4.9 C
Budapest
2024. február. 22. csütörtök

Magyar fejlesztés segíthet a sérült gyermekeknek

Dátum:

Megosztás:

hirmagazin 2015 06 24 064320
2015. 06. 23. – 19:40
forrás: M1/Minden tudás

Zavarta a szülőket, hogy a sérült vagy fogyatékkal élő gyermekek számára nem készültek olyan játszótéri játékok, amelyek használatához nem kell a felnőttek hosszas segítsége és körülményes felügyelete. Az ép gyerekek hamar megunják a várakozást és a felnőttek jelenlétét. Következő céluk, hogy a prototípus megépítésével tapasztalatokat gyűjtsenek.
A probléma összetett: a sérültek és hozzátartozóik kényelmetlenül érzik magukat, csakúgy, mint a többséghez tartozók, zavarban vannak ők is. Ma még nem természetes, hogy a sérült vagy fogyatékkal élő gyerekek ugyanolyan életet éljenek, mint egészséges társaik. Ezen akar változtatni egy csapat szülő, akik nem adták fel, és bár senki sem volt szakértő közülük, elkezdtek kutatásokat végezni.

2013 nyarán találkoztak először öten-hatan, és valami pozitívat próbáltak kihozni abból, hogy hármuknak sérült gyereke van. Az egyik anyuka vázolta fel, hogy milyen nehézségekkel küzdenek a mindennapokban a játszótérre menéssel, és akkor közösen eldöntötték, hogy ez lesz az, ami mellé odaállnak. Két egészséges gyereket nevelő társuk is csatlakozott hozzájuk, mert nekik is tetszett ez az ügy.

hirmagazin 2015 06 24 064303

A kutatásban elsősorban azt vizsgálták, hogy mi az a szög és pozíció, amiben a sérült, egyedül mozogni képtelen gyerekek hosszabb időt tudnak kényelmesen eltölteni. Hogyan lehet megoldani, hogy a kerekesszék is odaférjen a játékhoz, persze úgy, hogy közben ne zavarja a könnyebben mozgókat. A kutatási folyamat két évig tartott, és a szülők a napi munkájuk mellett jutottak el odáig, hogy egy kampányt is szervezzenek.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Reagáltak a titkosszolgálati vezetők Magyar Péter állításaira, Kocsis Máté is posztolt róla

A Diákhitel Központ volt vezetője nem találkozott a titkosszolgálatok képviselőivel – derült ki az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának ülésén. Összeült...

Ma este egy gyönyörű, romantikus dráma – Hét élet – videó

Gabriele Muccino felkavaró történetében valaki úgy akar megszabadulni az őt nyomasztó titoktól, hogy teljesen megváltoztatja hét idegen ember...

Életveszély az M1-esen: fantomdugó szedi áldozatait

Balesetek helyszínén gyakran megfigyelhető jelenségről írt az autópálya-kezelő. Az MKIF Zrt. hívta fel arra jelenségre fel az autósok figyelmét,...