2.2 C
Budapest
2023. február. 5. vasárnap

Magyarország csak akkor lehet erős, ha képes fenntartani biztonságát és Európa sem gyengül (+videó)

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Magyarország csak akkor lehet erős, ha képes fenntartani biztonságát és Európa sem gyengül – hangsúlyozta Dömötör Csaba Szobon.

A nemzeti konzultáció szobi fórumán a József Attila Művelődési Ház nagytermét zsúfolásig megtöltő hallgatóságot Rétvári Bence köszöntötte. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára beszédében aláhúzta, a mostani és a következő generációk életét a migráció kérdése fogja a leginkább befolyásolni. Felhívta a figyelmet arra, ha ebben a történelmileg is fontos helyzetben rossz döntést hoz Európa és Magyarország, azt a későbbiekben nem lehet helyrehozni.

Az államtitkár a helyben nyújtott segítség fontosságáról is beszélt. Hangsúlyozta, miközben 1200 emberről szól a kvótaper, Magyarország az adóforintjaiból ezer családnak, több ezer embernek oldotta meg a lakhatását, életének az újrakezdését a saját szülőföldjén Libanonban és Irakban. Ez az, amiről Brüsszelben nem kívánnak tudomást venni – jegyezte meg. Nem úgy képzeljük el ennek a világméretű problémának a megoldását, hogy több millió embert Európába kell költöztetni, hanem úgy, hogy ezeknek az embereknek a saját szülőföldjükön kell biztosítani az emberhez méltó boldogulás lehetőségét – fogalmazott Rétvári Bence.

Dömötör Csaba arról beszélt, hogy a jelenleg zajló nemzeti konzultáció végső soron azt a vitát nyitja meg, hogy milyen Európában szeretnénk élni, és ebben hogyan képzeljük el Magyarország jövőjét.  A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára ismertette, hogy az európai politikában ma két koncepció áll egymással szemben a jövőt illetően.

Az egyik szerint nem nagy baj, ha az európai országok bevándorlóországokká válnak, sőt egyenesen lehetőség. “Ezzel szemben a mi szeretnénk megőrizni Európát olyannak, amilyennek megismertük, és ebben a nemzetállamoknak nagy szerepet kell játszania. Továbbra is építenünk kell közösségeinkre, hagyományainkra, és arra a szabadságra, amelyet kiharcoltunk magunknak” – fűzte hozzá Dömötör Csaba.

Dömötör Csaba felhívta a figyelmet arra, hogy vita bontakozott ki azzal kapcsolatban, hogy van-e egyáltalán Soros-terv; az ellenzék azt állítja, hogy nincs is ilyen. Ugyanazok próbálják ezt letagadni, akik korábban azt mondták, hogy a bevándorlás álprobléma, a kvótára azt mondták, hogy nem is létezik – jegyezte meg. Rámutatott, Soros György a tervét – még ha a brüsszeli döntéshozók nem is így nevezik – több részletben, írásban is közzétette. Ami igazán súlyossá teszi ezeket a javaslatokat az, hogy idővel visszaköszönnek az uniós jogalkotásban – tette hozzá.

Soros György arról is írt, hogy a betelepülőket 15 ezer euróval, hozzávetőlegesen 9 millió forinttal kell az első két évben támogatni, aminek a fedezetét adóemelésekkel és az európai uniós támogatások csökkentésével lehet előteremteni. Kitért arra is Dömötör Csaba, hogy a Soros-féle koncepció szerint évente egymillió bevándorlót kellene beengedni az unióba. Hozzátette, hogy a Frontex (Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökség) adatai szerint Líbia partjainál csaknem egymillió ember várakozik, hogy mielőbb megindulhasson Európába, de egy NATO tanulmány szerint 2020-ig 60 millió bevándorló várható.

Fotó: fidesz.hu

Dömötör Csaba a kormány elmúlt hét évben elért eredményeiről is beszélt. 735 ezer új munkahely jött létre, a rendszerváltás óta nem volt ilyen alacsony a munkanélküliség, emelkedett a minimálbér, javult a közbiztonság, nőtt a családok támogatása, emelkedett a házasságkötések száma, erősödtek közösségeink – sorolta, hozzátéve, mindehhez egy stabil gazdaság adja a hátteret.

Ha ma valaki Magyarországra néz, akkor egy olyan országot lát, mely rendben tartja a saját portáját, és apró léptekkel, de mégis csak a jó irányba halad mindenek előtt azért, mert hisz önmagában – fogalmazott a kormánypárti politikus. Felhívta ugyanakkor a figyelmet arra, hogy ez nem jelenti azt, hogy hátra dőlhetünk, hanem meg kell védenünk ezeket az eredményeket, mert elég egyetlen rossz döntés, akkor minden kárba veszhet. Magyarország csak akkor lehet erős, ha képes fenntartani biztonságát. “Ha másképpen szeretném ezt megfogalmazni, akkor Magyarország csak akkor erősödhet, ha közben Európa sem gyengül” – jelentette ki.

Fotó: fidesz.hu

Mi egy erős Európát szeretnénk, benne egy erős Magyarországgal, ezért választjuk minden esetben a szókimondást és a cselekvést az önfeladás helyett – húzta alá Dömötör Csaba. Az államtitkár arra biztat mindenkit, hogy vegyen részt a konzultációban, álljon ki a kormány mellett, és biztassa erre barátait és ismerőseit is.

Forrás: fidesz.hu, MTI

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Visszavágott a Ferencváros a Bietigheimnak, és továbbjutott a BL-ben

Továbbjutott a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportköréből a Ferencváros, miután nagyon fontos találkozón begyűjtötte a két pontot a...

Elütött egy embert a metró, nem járt az M2-es

Deák Ferenc tér és a Déli pályaudvar között a baleset miatt pótlóbusz közlekedett. Az Infostart úgy tudja, hogy a...

Örökre eltűnhet az útlevél az életünkből

A biometrikus azonosításé lehet a jövő a papír alapú útlevelek helyett. A technológia és az adatbiztonság fejlődése révén ma...

41 centimétert billent meg a Balaton – fotók

A viharos szél "halmozta fel" a tó vizét az egyik oldalon. Az Időkép vette észre az Országos Vízjelző Szolgálat adataiban,...