20.8 C
Budapest
2022. május. 19. csütörtök

Magyar áttörés: két hazai mérnök olyan maszkot tervezett, amire még a WHO is rábólintott..

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A két férfinek olyan maszkot sikerült szabadalmaztatnia, ami még az Egészségügyi Világszervezettől a (WHO) a hitelesítést is megkapta a múlt héten.

 

Eleinte 3D nyomtatóval készítettek maszkokat, de azok nem voltak elég kényelmesek. Aztán elkészült, végre, itt a magyar szupermaszk! Hirmagazin.eu

Eleinte szimplán csak egy maszkot szerettek volna készíteni maguknak, mivel volt egy bizonyos időszak, amikor nagy volt a hiány abból. Úgy tűnik jól sikerült a végeredmény.

Egy szabadalmaztatott eszköz lett belőle, amiről kiderült, hogy hasonló olyannyira nincs forgalomban, hogy még szabályozás sem volt rá. A legtöbb maszkot egyáltalán nem világjárványra tervezték. A használóját, vagy a környezetüket védik vírusok és baktériumok ellen, ellentétben a porvédő maszkokkal. A mérnökpáros kreálmánya védelmet biztosít, és a vírusok elleni védelemre is egyszerre alkalmas.

,,Először puha maszkokat nyomtattunk 3D nyomtatón, de nem volt kényelmes” – mondta egyikőjük a Telexnek. Egyébként a sebészi maszkok is hasznosak, de a funkcióját tekintve nem a használóját védi, hanem a környezetét. Az alapvető célja, hogy cseppfertőzés ne jusson a maszkot használó irányából kifelé, vagy az, hogy megvédje a sebészt az esetleges vérfröccsenéstől.

A KC Mask viszont oda-vissza védelmet biztosít, illetve vírusok elleni védelemre is egyszerre alkalmas, erre jellemzően nem volt még példa, pedig a világjárvány miatt ez kézenfekvő elvárás – írja a portál.

Azok, akik már próbálták a prototípust, kiemelték, hogy egy teljes műszak valóban kisebb megterhelést jelent az arcbőrnek.

Ha pedig elmúlik a járvány, akkor is jól használható lesz, hiszen például az intenzív osztályon, a fertőzőosztályokon vagy a kemoterápián lévőknél az immunrendszer legyengítése miatt egy hosszan, az arcot kímélően hordható, de a szokásosnál nagyobb biztonságot nyújtó maszkra szükség lehet.

blikk

Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Németország Leopard tankokat ad ajándékba Csehországnak, hogy Csehország tudjon adni régi fegyvereket Ukrajnának.. – Szólj hozzá!

Csehország 15 Leopard 2A4 típusú harckocsit kap Németországtól, és tárgyalásokat kezdett további 50, a legkorszerűbb Leopard-változathoz tartozó 2A7+...

Mariupol végleg elesett, egy ország két évszázados politikának vet véget Putyin

Mariupol védői több hónapos küzdelem után feladták a harcot, így elesett az Azovi-tenger melletti város utolsó bástyája, az...

Időjárás: mutatjuk, mire számíthat ezen a májusi csütörtökön

Az észak felől hazánkba nyomuló hűvösebb légtömeg nyugalomba kerül fölöttünk, így a csütörtök hajnal még a tegnapinál is...

Észak-Korea a járvány szorításában – a büszke országvezetés nem kér külföldi segítséget, és saját szakembereit okolja a krízisért – hanganyagon a szakélrtővel készült interjú.....

A határok hermetikus lezártsága miatt elképzelhető, hogy valóban csak most érte el a koronavírus-járvány Észak-Koreát, ám az oltatlanság...