hogy hiába az odamondogatás, mindeközben egy kormányközeli televízióban is feltűnik. Mi a véleménye erről?

Tizenhét éve dolgozom a TV2-nél, soha nem érdekelt, hogy épp ki a tulajdonosa. Még életemben nem álltam be semmiféle politikai oldal mögé, így az ilyen véleményeket nem tudom értelmezni. Sokan dolgoznak ma Magyarországon olyan munkahelyen, aminek a tulajdonosi köre egyik vagy másik oldalhoz tartozik, de ez nem azt jelenti, hogy az illetőnek elkötelezettnek kellene lennie az adott politikai oldal felé. Én soha nem népszerűsítettem egy pártot sem, és nem is fogok. Tény, hogy vannak a kormánynak olyan intézkedései, amikkel egyetértek, de bőven akadnak olyan ügyek is, például a világkiállítás és az ereszen lecsúszás, amelyek mélységesen felháborítanak, és nem tudok velük azonosulni. Nem vagyok sem kormánypárti, sem ellenzéki, egyszerűen egy ember vagyok, aki kritizál. Az senkit nem zavar, hogy a legnépszerűbb zenekar vagyunk Magyarországon? Tele van a naptáram, járjuk az országot az önálló koncertturnékkal, a fő bevételi forrásomat a zenei munkásságomból szerzem. Ezért sem értek egyet az efféle kritikákkal. Nekem semmi közöm ahhoz, ami a TV2 kapcsán zavarja az embereket.

Számított arra, hogy az új dal olyan népszerű lesz, hogy a klipjét két nap alatt 1,7 millióan nézik meg a YouTube-on?

Butaság lenne azt állítanom, hogy nem. Tudtam, hogy sokakat megérint majd, hiszen a mai Magyarország közhangulatáról szól, sokaknak az elevenébe talál. Az embereknek már eléggé tele van a tökük azzal, ami történik a világban. És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy mennyi mindent nem írtam bele a dalba, ami szintén aktuális volna.

Keményen megmondja a véleményét /Fotó: Youtube Keményen megmondja a véleményét /Fotó: Youtube

A Belehalok című dal a legnépszerűbb száma, tíz év alatt 73 milliós hallgatottságot ért el a legnagyobb videómegosztó oldalon. Ön szerint ez a dal megdöntheti a rekordot?

Nagy kártyás vagyok, ezáltal pedig babonás is, így előre nem szeretnék jósolni. Az biztos, hogy a Belehalok sikerét nehéz lesz nekem vagy bármelyik másik előadónak túlszárnyalni. Arra viszont számítok, hogy még az eddigi megtekintéseknél is szebb sikereket ér el az új számunk.

Megosztó témákat boncolgat

Ahogy az lenni szokott egy jó dalnál, a szöveget érdemes teljes egészében vizsgálni, de szókimondó stílusa miatt ezúttal érdemes kiemelni belőle néhány fontos részt.

A vadászati kiállításról:

„Nem lovagolunk medvén, hanem ki lőjük a f*szba, És a vadászkiállításon majd beöntjük viaszba.”

Szájer József botrányáról és a megújulni képtelen baloldalról:

„A kiöregedett komcsi, akinek nem jutott a húsból, Vagy a kamu keresztény, akivel az ereszen lecsúszol.”

De Jakab Péterbe is keményen beleáll:

„A másik parizerrel pózolgat, meg kamuzik a népnek, Szembeköpi a sajátjait, ha úgy hozza az érdek.”

A soraival pedig sokan egyetértenek, főleg ezzel a résszel:

„Csak pofázik mindegyik, mert abból van lé, És csak potyázik a pénzünkön a sok csőcselék, Mindegy, hogy jobbra vagy balra húzod be az X-et, Mert semmik nem vagyunk, csak a színházukban díszlet.”

Majka Fotó: Blikk/ Pozsonyi Zita

Forrás: Blikk / Hirmagazin.eu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Az ORFK-t is elérte a rezsiválság: 129 rendőrségi épületet zárnak be

A fűtési szezon megkezdését követően 129 rendőrségi épületet bezártak, avagy a Belügyminisztérium a használatukat ideiglenesen korlátozta. „A rendőrségi területi...

Januártól megszűnhet a benzinárstop

A benzin árstop további fenntartásának egyre több feltétele lenne. Az Oroszországból érkező kőolajszállítás zavartalansága mellett a százhalombattai finomító folyamatos...

Miért vonattal ment Zelenszkijhez Novák Katalin? – Kulisszatitkok a különleges biztonsági intézkedésekről…

Szűk hálókocsiban zötyögött a belga miniszterelnökkel egy vonaton az ukrán fővárosba Novák Katalin. A TEK fegyveresei egyetlen percre...