7.5 C
Budapest
2022. november. 30. szerda

Magyar Nemzet: „Karácsony Gergely köpönyegforgató dezertőrnek számít a pártban”

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Facebookon jelentette be Karácsony Gergely, hogy elindul a baloldali előválasztáson, egy nappal azután, hogy saját pártja kérte fel a miniszterelnökjelölt-jelöltségre.

A főpolgármester nem is olyan régen még azt állította, hogy nincs ilyen terve. A Fidesz szerint ez is a „Gyurcsány-show” része. Gyurcsány Ferenc a korábbi tanácsadóját is a „színpadra hívta”. Az Alapjogokért Központ felmérése szerint a magyarok kétharmada nem szeretné, hogy Karácsony Gergely legyen az ország következő miniszterelnöke – hangzott el az M1 Híradójában.

Megtörtént, amire már mindenki számított – Karácsony Gergely hivatalosan is bejelentette, hogy elindul a baloldali miniszterelnök-jelöltet kereső előválasztáson. A Párbeszéd társelnöke – miután erre felkérést kapott pártjától is – a bejelentést szülőfalujában Nyírtasson tette meg. Így Jakab Péter, Fekete-Győr András, Márki-Zay Péter és Dobrev Klára mellett a főpolgármester is ringbe száll a jelöltségért.

„Meghallva sok ismerős és ismeretlen ember biztatását, és érezve a családom félő támogatását, itt a gyerekkorom színhelyén tudom kimondani azt, hogy miniszterelnök-jelöltként elindulok az ellenzéki előválasztáson” – jelentette be indulását a főpolgármester.

Karácsony Gergely az elmúlt hónapokban folyamatosan lebegtette, hogy vállalkozik-e a megméretésre.

Tavaly októberben még azt is állította: ő nem lesz a baloldal miniszterelnök-jelöltje.

„Egy porcikám sem kívánja ezt és inkább buzdítok más alkalmas jelölteket” – mondta akkor egy kérdésre.

Karácsony Gergelynek nem ez az első kettős beszéde, amire saját elvbarátai is többször utaltak eddigi politikai pályafutása során.

A Karácsony Gergely vezette Párbeszéd végül a 2014-es országgyűlési választáson is az MSZP-vel és Gyurcsány Ferenccel indult közös listán. Néhány hónappal később Karácsony Gergely elindult Zugló polgármesteri címéért, ahol a DK nem állított ellenjelöltet.

Karácsony Gergely a 2018-as országgyűlési választásokon az MSZP és a Párbeszéd közös jelöltje lett, annak ellenére, hogy korábban úgy nyilatkozott: jobban utálom a szocikat, mint a Fideszt.

Elemzők akkor arról beszéltek: Karácsony Gergely nem véletlenül lett az MSZP-miniszterelnök-jelöltje. A Párbeszéd politikusával ugyanis Gyurcsány Ferenc a szocialistákat akarta gyengíteni. A tagság azonban – sajtóhírek szerint – párton belül lázongott amiatt, hogy a Párbeszéd frontemberével a megszűnés felé száguldanak.

Karácsony Gergely miniszterelnök-jelöltsége végül a parlamentből való kiesés közelébe sodorta az MSZP-t, a zuglói polgármester pedig visszatért a 14. kerület élére. Majd innen lett a baloldali pártok, köztük a DK támogatásával főpolgármester. A történelem azonban most ismétli önmagát.

Elérkeztünk a Gyurcsány-show újabb állomásához

„Folytatódik a Gyurcsány-show, amelyet az egykori miniszterelnök rendez” – utalt az ellenzéki elnökválasztásra a Fidesz kommunikációs igazgatója a közösségi oldalra feltöltött videóban.

Hollik István azt mondta: Karácsony Gergely már bizonyította hűségét, ezért Gyurcsány Ferenc most őt is színpadra hívta.

Karácsony a Gyurcsány-showban! Részletek a videóban👇Karácsony a Gyurcsány-showban! Részletek a videóban👇

Közzétette: Hollik István – 2021. május 14., péntek

„A rendező, Gyurcsány Ferenc már korábban színpadra hívta a DK ifjúsági szervezetének, a Momentumnak az elnökét, Fekete-Győr Nemtudom Andrást, Jakab Pétert, akire a bohóc szerepét bízta, feleségét, Dobrev Klárát. Most pedig az angolul nem beszélő extanácsadóját, Karácsony Gergelyt is. Ráadásul a főpolgármester már bizonyította hűségét, hiszen Gyurcsány összes emberének talált valamilyen kifizetőhelyet Budapest vezetésében” – mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Hollik István arról is beszélt: az előválasztás csupán egy showműsor, ezért szerinte borítékolható, hogy a végső győztes Gyurcsány Ferenc lesz.

Felmérés: Kétharmad nem szeretné Karácsonyt kormányfőnek

A magyarok kétharmada nem szeretné, hogy Karácsony Gergely legyen az ország következő miniszterelnöke. Ez derül ki az Alapjogokért Központ közvélemény-kutatásából. Egész pontosan a megkérdezettek 67 százaléka válaszolt így, és mindössze 13 százalék válaszolt igennel Karácsony Gergely személyére.

Egy másik kérdésre adott válaszokból pedig az derült ki, hogy a felnőtt lakosság 42 százaléka szerint a miniszterelnök-jelöltről döntő baloldali előválasztás egy színjáték, a végeredményt előre lehet tudni. Vagyis az Alapjogokért Központ szerint Gyurcsány Ferenc befolyása ismert a választók előtt.

A miniszterelnök-jelölti pozíciójára készülő Karácsony Gergely a 2018-as választási kampányát hazugsággal indította. Valótlanul állította, hogy doktori fokozata van – írta a Magyar Nemzet.

A lap szerint a képzést azóta sem fejezte be, többek között a nyelvvizsga hiánya miatt. A Magyar Nemzet felidézi a főpolgármester egy korábbi önéletrajzát, amiben az olvasható: 2007-ben az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar Politikatudományi Intézetében PhD fokozatot szerzett.

Az adatokat a Párbeszéd logója alatt 2017. december 14-én publikálták.

Az M1 Híradója megnézte Karácsony Gergely más internetes felületen feltüntetett önéletrajzait is. Az „Ismerj meg – Karácsony Gergely főpolgármester” oldalon például az MSZP-Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltje életének egyik legfontosabb eseményeként 2007-ben azt jelölte meg, hogy a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet-nél volt kutatásvezető, majd kutatási igazgató.

Ebben a dokumentumban azonban Karácsony Gergely említést sem tesz arról, hogy ledoktorált volna.

Pedig ez az információ két évvel később, a 2019-es főpolgármesterré választása után került fel a világhálóra.

Karácsony Gergely doktori fokozata a parlament honlapján megtalálható képviselői önéletrajzában sem szerepel. A kérdéses időszakról itt is csak annyit ír: a Mediánnál volt állásban, illetve a Budapesti Corvinus Egyetem Politikatudományi Intézetében egyetemi tanársegéd.

Az is olvasható: a Gyurcsány-kormány idején a Miniszterelnöki Hivatal politikai tanácsadójaként is tevékenykedett. De nemcsak a doktorijával lehetnek problémák Karácsony Gergelynek.

Középfok papíron

A napokban próbálta megszólítani a Pesti Tv riportere Karácsony Gergelyt angolul – de hiába. A főpolgármester szinte a kérdést meg sem várva, azonnal irányt váltott és befordult a fővárosi önkormányzat egyik folyosójára.

Helyette a biztonsági őrök válaszoltak angolul, miközben elállták a stáb útját.

Karácsony Gergely néhány napja saját közösségi oldalán magyarázkodott amiatt, hogy nem beszél semmilyen idegen nyelvet. Azt ugyanis elismerte, hogy a beszélt angolja hagy kívánni valót maga után, de azt állította, szerinte legalább egy középfokú nyelvvizsgával egyenértékű szinten tart.

2013-ban a baloldali Atlatszo.hu feszegette a párbeszédes képviselők nyelvtudását.

A párt sajtóosztálya akkor a közérdekű adatigénylésre úgy reagált: hat politikusuknak van felsőfokú nyelvvizsgája. Az erről szóló bizonyítványok másolatait meg is küldték az újságnak. Karácsony Gergelyről azonban azt írták, angolul középfokon beszél. Mindezt azonban bizonyítvánnyal nem tudták alátámasztani.

A Hableány hajótragédiájának megemlékezésén egy éve a drotinfo.nevű portál szerint az látszik, ahogy a főpolgármestert Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek kellett kisegítenie, amikor a dél-koreai vendéggel váltottak néhány szót.

A felvétel bizonyítja, hogy Karácsony Gergely a nemzetközi diplomáciai tárgyalásokon sem boldogulna személyesen.

Nyitókép: Illusztráció

hirado, magyarnemzet

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Orbán Viktor a finn kormányfőnek: Svédország és Finnország egyetlen percet sem veszít a NATO-tagságából

A miniszterelnök egyebek közt ezt üzente a Twitteren. Sanna Marin a YLE rádiónak adott interjúban azt mondta, ha találkozik...

Műholdfelvételek bizonyítják, nő az orosz erők száma Fehéroroszországban

A csapattelepítések viszont nem Ukrajna északról történő újbóli megtámadásának előkészítésére utalnak. Az amerikai Institute for the Study of War...

Napelemesek veszélyben: akár már 2024-től megszűnhet az éves szaldóelszámolás

A Magyar Közlönyben megjelentek szakági értelmezése szerint mindenkinek megszűnik az éves szaldóelszámolás. Egy hónap telt el azóta, hogy a...

Kiélezett meccsen nyert és jutott tovább az Egyesült Államok

Anglia mellett az Egyesült Államok jutott tovább a katari labdarúgó-világbajnokság B csoportjából, mivel kedden este kiélezett csata végén,...