-1.6 C
Budapest
2023. február. 8. szerda

Levike életét is megváltoztathatja a 700 milliós kezelés: most új kerekesszéket kapott az egyik sorstársától, így gyakorol vele

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Enying — Ügyesen manőverezik a bútorok között új járgányával Levi, az a 23 hónapos kisfiú, aki gerincvelői izomsorvadásban, úgynevezett SMA-ban szenved.

A fiúcska és családja nemrégiben gyűjtötte össze a pénzt arra a 700 millió forintos kezelésre, ami akár örökre megváltoztathatja az életét. 

Míg a Zolgensma nevezetű gyógyszer beadására várnak a szülők, Levi addig sem unatkozik: tornázik, játszik, s legújabb, még nála is nagyobb kerekesszékével gyakorol.

– Az előző speciális kerekesszékét egy szintén SMA-s sorstársától kapta. Bár azzal tanult meg közlekedni a lakásban, a súlya miatt nehezebben hajtotta, mint a mostanit, amit pár napja kaptunk meg – kezdte Szamler Viktória (28), a gyermek édesanyja.

Anyukája, Viktória eddig csak egy nehezebb járgányba tudta ültetni Levit.

 Levi az első gyermek Magyarországon, aki ezt a típust a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő által támogatottan megkapta.

– Korábban azért sem tudtuk megvenni, mert a teljes ára csaknem 595 ezer forint, most azonban „csak” 66 ezer forint volt az önrészünk. Hálásak vagyunk, nagy segítség volt ez számunkra – folytatta az anyuka, aki azt is elárulta: a kisfiú könnyen közlekedik ide-oda a 3 kilós kis járgánnyal. – Szinte csak most ültettük bele Levit, ki sem akar belőle szállni – árulta el Viki.

Bár Levente imádja a kis kerekesszékét, minden esélyt megkapott arra, hogy egyszer kiszállhasson belőle és megtanuljon járni. A szintén SMA-s Zente után ugyanis pár hete neki is összegyűlt a 700 millió forint a világ legdrágább gyógyszerére. Mint arról korábban beszámoltunk, Levi és családja több mint két hete karanténban van, hiszen a gyermek szteroidokat fog kapni, ami miatt legyengül az immunrendszere. Az első vizsgálatok már megtörténtek, a család jelenleg vár a nagy napra, amikor végre a kisfiú is áteshet az egyszeri génterápián. 

Levi most a kezelés előtti karanténban van, sokat tornázik

A kitűzött cél felé vezető út azonban ezzel még nem ér véget, hiszen a gyógyszer beadása után még számos megpróbáltatás vár a családra. Korábban Zente kezelése kapcsán dr. Gergely Anita gyermekaneszteziológus-intenzívterápiás szakorvos azt mondta lapunknak: miután a gyerekek megkapják a kezelést, folytatódik a karantén, mert nagy a fertőzésveszély. – Fontos, hogy a kórház közelében legyenek, ha bármiféle mellékhatás jelentkezne – mondta

blikk, Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Az EP-jelentéstevője szerint Magyarország veszélyt jelent az EU-ra a nagy orosz befolyás miatt

Gwendoline Delbos-Corfield francia zöldpárti politikus szerint Magyarország veszélyt jelent az EU-ra a nagy orosz befolyás miatt. Szerinte a magyar...

Megtalálták az elveszett várost az óceán mélyén – videó

A Közép-atlanti gerinctől nyugatra, az óceán mélyén tornyok csipkézett tája emelkedik ki a homályból. Krémszínű falaik és oszlopaik kísérteties...

Újabb titkos részlet Károly király koronázásáról..

Közel harminc dal került fel a koronázást ünneplő zenei lejátszási listára: közte olyan világhírű előadókkal, mint a Beatles,...

Újszülött csecsemőt emeltek ki a romok közül, anyja életét adta a gyerekért – videó

Romok alá temetve szült egy terhes nő a pusztító szíriai földrengést követően. A közösségi médiában megosztott megrázó videó azt...