21.6 C
Budapest
2022. július. 5. kedd

Magyar: Abszurd vádakkal támadják Magyarországot

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

A lap újságírója, Christian Geinitz Magyar Leventével, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkárával folytatott beszélgetése alapján készített írásában kiemelte: Magyarország úgy érzi, igazságtalanul rekesztik ki politikailag Európában.

A jogállamiság és a demokrácia hiányáról szóló vádaskodás abszurd, és a külföldi befektetők élénk érdeklődése azt mutatja, hogy Magyarország valójában szilárd, nyitott és megbízható ország – mondta a FAZ-nak Magyar Levente.

Magyarország Európán kívül is vonzó

Aláhúzta: az üzletemberek számára a politikai stabilitás, a kiszámíthatóság és a versenyképesség fontos, és ezek a feltételek már régen nem voltak annyira jók Magyarországon, mint most, amit nagyra értékel az ipar Németországban, Magyarország legfontosabb gazdasági partnerénél.

Mint mondta, Orbán Viktor kormányzásának 2010-es kezdete óta az Audi folyamatosan fejleszti motorgyárát Győrben, a Mercedes megnyitotta kecskeméti üzemét és jelenleg a gyár kapacitásának megkétszerezésén dolgozik, a BMW pedig egymilliárd eurós beruházással üzemet épít Debrecenben, ami az évtized döntése és kulcsfontosságú az ország keleti részének fejlesztésében.

Hozzátette, hogy Magyarország Európán kívül is vonzó, ezt mutatja, hogy az Egyesült Államokból érkező partnerek a két kormány nézeteltéréseinek ellenére erőteljesen növelték aktivitásukat. A gazdaságban szerencsére sokkal kevésbé figyelnek a politikai lármára, mint azt sokan gondolják – idézte a FAZ Magyar Leventét.

A kormány erős legitimitással rendelkezik

Az államtitkár kiemelte, hogy az Európai Bizottság az EU-s szerződések betartásának ellenőrzése helyett hatalmat követel magának, egyre több területre hatol be és aláássa a tagállamok nemzeti szuverenitását, ami riasztó. Az Európai Parlament pedig alaptalan, részben koholt vádak alapján indított jogállamisági eljárást Magyarország ellen – tette hozzá, megjegyezve, hogy a képviselők akkor is megszavazták volna az eljárás alapjául szolgáló jelentést, ha gyerekmeséket tartalmazott volna.

Magyar Levente rámutatott, hogy a kormány erős legitimitással rendelkezik, hiszen a Fidesz egymás után háromszor kétharmados választási győzelmet aratott. Ennek a legitimitásnak a megkérdőjelezése a magyar nép iránti tisztelet hiányáról tanúskodik – mondta.

Az is alaptalan vádaskodás, hogy Magyarországon szűkítik a véleményszabadságot – fűzte hozzá Magyar Levente, kiemelve: tekintettel arra, hogy az RTL Klub rendelkezik a legnagyobb nézettséggel, az index.hu pedig a legnagyobb olvasottsággal, nehéz lenne amellett érvelni, hogy szűkítik a sajtó jogait.

Nem szorítják ki a CEU-t az országból

A Közép-európai Egyetemmel (CEU) kapcsolatban kijelentette, hogy az intézményt nem szorítják ki az országból, továbbra is Budapesten marad és kiad magyar diplomát, és a működését szabályozó jogszabályi előírások nem szigorúbbak, mint más európai országokban.

A CEU alapítójáról, Soros Györgyről elmondta, hogy politikai befolyásra kíván szert tenni, ami elfogadhatatlan, mert nincs semmiféle demokratikus felhatalmazása ehhez. Mint mondta, Soros György kétes menekültügyi szervezeteket finanszíroz, amelyek között nem egy megpróbál migránsokat illegálisan Magyarországra juttatni, vagy átjuttatni az országon. Soros úr ezen tevékenységét meg kell akadályoznunk – mondta az államtitkár.

A többi között arról is szólt, Magyarország kész elfogadni, hogy a brit uniós tagság megszüntetése (Brexit) az EU-s támogatások csökkenésével jár, de a csökkentés nem lehet aránytalan és nem lehet eszköz Magyarország megbüntetésére. Így nem lenne elfogadható, ha mértékét a demokráciára vonatkozó elvont szabványok alapján határoznák meg, vagy a munkanélküliség alapján, amely a közép-európai térségben a körültekintő reformok révén jóval alacsonyabb, mint az EU déli tagállamaiban.

Magyar Levente kiemelte, hogy Magyarország gazdaságilag erősen kapcsolódik Németországhoz, ezért a kormány aggodalommal szemléli a német autóiparban a károsanyag-kibocsátással kapcsolatban kibontakozott folyamatokat. Megjegyezte, úgy tűnik, a vitát józan gazdasági és tudományos megfontolások helyett inkább politikai és ideológiai megfontolások határozzák meg.

forrás: MTI

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia

Kapcsolódó hírek

Jakab Péter átköltötte a Tankcsapda slágerét, majd az Országházból üzent: „Ez itt a Parlament, ahová utálok bejönni, mivel tele van sz*r emberrel”..

Jakab Péter ezúttal sem rejtette véka alá a véleményét: kendőzetlenül kitálalt a parlamentben helyet foglaló politikusokról. Jakab Péter ezúttal...

Öt varázslatos magyar kastély, amely újra teljes pompájában várja látogatóit

Ha kirándulnánk és bővítenénk történelmi tudásunkat, érdemes kastélytúrára indulnunk! Hazánk csodálatos kastélyai a Nemzeti Kastélyprogramnak köszönhetően újra teljes...

Az egészséges 7 éves kislány meghal mindössze egy perccel a rutinműtét után: “Semmi baja nem volt”

Az egész világod megváltozik, ha gyereked lesz. Az eddig semmiségnek számító dolgok mindenné válnak, a korábban figyelmen kívül hagyott...

A NAV ezeken a helyeken tart helyszíni ellenőrzéseket a héten

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapjának tájékoztatása szerint az alábbi helyszíneken terveznek ellenőrzéseket a 27. héten. Kiemelt ellenőrzési...
facebook