-1.1 C
Budapest
2023. február. 8. szerda

Magánrepülőgépekkel csempésztek migránsokat

Dátum:

Megosztás:

Öt embert állítottak elő, a feltételezések szerint öt különböző európai városba csempésztek migránsokat

– közölte az Eurojust.

Migránsok illegális szállítására magánrepülőgépeket használt az az embercsempészettel foglalkozó bűnözői csoport, melynek öt tagját a hét közepén fogták el Belgiumban és Olaszországban – közölte az Európai Unió tagállamai közötti igazságügyi együttműködésért felelős, hágai székhelyű uniós ügynökség (Eurojust).

Az Eurojust tájékoztatása szerint az embercsempészet mellett okirathamisítással és pénzmosással is foglalkozó szervezett bűnözői csoport előállított tagjai fejenként akár 20 ezer eurót (mintegy 8 millió forint) is elkértek azért, hogy Törökországból valamely európai uniós tagországba szállítsák a migránsokat.

A főként iraki és kurd származású, iráni állampolgárságú migránsok hamis diplomata-útlevéllel szálltak fel a magánrepülőgépekre, az utazások hivatalosan bejelentett,

Karib-térségbeli célpontjait azonban soha nem érték el. Helyettük különböző európai repülőtereken, köztük Ausztriában, Franciaországban és Németországban szálltak le.

A migránsok, miután elhagyták a repülőgépet, eldobták hamis útleveleiket, és menedékjog iránti kérelmet nyújtottak be az adott országban.

Feltételezések szerint a bűnözői csoport tagjai 2020 októbere és decembere között legalább ötször csempésztek migránsokat öt különböző európai városba.

A szeptember 13-i akciónapon a bűnözői csoport tagjai közül kettőt Belgiumban és hármat Olaszországban állítottak elő. Két repülőgépet lefoglaltak, 80 ezer euró (mintegy 32 millió forint) készpénzt, egy csúcskategóriás autót, elektronikus berendezéseket és a személyi okmányok hamisítására szolgáló berendezéseket, köztük üres műanyag kártyákat, kártyanyomtatókat, bélyegzőket és hologramokat foglaltak le. Emellett egy olaszországi bankszámlát befagyasztottak, amelyen a bűnözők 173 ezer eurót (mintegy 69 millió forint) tároltak.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, ha tetszik, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

Az Európai Unió tagállamai közötti igazságügyi együttműködésért felelős ügynökség, az Eurojust által támogatott műveletben Ausztria, Belgium, Franciaország, Németország, Olaszország és az Egyesült Államok illetékes hatóságai vettek részt.

Nyitókép: Glasshouse Images/Getty Images

infostart

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Mindkét lábát amputálni kellett az olimpiai bajnoknak

Mindkét lábát amputálni kellett a korábbi orosz műkorcsolyázó Roman Kosztomarovnak, aki 2006-ban jégtáncban téli olimpiai aranyérmet szerzett. A többszörös...

Nagyon rossz irány: az ukránok orosz területek célbavételét emlegetik, az oroszok ultimátumot adtak az USA-nak

A Mandiner is megírta: az oroszok ultimátumot adtak az USA-nak. „Az orosz félnek nem áll szándékában eltűrni az amerikai nagykövetség...

Az EP-jelentéstevője szerint Magyarország veszélyt jelent az EU-ra a nagy orosz befolyás miatt

Gwendoline Delbos-Corfield francia zöldpárti politikus szerint Magyarország veszélyt jelent az EU-ra a nagy orosz befolyás miatt. Szerinte a magyar...

Megtalálták az elveszett várost az óceán mélyén – videó

A Közép-atlanti gerinctől nyugatra, az óceán mélyén tornyok csipkézett tája emelkedik ki a homályból. Krémszínű falaik és oszlopaik kísérteties...