2.5 C
Budapest
2023. március. 28. kedd

Lépett a tudomány, ez az új szabály érvényes a cukorra!

Dátum:

Megosztás:

Nap­ról napra több a bi­zo­nyí­ték rá, hogy a túl sok cu­kor­ral tönk­re­tesszük ma­gun­kat. Ame­ri­kai kar­dio­ló­gu­sok most új irány­el­ve­ket dol­goz­tak ki azzal kap­cso­lat­ban, hogy mennyi cuk­rot lehet biz­ton­ság­gal a gye­re­kek­nek adni. Az új mennyi­ség egy­har­mada annak, amit ál­ta­lá­ban meg­esz­nek!

Az amerikai gyerekek a legújabb kutatások szerint 20 teáskanál cukrot esznek meg naponta, de a magyarok sincsenek sokkal lemaradva: nálunk körülbelül 13-14 teáskanál cukor fogy egyetlen nap alatt.

Lépett a tudomány, ez az új szabály érvényes a cukorra!
Fotó: Pinterest

Az új ajánlás szerint viszont a felnőtteknek és a gyerekeknek is egyaránt bőven elég lenne mindössze 6 teáskanálnyi. A legjobb, ha napi 25 gramm alatt tartjuk a hozzáadott cukor fogyasztását. Hogy ez pontosan mennyi?

Már egy 2,5 decis pohár gyümölcslében is több van, vagyis ezzel az egy pohárral is túllépjük az ajánlott napi cukormennyiséget!

Lépett a tudomány, ez az új szabály érvényes a cukorra! 1
Fotó: Pinterest

Bár nehéznek tűnik, de érdemes az új ajánlásokat betartani – és nemcsak a gyerekeknek. A cukorban gazdag étrend ugyanis bármilyen korban hozzájárulhat a magas vérnyomás, a cukorbetegség és az elhízás kialakulásához.

A cukorfogyasztás mértéke rémisztő, különösen, ha belegondolunk, milyen életet veszélyeztető egészségügyi problémákhoz vezethet!

Forrás: Ripost

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Egy félidő alatt elintézte a magyar válogatott a bolgárokat! .. Szép volt fiúk!

Győzelemmel kezdte szereplését a magyar labdarúgó-válogatott a 2024-es Eb selejtezőiben. Az első félidőben szerzett három góllal 3-0-ra nyert...

Любовное письмо!

Моя дорогая любовь, Акерке! Я рад тебя видеть! Ты женщина моей мечты, ты Солнце, Луна, Звезды, Ты Хорошая, Красивая,...

A Deutsche Welle hivatkozva egy amerikai szakértő által mondottakra, ezt írja..

Amerika selejtes fegyvereket küld az ukránoknak, mert Washington el akarja kerülni az eszkalációt at oroszokkal.. Washington el akarja kerülni...

Kampánypénzek: eddig soha nem látott visszaélésekre bukkanhatott az Állami Számvevőszék

Annyira összetett finanszírozási gyakorlatot tárt fel a hatóság, hogy egy év alatt sem ért a végére a pártok...