16.1 C
Budapest
2023. március. 25. szombat

Lezárt ügy: rókalyukba bújt a rendőrök elöl

Dátum:

Megosztás:

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda befejezte a bűnszervezetben elkövetett embercsempészés bűntett miatt folytatott nyomozást. (2018. 05. 19., szombat, ORFK Kommunikációs Szolgálat)

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) bűnszervezetben elkövetett embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást négy afgán, egy pakisztáni, két indiai, egy román, két albán és egy belga állampolgár ellen.

Mint arról korábban beszámoltunk, 2016. június 13-án Zala megyében, Murarátka területén kíséreltek meg a rendőrök ellenőrzés alá vonni két személygépkocsit, amelyek sofőrjei a rendőri jelzés ellenére nem álltak meg, nagy sebességgel továbbhaladtak Szlovénia irányába. Az egyik gépkocsi a menekülés során balesetet szenvedett, így elfogták az albán állampolgárságú sofőrt, aki kilenc afgán állampolgárt próbált meg Szlovéniába juttatni. A másik gépjárművet a – magyar rendőri szervek jelzése alapján – a szlovén hatóságok vonták intézkedés alá. A kocsiban a szintén albán állampolgárságú sofőrön kívül négy afgán állampolgár tartózkodott. Az afgán állampolgárok magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni; semmilyen okmánnyal, irattal nem rendelkeztek.

A Magyarországon elfogott albán állampolgár előzetes letartóztatása mellett a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság folytatta az eljárást, amelynek során körvonalazódott, hogy a bűncselekményt bűnszervezetben követték el, ezért a nyomozást a továbbiakban a KR NNI folytatta.

A nyomozás adatai szerint 2016-ban a bűnszervezet afgán, pakisztáni, indiai, román, albán és belga állampolgárságú tagjai a Budapesten élő, afgán állampolgárságú vezető irányításával mintegy 400, a szerb-magyar határon illegálisan átjutott személynek nyújtottak segítséget Magyarországról Szlovéniába és Ausztriába jutni.

A rendőrök a nyomozáshoz négy embercsempészés miatt folytatott büntetőeljárást egyesítettek, mivel azok elkövetése ugyanahhoz a bűnszervezethez volt köthető.

Az osztrák és cseh bűnüldöző szervekkel közös nyomozócsoport alakult, mivel a bűnszervezet egyes tagjai 2015-ben Ausztria területén is követtek el bűncselekményeket, amelyekben cseh állampolgárok is érintettek voltak.

A bűnszervezet a bűncselekmény elkövetésével mintegy 90 millió forint illegális jövedelmet szerzett, amelyet főként az életvitelük fenntartására, költségeik fedezésére költöttek.

A KR NNI a nyomozást befejezte, az ügy iratait a gyanúsítottakkal szemben vádemelési javaslattal megküldte a Zala Megyei Főügyészségnek.

Forrás: police.hu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Esti torna – videó

Egész héten tornásztunk, ma még lesz 16 perc, de a vasárnap szabad, .. holnap pihenünk! Átmozgató torna időseknek! -...

Esti mese – videó

Zelk Zoltán: Mese a legokosabb nyúlról - videó   Hirmagazin.eu

Mai filmünk: Mark Wahlberg főszereplésével – Orvlövész – videó

Bob Lee Swagger (Mark Wahlberg) mesterlövész korábban a tengerészetnél szolgált, majd örökre hátat fordított a munkájának, miután árulás...

Azonnal frissítsd a Google Chrome-ot! Veszélyes hibákat találtak az alkalmazásban! A jelszavak is veszélyben lehetnek!

A Google figyelmeztetést adott ki a Chrome-felhasználónak, mert veszélyes biztonsági hibákat találtak a rendszerben. A szakértők összesen hét olyan...