9.2 C
Budapest
2024. március. 2. szombat

Magyarországon épült fel Közép-Európa legmodernebb takarmánygyára

Dátum:

Megosztás:

Dabason épült fel Közép-Európa jelenleg legmodernebb és legkorszerűbb takarmányüzeme, amely nemcsak a hazai, hanem 700-800 kilométeres körzetbe az exportpiacokat is képes lesz kielégíteni.

A Vitafort Zrt. közel 45 éves történelmének legnagyobb beruházása jött létre azzal, hogy elkészült a vállalat 40 méter magas, 1000 négyzetméter területtel, és 7000 négyzetméter beépített technológiával rendelkező takarmánygyára.

A Vitafort Zrt. közel 45 éves történelmének legnagyobb beruházása jött most létre két év tervezés és két év kivitelezés után. A 40 méter magas, 1000 négyzetméter területtel, valamint 7000 négyzetméter beépített technológiájával méltán mondhatjuk azt, hogy Közép-Európa legmodernebb takarmánygyártó üzemét és rendszerét adtuk át. A három takarmánykeverővel, két granuláló vonalon, óránkénti 25 tonnás kapacitással, ha kell, összességében másfél millió tonna tápegyenértéket fogunk itt előállítani. Ez azt jelenti, hogy a vállalat mintegy 700-800 kilométeres körzetében hatékonyan és piacképesen tudunk majd termékeket eljuttatni Észak-Olaszországtól Németországig, Lengyelországon át egészen Romániáig, illetve Moldáviáig

– tájékoztatta az Agrárszektort Kulik Zoltán, a Vitafort Zrt. vezérigazgatója. Kiemelte, 2024-ben ez az üzem nemcsak a térség, hanem Közép-Kelet-Európa egyik legkomolyabb takarmánygyártó rendszereként fogja a hazai, és az exportpiacokot is kielégíteni.

Videó

Koppány György, a Vitafort Zrt. tudományos igazgatója lapunknak elmondta, a technológiai sor három keverőgépből áll, amelyből kettő kiegészítő takarmány és késztáp gyártásra alkalmas, a harmadik pedig nagy töménységű premix előállítására. Hangsúlyozta, a cég erősen gondolt arra is, hogy a gyógyszer-átszennyeződés, amely elkerülhetetlen gyógyszer alkalmazása esetén a takarmányokban, az ne legyne nagyon jelentős. 

Forrás

SKYTING MAGAZIN

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

Dúvadrekord a Bakonyban – képek

A Képesfa Vadásztársaság mesébe illő területén mutatta be a Bakonyi tájegység idei dúvadterítékét. Az egy híján száz dúvaddal...

Acsa: eladó villa, kastély 13 szobás – 5,197,5 millió Ft, de akkor ez mennyi? .. Te mit gondolsz?

5 Milliárd 197 Millió 500 ezer, vagy 5,197,5 millió Ft, azaz 51.975.000.000.- Ft? Na ne nézzük meg a képeket,...

Szellemvárosként pusztul Hajmáskér egykori csodája

Hajmáskér arculatának bő egy évszázada meghatározó eleme egy impozáns épülettömb. A hajdani tüzérségi laktanya kastélyszerű parancsnoki épülete és...

Március 4-e az Elhízás elleni világnap: A bélflóra lehet a fogyókúra titkos fegyvere!

Ez lehet a hatékony testcsúlykontroll alapja a gyógyszerész szerint.. Március 4-én az Elhízás elleni világnapon a figyelem középpontjában az...