1.7 C
Budapest
2023. december. 1. péntek

Magyarország jogosan fékezte meg a migránsok áramlását – mondta egy amerikai képviselő

Dátum:

Megosztás:

Forrás: hirado

Magyarország teljesen jogosan fékezte meg a migránsok áramlását – hangsúlyozta a képviselőház európai, eurázsiai és újonnan keletkező fenyegetésekkel foglalkozó albizottságának szakértői meghallgatásán Dana Rohrabacher, a testület republikánus elnöke, több képviselőtársával egyetértésében.

Magyarország jogosan fékezte meg a menekülteket
Dana Rohrabacher, az amerikai kongresszus kaliforniai képviselője beszél, mikor Horváth János fideszes parlamenti képviselővel együtt átveszi a Kommunizmus Áldozatai Emlékalapítványtól a Truman-Reagan Szabadság Emlékérmet Washingtonban, az amerikai magyar nagykövetségen rendezett fogadáson.
MTI Fotó: Hofer László

„Világos, hogy amit az elmúlt néhány hónapban láttunk, az fenntarthatatlan” – mondta Rohrabacher az európai migrációs válságról.

„Ha ez (a tömeges bevándorlás) mérsékelhetetlen marad, akkor megváltoztatja az elárasztott európai országok alapvető természetét. Annak vagyunk tanúi, hogy a nyugati civilizációt nem egy fegyveres invázió rombolja le, hanem egy olyan ár, amelynek hatásai nem tűnnek el hamar, hanem történelmi változást okoznak sok európai ország jellegében” – figyelmeztetett a politikus.

A külügyi albizottsági elnök szerint a bevándorlási hullám azért vált kezelhetetlenné, mert Angela Merkel német kancellár közölte: Németország nyitott kapukkal várja az összes menekültet. Hangot adott véleményének, hogy a migránsok integrálása, akikből csak idén egy millióan érkeznek majd Németországba, ott is komoly problémát jelent majd. Megítélése szerint az Egyesült Államok ugyanígy járhat, ha nem tanul az európai leckéből.

Albio Sires demokrata képviselő szerint Európának többet kell tennie azért, hogy koordinálja erőfeszítéseit határainak ellenőrzése érdekében, az Egyesült Államoknak pedig segítenie kell a migrációs válság kezelésében európai szövetségeseinek. Úgy vélekedett, hogy Magyarországnak nincsen elegendő forrása határai lezáráshoz, az európai országok pedig  nem rendelkeznek megfelelő eszközökkel a biztonsági szűréshez. Kitért arra, hogy most már a munkaerejét növelni kívánó Németország is elkezdte átértékelni álláspontját.

A republikánus Lloyd Poe rámutatott, hogy nem minden migráns menekült, hanem egyéb szándékkal érkezhetett a felkészületlen Európába, amelynek az Egyesült Államok nem sokat segít. A különböző európai országok megközelítése közül példaként említette Magyarországot, amely „igyekszik megvédeni nemzeti szuverenitását”.

Hangsúlyozta: az Egyesült Államok ahelyett, hogy megpróbálná megérteni a magyarországi helyzetet, nagykövetén keresztül  bírálta a magyarokat azért, „amit a külügyminisztérium helytelen iránynak tart”. Szavai szerint ez „nem segít” az Amerikával NATO-ban szövetséges Magyarországgal fenntartott viszonyban.

„A kormányoknak nemcsak joguk, hanem kötelességük megtudni, hogy ki lép be az országukba” – hangoztatta.

Lois Frankel demokrata képviselő azt emelte ki, hogy évtizedek óta nem tapasztalt súlyosságú humanitárius válság alakult ki, és hogy a Szíriát a polgárháború miatt elhagyó emberek többsége ártatlan menekült.

Gary Shiffman, a Georgetowni Egyetem Biztonsági Tanulmányok Központjának professzora a meghallgatáson egyebek között arról beszélt, hogy az EU-ban, csakúgy, mint az Egyesült Államokban, az uniónak, nem pedig határállamoknak, például Magyarországnak és Szovéniának kellene viselniük a közös hátár őrizetének terhét. Komoly kockázatként említette, hogy az európai országoknak nincs megfelelő kapacitásuk a túl nagy sebességgel beáramló tömegek átvilágításához. Mint mondta, el kell kerülni, hogy az országokon belül politikailag releváns, de társadalmilag elszigetelt csoportok alakuljanak ki.

V. Bradley Lewis, az Amerikai Katolikus Egyetem filozófiaprofesszora hangsúlyozta: a nemzeti kormányok első számú felelőssége országaik közös elveinek és értékeinek védelme.

„Magyarország azt teszi, amit tennie kell” – válaszolta Randy Weber republikánus képviselőnek az azt vitató kérdésére, hogy jogos volt-e a határok lezárása.

Rohrabacher, aki üdvözölte a meghallgatáson megjelent Szemerkényi Réka magyar nagykövetet, Magyarországot nagyszerű barátnak nevezte, amely hozzájárult a világ békéjéhez és stabilitásához. Személyes felindultságának adott hangot amiatt, hogy az amerikai kormány „panaszkodni próbál minden kis üggyel kapcsolatban”, amelyben nem ért egyet Magyarországgal.

 

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Piros riasztást is kiadhatnak – mutatjuk, hol tart legtovább az ónos eső

Budapesten kora délutánra lecseng a havazás, esőbe, majd ónos esőbe vált a csapadék halmazállapota. Budapesten is jégpáncélos területek...

Orbán Viktor: Magyarország nem vétózik, olyan, hogy vétó, nincs

A miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádióban feltett kérdésekre válaszolt. Szólt Ukrajna EU-csatlakozásának támogatásáról, a pénzügyi segítségről, a...

Miért jó szigetelőanyag a kőzetgyapot?

A kőzetgyapotot sokan csak homlokzati szigetelőként ismerik, pedig remek tulajdonságai miatt más szigetelési feladatot is elláthatunk vele. Aki csak...

Nászajándék ötletek, kifejezetten a közelgő ünnepek jegyében

A nászajándék ötletek valóban színes spektrumon mozognak, ám ebben az esetben talán épp a bőség zavara lesz az, ami...