16.4 C
Budapest
2022. május. 16. hétfő

“Magyarország a béke szigete”

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Vargha Tamás, a védelmi minisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön Brüsszelben, a NATO-tagországok védelmi minisztereinek kétnapos tanácskozását követően kijelentette, mindenki számára fontos szempont, hogy béke legyen azokban az országokban, ahonnan az illegális migráció kiindul, ugyanis az illegális bevándorlással növekszik a terrorveszély.

Magyarország a béke szigete, ugyanis az ország Európában a legbiztonságosabbak közé tartozik. Annak érdekében, hogy ez így is maradjon, sokat tesz a honvédség és a rendőrség a határ védelmével”

– húzta alá az államtitkár, majd a migrációval összefüggésben kiemelte: az a tény, hogy a NATO iraki szerepvállalásának növelése mellett döntött csütörtökön, segít abban, hogy minél hamarabb rend és béke legyen az országban. Mint elmondta,

Magyarország tavaly év végén határozott arról, hogy kétszáz főre emeli iraki kontingensének létszámát.”

Fotó: MTI Fotóbank

A NATO-missziókban a létszámarányt tekintve Magyarország kiemelkedő a többi tagország között a mintegy ezer fős nyugat-balkáni, iraki, valamint afganisztáni hozzájárulásával – húzta alá.

Minden elvvel és vállalással szembemegy az ukrán oktatási törvény

Az államtitkár beszámolt arról is, hogy a NATO és Ukrajna védelmi miniszteri bizottsági ülésének megrendezését Magyarország korábban megvétózta, így a kétnapos brüsszeli védelmi miniszteri találkozón ezt az ülést nem tartották meg.

Vargha Tamás kijelentette azt is, minden elvvel és vállalással szembemegy az ukrán oktatási törvény.

Ameddig ez meg nem változik, addig Magyarország álláspontja sem változik.”

Mindaddig, amíg jogi garanciákat nem kap Magyarország arra, hogy az oktatási törtvény megváltozik, és nem érinti hátrányosan az ukrajnai magyar kisebbséget, addig nem járul hozzá semmiféle tárgyaláshoz Ukrajnával sem a NATO-ban, sem pedig az Európai Unióban – szögezte le.

Az ukrán fél korábban ígéretet tett arra, hogy figyelembe veszi a magyar álláspontot és az alapján lépéseket fog tenni, azonban ez idáig nem történt érdemi elmozdulás – tette hozzá.

Forrás: 888.hu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Amerika ezeket a “kedvező feltételeket” ajánlotta fel Oroszországnak, hogy megadhassa magát! .. – Szólj hozzá!

Feltételek Oroszország kapitulációjához: A katonai akciók leállítása, a csapatok visszavonása oda, ahol február 24-e előtt voltak, és megbánni...

Hihetetlen érdekességek a magyar labdarúgás történelméből

Most a magyar futball rajongóinak próbálunk kedvezni és összegyűjtöttünk érdekes statisztikákat az NB 1-ből és a magyar válogatottról. Az...

Recep Tayyip Erdogan török államfő külpolitikai főtanácsadója a Reuters hírügynökségnek adott interjúban azt mondta: a finnek és svédek NATO-csatlakozási szándéka nemzetbiztonsági ügy Törökországnak –...

Recep Tayyip Erdogan török államfő külpolitikai főtanácsadója a Reuters hírügynökségnek adott interjúban azt mondta, Törökország nem zárja be...

Halálos baleset, ketten meghaltak..

Ketten haltak meg abban a balesetben, amely a 31-es főúton történt vasárnap délután Heves és Jászapáti között. A Heves...