21.6 C
Budapest
2022. augusztus. 7. vasárnap

Máig nincs magyarázat, hová tűntek el nyomtalanul az emberek: 5000 katonát nyelt el a föld

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Több olyan eset is akad, amikor rejtélyes módon embertömegek tűntek el a föld színéről.

Hová tud eltűnni ötezer római katona? Jogos a kérdés, hiszen több ezer ember egyidejűleg mégsem válhat köddé. Az időszámításunk szerinti 108-as eset mégis ilyen volt: egy légió, mely Angliában, Yorkban állomásozott, szőrén-szálán eltűnt. A IX. Hispana légió eltűnése olyannyira rejtélyes, hogy már több film is feldolgozta történetét, így a 2011-es The Eagle of Ninth és a 2010-es A kilencedik légió.

 

Nem ez az egyetlen rejtélyes, tömeges eltűnés a történelemben: érdekes, kérdéses, máig megoldatlan esetek következnek a múltból.
Az SS Poet hajó története sem kevésbé misztikus. 34 fővel a fedélzetén 1980. október 24-én, Egyiptomba vezető útján, mezőgazdasági rakománnyal a fedélzetén eltűnt. Ezen a napon küldte utolsó helyzetjelentését. Köddé válása azért is különös, mert egy 41 éves tapasztalattal rendelkező hajóskapitány vezényelte a hajót, mely így biztos kezekben lehetett.

 

A történelem másik rejtélyes, tömeges eltűnése a Flying Tiger Line 739-es repülőjének esete, mely 96 fővel a fedélzetén vált köddé 1962. március 16-án. A gépnek valahol Guam és a Fülöp-szigetek között veszett nyoma a helyzetének adatai szerint. Lezuhanásra utaló roncsot nem találtak.

 

Minél több embert nyel el a föld, annál érdekesebb és misztikusabb egy eset. A városok, civilizációk eltűnése épp ezért emelkedik ki a többi eset közül. A Moche civilizáció Peruban i. sz. 1-800 között létezett. Magyarázatra szorulna, 25 ezres populációjuk hogyan tűnt el. Egyesek szerint magát emésztette fel belső harcaival.

 

Nagy-Zimbabwe lakói is egytől egyig eltűntek. A 18 ezer lakos nagy gonddal épített házikói négyszáz éve üresen állnak a sok-sok érdekes régészeti lelettel, kereskedelem nyomaival, réz-, vas- és bronztárgyakkal – de azt senki sem tudja, miért mentek el az emberek.

 

Amikor 1772-ben európai felfedezők léptek a Húsvét-szigetre, a hatalmas kőszobrokat állító egykori kultúrának már nyoma sem volt. A szigetet alig-alig lakták, aminek az okát több elmélet is kutatta. Rabszolga-kereskedők általi elhurcolás, tömeges járvány és túlnépesedés miatti civilizációs katasztrófa is szóba került.

 

A 19-es repülőraj a második világháború után pár hónappal, 1945-ben, Floridánál tűnt el szőrén-szálán, amiért sokan a hírhedt Bermuda-háromszöget okolják. A repülők egy bombázási gyakorlatra repültek ki, de soha nem tértek vissza. A valaha bevetett legnagyobb keresőerőkkel, közel 518 ezer négyzetkilométeren próbálták meglelni őket, hiába.

 

Amikor 1772-ben európai felfedezők léptek a Húsvét-szigetre, a hatalmas kőszobrokat állító egykori kultúrának már nyoma sem volt. A szigetet alig-alig lakták, aminek az okát több elmélet is kutatta. Rabszolga-kereskedők általi elhurcolás, tömeges járvány és túlnépesedés miatti civilizációs katasztrófa is szóba került.

Forrás: femina

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

“Megtiszteltetés volt veled szolgálni, Pista bácsi” – Pista bácsi 35 évnyi munkáját megható percekkel köszönték meg tűzoltó társai.. – képek, videó

Sorfalat állva tisztelegtek Pista bácsi előtt a tűzoltótársai.. Belekönnyezett és autója volánjára borult a meghatódottságtól egy budapesti tűzoltó, miután...

Soha ilyen olcsó nem volt az olaj az Ukrajna elleni orosz agresszió kezdete óta

Amióta Putyin csapatai február 24-én átlépték az ukrán határt, megindultak az olaj- és földgáz árak fölfelé. Pénteken viszont...

Porviharral hül vissza a levegő néhány C-fokot ma

Mivel a legtöbb helyen csontszárazak a talaj, a szél – főleg az Alföldön – könnyen felkaphatja port, de...

1000 ágyneműgarnitúra online

Megérett a hálószoba egy kis felújításra? Itt az idő új köntösbe öltöztetni mondjuk az ágyat? A jelenlegi textiliák már...
facebook