10.6 C
Budapest
2024. február. 29. csütörtök

Magyarország nem vesz HIMARS rakétarendszereket

Dátum:

Megosztás:

Ukrajna több darabot is kapott nyugati országoktól, jelentős sikereket értek el velük a harctéren.

Nem vásárol a honvédelmi minisztérium HIMARS rakétarendszereket az Egyesült Államoktól.

Mint ismert: szerda délelőtt jelent meg egy cikk a The Washington Post című lapban, amelyben azt állították, hogy a magyar kormány több HIMARS-t akart venni, de az üzlet végül kútba esett, mert egy amerikai szenátor blokkolta az ügyletet, amíg Magyarország nem hagyja jóvá a svéd NATO-csatlakozást.

US Army unveils HIMARS in Japan
Fotó: Jomiuri Sinbun via AFP

A honvédelmi minisztérium közleményben reagált a cikkre. Mint írták: az előző kormányzati ciklusban a beszerzésekért felelős kormánybiztos levélben kért információt  a HIMARS rakétarendszerekre vonatkozóan 2022. márciusi határidővel. Erre válasz az amerikai féltől nem érkezett, a tárca az ügyet ezzel lezártnak tekintette.

A legfrissebb hírek itt!

Ahogy fogalmaztak:

a honvédelmi minisztériumnak nem áll szándékában HIMARS rakétarendszert vásárolni.

A HIMARS rendszereket az orosz–ukrán háborúban is használják, miután a nyugati országok, főleg az Egyesült Államok több ilyet is átadott Kijevnek, és azóta is rendszeresen biztosít neki rakétákat. A HIMARS rendszerek az egyik leghatékonyabb eszközök az orosz sereg ellen.

Nyitókép: Jomiuri Sinbun via AFP

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Melyek az irodai munkakörnyezet digitalizációjának előnyei?

Az irodai munkakörnyezet digitalizációja számos előnnyel jár, amelyek javíthatják a munkafolyamatok hatékonyságát, csökkenthetik a költségeket és elősegíthetik a...

Idén októberben lép életbe a kibartan törvény, amely konkrét szabályozásokat határoz meg..

Az október 18-án hatályba lépő kibertan törvény (NIS2 magyar megfelelője) kiterjeszti az előírások alá eső szolgáltatások körét és jelentősen szélesíti azon nemzetgazdasági...