24.4 C
Budapest
2022. június. 24. péntek

Magyar Nemzet: Az NGO-k segítették az ellenzék kampányát – videó

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Az NGO-k is beszálltak az ellenzéki kampányba, és több helyen meghatározó szerepet játszottak az ellenzéki győzelemben

– erről írt a Magyar Nemzet.

Az elmúlt években több civil vagy civilnek mondott szervezet, alapítvány is aktívan részt vett például a kormányellenes tüntetéseken is. Ezek a szervezetek rendre vettek fel esetenként százmilliós támogatásokat Soros György alapítványaitól, és következetesen buzdítottak a választási részvételre is – hangzott el az M1 Híradójában.

Hősök vétója – Mindenki civil, ezzel az elnevezéssel szerveztek tüntetést még tavalyelőtt civil szervezetek. Az átláthatóságukról szóló törvényjavaslat ellen tiltakoztak. Több baloldali politikus is jelen volt a demonstráción és az Ökotárs Alapítvány igazgatója, Móra Veronika is felszólalt.

Ez a törvény megosztja és megbélyegzi a civil szférát és ezzel gyanakvást és bizalmatlanságot szít. Ezért továbbra is tiltakozunk a felesleges és káros törvényjavaslat elfogadása ellen” – mondta.

Egy évvel később egy az ellenzéki pártokhoz is köthető tüntetésen ismét a színpadon állt az Ökotárs Alapítvány vezetője. A szervezet egyébként rendszeresen szervez közös programokat, a kormányellenes tüntetéseken szintén aktívan közreműködő, Civil Kollégium Alapítvánnyal, amely előszeretettel buzdít választási részvételre. Honlapjukon nem csak egy választási kisokost találni, de azt is leírják, milyen szerintük az ideális képviselő.

A tavaly áprilisi választás előestéjén a Gulyás Márton vezette, civilnek mondott Közös Ország Mozgalom teljesen összemosódott az ellenzéki pártokkal, és Kormányváltó karneválnak nevezett megmozdulásukon a Fidesz-KDNP ellen hangoltak.

NGO-k segítették az ellenzék kampányát – ezzel a címmel közölt cikket a Magyar Nemzet. A portál a Magyar Narancsot idézi, amelyben egy cikk jelent meg arról, hogyan vállaltak meghatározó szerepet a civil szervezetek az önkormányzati választás előtti ellenzéki kampányban. A lap példaként említi a Civil Kollégium Alapítványt.

A Magyar Nemzet azonban megjegyzi, hogy a szervezet 2013 és 2016 között 150 ezer eurót, csaknem 50 millió forintot kapott a Norvég Civil Alaptól, mindemellett a Soros-alapítvány is adott nekik 113 millió forintot, ebből tartottak polgári engedetlenségre oktató táborokat civileknek.

A portál emlékeztetett, hogy tavaly márciusban az alapítvány meghirdette a részvétel hetét, amelyben azt hangsúlyozták, hogy mindenkinek vállalni kell a véleményét. A kampányhoz akkor több mint ötven NGO csatlakozott, például a TASZ, a Transparency International és az Ökotárs Alapítvány is.

Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Emberek is élnek a világ legbarátságtalanabb helyén: a gázmaszk alapfelszerelés a Danakil-mélyföldön

A Föld egyik legszárazabb és legmelegebb vidékén mintegy százezer ember él. Számos olyan hely van a bolygón, amik az...

Javítani szeretne szexuális életén? (18+)

Itt az alkalom, hogy változtasson! A potenciaproblémák hátterében sokféle ok húzódhat: pl. valamilyen betegség (szív- és érrendszeri probléma, cukorbetegség),...

The Times of Israel : Zelenszkij csalódott Izraelben

Jeruzsálem | Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a jeruzsálemi Héber Egyetemen elmondott beszédében az Ukrajna és Izrael közötti szoros...

Berobban a kánikula: 33 -36 fokra kell felkészülni a hétvégén

Kánikula lesz hétvégén, vasárnap 36 fokkal. Sok napsütésre számíthatunk pénteken az ország nagy részén – írja előrejelzésében az Időkép....