25.4 C
Budapest
2023. szeptember. 25. hétfő

Magyarország nem fogadja be a migránsokat: 8 millió forint/fő bírságot szab ki Brüsszel

Dátum:

Megosztás:

Erőszakkal akar bevándorlóországot csinálni Magyarországból Brüsszel.

Az uniós országok belügyminiszterei csütörtökön többségi döntéssel megszavazták a migránsok kötelező szétosztását a tagállamok között.

Ez azt jelentené, hogy migránsonként körülbelül nyolcmillió forintot kell fizetnie Magyarországnak  azok után, akiket nem akar befogadni.

migráns-ügy
Idén csak Olaszországb 50 ezer migráns lépett be illegálisan az EU-ba  Fotó: MTI 

A döntésre közösség oldalán reagált Orbán Viktor. A miniszterelnök azt írta:

„Brüsszel visszaél a hatalmával. Át akarják telepíteni Magyarországra erővel a migránsokat. Ez elfogadhatatlan! Erőszakkal akarnak bevándorlóországot csinálni Magyarországból.” 

Rétvári Bence, aki részt vett az uniós belügyminiszterek tanácsának brüsszeli ülésén, a döntésről az M1-en úgy fogalmazott, ez nem más, mint a migránskvóta, amelyet már többször megpróbáltak „áterőltetni” a tagállamokon.

A legfrissebb hírek itt!

Korábban egy önkéntes kvótát vezettek be, de ez nem volt sikeres, ezért akarja Brüsszel most „erőszakkal” elosztani a migránsokat – mondta Rétvári, hozzátéve, ha Magyarország ezt nem szeretné megtenni, akkor büntetést kaphat, amit a tervezetben „pénzügyi hozzájárulásnak” hívnak.

migráns-ügy
Többségi szavazással, a hatalommal visszaélve született döntés a migránsok kötelező szétosztásáról   Fotó: Havran Zoltán

Az államtitkár szerint az is látható, hogy Brüsszelben megkeresték azt a testületet, ahol a migránskvótáról szóló döntést – a hatalommal visszaélve – többségi szavazással át lehetett vinni.

Közölte: a kérdésben az Európai Tanácsnak, vagyis az állam- és kormányfőket tömörítő testületnek kellett volna konszenzussal döntenie.

A szavazás menetéről azt mondta, hogy a jogszabály tervezetét elküldték az érintetteknek elektronikus levélben, majd 10 perc múlva papíron is kiosztották, és 20 perc múlva már szavaztak is róla. Rétvári Bence szerint Brüsszelben nem fogadják el, hogy Magyarország megvédi a külső határokat, ennek a másfél milliárd eurónyi költségét pedig nem akarják kifizetni.

migráns-ügy
Magyarország 650 milliárd forintot költött a déli határ védelmére az EU közös határát védve. Brüsszel a költség ek 1 százalékát fizette ki  Fotó: Máthé Zoltán / MTI

Magyarország ezt a javaslatot végig ellenezte Lengyelországgal együtt, és amennyiben a vonatkozó jogalkotási folyamat végigmegy, a tagállamoknak nem lesz beleszólása abba, kik fognak élni területeiken.  Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő közölte, Magyarország nem kér a Brüsszelben megszavazott tervezetből.

A német Tagesschau szerint az EU külső határain fekvő államok, így Olaszország, illetve Németország, a migránsok egyik legfőbb célállomása szorgalmazta leginkább a döntést. A németek ráadásul úgy, hogy odahaza máris hevesen bírálják a Zöldek szimpatizánsai a tervezetet, amit túlságosan szigorúnak tartanak. Elképzelhető az is, hogy az Európai Parlament a következő hónapokban tárgyalni fog a tervezetről a tagállamok képviselőivel. Amennyiben  azt a jövő júniusi európai parlamenti választásokig nem fogadják el, akkor a megváltozó politikai erőviszonyok újratárgyalásokat tehetnek szükségessé.

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Hatalmas tömeg gyűlt össze a Puskás Aréna Szoborparkban, hogy egy felejthetetlen koncerten vehessen részt.

Nem csalás, nem ámítás, idén immár ötödik alkalommal rendezte meg a Szerencsejáték Zrt. nagyszabású és ingyenes eseményét, a...

A kutatók kiderítették, meg kell-e mosni a rizst főzés előtt

A rizs Ázsiában és Afrikában több milliárd ember számára alapvető élelmiszer. A világ számos ikonikus ételének összetevője. Univerzális vonzereje...

Meghalt egy kislány – videó

Felfoghatatlan tragédia: magára rántotta a tévét és meghalt egy kislány Videó Magára rántotta a tévét, meghalt egy másfél éves kislány...

Földet ért a különleges minta a világűrből – videó

Földet ért vasárnap Utah állam területén az OSIRIS-Rex amerikai űrszonda által begyűjtött aszteroidaminta. A NASA amerikai űrkutatási hivatal élő...