7.8 C
Budapest
2024. április. 24. szerda
HomeSzabadidőHorgászat híreiMagyar horgászsiker Szlovéniában: világbajnok lett a 20 év alattiak csapata! .. Gratulálunk...

Magyar horgászsiker Szlovéniában: világbajnok lett a 20 év alattiak csapata! .. Gratulálunk a kimagasló sportteljesítményhez!

Megvédte tavaly megszerzett világbajnoki címét a 20 év alattiak utánpótlás horgászcsapata.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, ha tetszik, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

A csapat tagjai örömükben beugrottak a Száva folyóba. A nyitóképen látható tagok balról jobbra: Nagy Olivér (segítő), Zsiga Levente (versenyző), Skaliczki Ábel (versenyző), Ifj. Szénási Béla (szövetségi kapitány), Nagy Hunor (versenyző), Pocsai Márk (másodkapitány) Smányi Szabolcs (versenyző), Vidó Roland (versenyző).

Ismét világbajnok lett a magyar 20 év alattiak utánpótlás csapata a Szlovéniában megrendezett horgász-világbajnokságon. Az ötfős társaságnak így sikerült megvédenie a tavaly szerzett világbajnoki címét. A fiatalok nagyon izgultak és rengeteget készültek a megmérettetésre. A kétnapos rendezvény nagyon izgalmasra sikerült, így nem csoda, hogy amikor megtudták az eredményt, a Szávába ugrottak örömükben. Smányi Szabolcs (19) – a csapat tagja, aki egyéniben a magyarok közül a legjobb eredményt érte el – mesélt a Blikknek a részletekről.

Smányi Szabolcs a magyarok közül a legjobb eredményt érte el a horgász világbajnokságon/Fotó: Polyák CsabaSmányi Szabolcs a magyarok közül a legjobb eredményt érte el a horgász világbajnokságon /Fotó: Polyák Csaba

– Már tavaly októberben elkezdtük a felkészülést a folyón – emlékezett vissza Szabolcs – A társaimmal nagyon-nagyon vártuk az idei világbajnokságot, állandóan a felszereléseket, a csalikat tervezgettünk, szinte csak erről tudtunk beszélni. Aztán pár hónappal később úgy döntöttünk, hogy a verseny előtt három héttel megint kiutazunk tréningezni a verseny helyszínére, hogy még jobban megismerjük a vizet. És milyen jól tettük, mert hatalmas meglepetésben volt részünk.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, ha tetszik, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

A nagy szárazság miatt ugyanis felduzzasztották a vizet úgy, hogy valójában álló víz alakult ki a verseny helyszínén. A megállított folyó miatt a hínár nagyon elburjánzott és hatalmasra nőtt, a zöld alga pedig annyira elszaporodott, hogy teljesen bezöldült a víz. Egyáltalán nem azok a körülmények fogadták őket, mint tavaly októberben. Szerencséjükre ezen a három edzésnapon ugyanolyan víz volt, mint a versenynapon.

Snecikből 250-300 darabot akartak kifogni naponta

– Azt a taktikát választottuk, hogy kisebb snecikből próbáljunk meg minél többet fogni a hínársáv mögött, hiszen a versenyen a kifogott halak súlya számított – mesélt a versenyről. – Az volt a terv, hogy négy óra alatt 250-300 darab kis halat próbáljunk meg fogni. A csapatunk négy főből és egy póttagból állt. Amikor elkezdődött a megmérettetés mind a három társam egymásután fogta a megbeszélt mennyiségű kis halat, nekem viszont két óra alatt egy sem akadt a horgomra. Viszont egy idő után nagy halakt vettem észre a vízen, ezért taktikát váltottam és harcsára kezdtem el pecázni. Szinte egyből ki is fogtam egy két kilós harcsát, aztán még újabb két nagy halat emeltem ki.

A két napig tartó küzdelemnek meglett az eredménye: világbajnok lett a magyar U20-as csapat/Fotó: Polyák CsabaA két napig tartó küzdelemnek meglett az eredménye: világbajnok lett a magyar U20-as csapat /Fotó: Polyák Csaba

20 kiló halat fogtak ki

A verseny második napján már nagy halakra vadásztak és a négy órás verseny utolsó perceiben sikerült kifogniuk a halakat. Két nap alatt 20 kiló halat sikerült horogra akasztaniuk, ami elegendő volt arra, hogy megvédjék a tavalyi világbajnoki címüket.

Szabolcs a kerti tavukban kezdte a horgászatot

Smányi Szabolcs már négyéves korában a kertjükben lévő aranyhalas tóban kezdte el a horgászatot. Édesapja tanította meg pecázni. Kilenc évesen kezdett el horgászversenyekre járni. Az első megmérettetésen a gyerek kategóriában aranyérmet szerzett. Azóta kisebb-nagyobb csalódások után sorra nyeri a bajnokságokat.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, ha tetszik, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

A csapat

A világbajnoki csapat tagjai: ifj. Szénási Béla kapitány, Pocsai Márk másodkapitány, Szénási Béla csapatvezető, Nagy Hunor, Smányi Szabolcs, Skaliczki Ábel, Vidó Roland, Zsiga Levente, Nagy Olivér (segítő).

blikk nyomán

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
securiton-tűzvédelem