21.1 C
Budapest
2024. május. 19. vasárnap
HomeHírekFőhírekMagyarországot nagyhatalommá tette a kínai elnök..

Magyarországot nagyhatalommá tette a kínai elnök..

Németországban rettegnek: bajba kerülhetnek Magyarország miatt.

Az elemzők szerint Emmanuel Macron és Ursula von der Leyen is elbukott a kínai elnökkel történt találkozón, így nehéz idők várnak a német autóiparra, ha beindul a BYD magyarországi üzeme.

Hszi Csin-ping elérte célját, Európa megosztását – írta nyomtatott kiadásában az osztrák Die Presse, amely német szakértőkre hivatkozva állítja, hogy bajba kerülhet a németországi autóipar is, ha Magyarországon kínai elektromos autókat gyártanak majd, így kikerülve az uniós vámot.

A kínai elnök európai útja során megmutatta, hogy elutasítja a Nyugatot és egyértelművé tette, kik az új barátai

– utal Alexander Görlach Magyarországra és Szerbiára. Más szerzőkkel ellentétben ő legalább megjegyzi, hogy Hszi Csin-ping találkozott Emmanuel Macron francia elnökkel, valamint az Európai Bizottság első emberével, Ursula von der Leyennel is, akik hiába kérték a kínai elnököt, hogy ne támogassa állami pénzből az autógyártókat.

Igaz, ezt az EB-elnök kioktatással szerette volna elérni, ami a szakértők szerint hatalmas hibának bizonyult.

Ezáltal Magyarország kvázi nagyhatalommá vált, és ehhez még csak pénz és fegyver sem kellett neki.

Philip Pilkington közgazdász: „Európa diplomáciai tengelye egyértelműen eltolódott Brüsszelből Budapestre”.

Kép : MTI/EPA/Julien Warnand;

Forrás
Forrás 2

#magyarország#autógyártás#nagyhatalom#miavéleményed#monddmegte#tiktok#hirmagazin,

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
Pannon Work