16.1 C
Budapest
2023. március. 25. szombat

Magyar focista meccse lehet a terroristák következő célpontja

Dátum:

Megosztás:

Me­rény­lők cél­ke­reszt­jé­ben a 2024-es olim­pi­ára pá­lyázó város? A Ham­burg-Dort­mund meccset meg­ren­de­zik, de óri­ási ké­szült­ség­gel. A Fra­di­nál is dur­váb­ban szken­nerez­nék a Bun­des­liga-csa­pa­tok szur­ko­lóit.

A párizsi terrortámadásoknak apropót adó francia-német, a merénylettől tartva az utolsó pillanatban lefújt német-holland meccsek után, Európa-szerte következnek a bajnoki fordulók. A legnagyobb veszélyben a német Bundesliga stadionjai lehetnek.

Ma­gyar fo­cista meccse lehet a ter­ro­ris­ták kö­vet­kező cél­pontja

A német válogatott meccse elmaradt, de a Bundesliga folytatódik (Fotó: AFP/Europress Fotóügynökség)

Föl is vetődött, hogy elhalasztják a hétvégi kört, de végül úgy döntöttek: a tervek szerint megtartanak minden mérkőzést.

Szóba sem jöhet, hogy ne játsszunk. Ez egyfajta kapituláció lenne a terrorizmus előtt, örömujjongást váltana ki Szíriában és másutt

– mondta Hans-Joachim Watzke, a Borussia Dortmund vezére.

Habár a rendőrség erőit túlságosan is leköti a migránsáradat, most mégis óriási lesz a készültség a focipályáknál. A tízezreket vonzó Bundesliga-meccsek különösen nagy biztonsági kockázatot jelentenek.

Magyar focista meccse lehet a terroristák következő célpontja 1

Mindent bevetnek a szurkolók biztonságáért (Fotó: GETTY IMAGES/Europress Fotóügynökség)

A kluboknak meg kell erősíteniük a biztonsági szolgálatukat, és amennyire ilyen rövid időn belül lehetséges, ki is képezni az új helyzetre

– idézte a Bild a rendőrszakszervezet vezetőjét, Jörg Radeket.

A pénteki nyitómeccset mindjárt Stieber Zoltánék játsszák: Hamburgban fogadják a Borussia Dortmundot. A rangadó nem csak a világszerte népszerű vendégcsapat sztárjai miatt lehet az esetleges merénylők célpontja.

„Ezt a meccset különösen intenzíven figyeljük. A múltbeli eseményekből jól tudjuk, hogy a terroristák szeretik a szimbolikus támadásokat” – hívta föl a figyelmet Radek.

Magyar focista meccse lehet a terroristák következő célpontja 2

Stieberék a Dortmund ellen: már a pénteki nyitányon nagy a veszély (Fotó: AFP/Europress Fotóügynökség)

Kikötővárosként Hamburg világszerte ismert, és az olimpiai pályázata miatt is célpont lehet.

A német mérkőzéseken korábban nyitják a kapukat. A szurkolókat arra kérték, hogy a fokozott ellenőrzés miatt időben menjenek, és ha a stadionok környékén (vagy bárhol másutt) gyanús jeleket észlelnek, jelentsék.

Testszkennert a bejáratokhoz?

Hosszabb távon elképzelhető, hogy a repülőtérihez hasonló detektoros kapukat telepítenek a focipályákra. A „testszkennerből” minden pályára több tucatnyi kellene. Miután darabja mintegy 150 ezer euró (csaknem 50 millió forint), ez még a tehetős német fociban is jelentős beruházás lenne.

Forrás: Ripost

 

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Esti torna – videó

Egész héten tornásztunk, ma még lesz 16 perc, de a vasárnap szabad, .. holnap pihenünk! Átmozgató torna időseknek! -...

Esti mese – videó

Zelk Zoltán: Mese a legokosabb nyúlról - videó   Hirmagazin.eu

Mai filmünk: Mark Wahlberg főszereplésével – Orvlövész – videó

Bob Lee Swagger (Mark Wahlberg) mesterlövész korábban a tengerészetnél szolgált, majd örökre hátat fordított a munkájának, miután árulás...

Azonnal frissítsd a Google Chrome-ot! Veszélyes hibákat találtak az alkalmazásban! A jelszavak is veszélyben lehetnek!

A Google figyelmeztetést adott ki a Chrome-felhasználónak, mert veszélyes biztonsági hibákat találtak a rendszerben. A szakértők összesen hét olyan...