15.7 C
Budapest
2023. szeptember. 24. vasárnap

M85: egyre nagyobb szakaszon folyik az aszfaltozás

Dátum:

Megosztás:

Az ország északnyugati sarkában épülő négysávos úton a Dömper és a Subterra-Raab többek között a hídépítési folyamatokkal is jól haladt az elmúlt időszakban.

Az M85-ös gyorsforgalmi út mintegy 57,5 kilométerén, Csorna és Sopron között 2018 első hónapjaiban zajlik a munka négy szakaszra bontva, a beruházás fejleményeiről havi rendszerességgel számol be lapunk.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. projektjében

  • a Csorna és a Fertőd-Endrédmajor csomópont közötti 20,05 kilométert a Strabag Építő Kft., a Strabag AG és a Belfry PE Kft. konzorciuma kivitelezi;
  • a Fertőd-Endrédmajor csomópont és Nagylózs közötti 15,6 kilométeren az EuroAszfalt Kft., a Swietelsky Magyarország Kft. és a Betonútépítő Zrt. társulása építkezik;
  • a Nagylózs és Sopron-kelet közötti 15,4 kilométeren (hármas szakasz) pedig a Dömper Kft. és a Subterra-Raab Kft. alakítja ki az új utat, akárcsak a Sopron-kelet és a fertőrákosi csomópont közötti 6,4 kilométeren is (négyes szakasz).

Vasúti híd építkezése ér hamarosan véget

A napokban ez utóbbi két szakaszról kapott érkezetek új hírek. Jelenleg minden területen előre haladnak, kisebb fennakadásokat okoznak csak az alapanyag- és késztermékbeszállítások.

A hármas szakaszon (Nagylózs és Sopron-kelet között) a pályaszerkezetépítés a tervek szerint halad, várhatóan június második felében elkezdődik a kopóréteg készítés. A szakaszon egy vasúti híd két nyílásának gerendáit a hónapban emelték be, további kettő nyíláson pedig áprilisban végzik el ezt a munkát, mellyel ez a munkafolyamat a műtárgyon véget is ér.

Maximálisan betartják az egészségügyi előírásokat

A kialakult koronavírus-helyzet mellett a helyszíni munkavégzés a hivatalos egészségügyi útmutatások maximális betartásával halad (a hazai útépítési projektek biztosításáról többször írtunk már a NIF és a másik állami útépítési óriásberuházó, a Magyar Közút intézkedéseit és előírásait tolmácsolva). Így többek között a személyes meetingeket teljes egészében leállították, a kivitelezők kizárólag videókonferencián keresztül tartják a kapcsolatot a megrendelővel és a mérnökkel is.

Sopron-kelet és a fertődi csomópont között április végére fejezik be a földmunkákat

Az M85 hármas szakaszán még arról is beszámolhatunk, hogy az elmúlt időszakban az összes műtárgy cölöpözését befejezték, illetve tovább halad a szalagkorlát kiépítése is. A szintén itt található mérnökségi telepszerkezetépítési munkái pedig március végére érnek véget.

A négyes, vagyis a Sopron-kelet és a fertőrákosi csomópontok közötti szakaszon pedig április végére az összes földmunka elkészül. A balfi csomópontig már most is pályaszerkezet építése folyik, a CKT- és alaprétegeken dolgoznak, vagyis az aszfaltozásnál járnak. Itt áprilisban cárhatóan befejezik az utolsó három műtárgy cölöpözését is.

magyarepitok, Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Matthew McConaughey – Gyilkos Joe (Killer Joe), amerikai thriller – videó (18+)

Chris-re, a huszonkét éves drogdílerre rájár a rúd. Ám a dolgok rosszról még rosszabbra fordulnak, mikor alkalmazza a...

Jennifer Love Hewitt – Ügyféllista (The Client List) – videó

Samantha Horton egy texasi kisvárosban él a családjával. Az egykori szépségkirálynő hajdan szebb napokat látott, most viszont nehéz...

Üzent Zelenszkij a lengyeleknek: Vagy minket támogattok, vagy az oroszokat

Az ukrán elnök szerint, aki nem támogatja őket, Oroszországnak segít. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Kanadába látogatott, ahol Justin Trudeau...

Angliában a migránsokat legalább háromcsillagos szállodákban kell elhelyezni

A belügyminisztérium által kiadott közlemény szerint mivel a lakhatásuk költsége napi 8 millió fontra emelkedett, így ez a...