2.7 C
Budapest
2022. november. 28. hétfő

Lehet, hogy többet nem használhatják az autósok a Lánchidat

Dátum:

Megosztás:

Egy hónapon belül megnyitják a hidat a buszok, a taxik és a bringások előtt, a továbbiakról később döntenek.

December közepétől szabad a Lánchíd a buszok, a taxik és a kerékpárosok számára – közölte Karácsony Gergely főpolgármester a Facebookon.

Ez azt jelenti, hogy az autóközlekedés számára nem nyitják meg a hidat. Karácsony szerint korábban a Lánchídon gyakoriak voltak a dugók a szűk áteresztőképessége miatt, a lezárása után pedig a többi hídnak a forgalma csak alig észrevehetően nőtt. Azt írta, itt az ideje kipróbálni, milyen az, ha a Lánchíd gyors és megbízható kapcsolat Buda és Pest között.

A poszt szerint az elmúlt hetekben a civil szervezetekkel, a közösségi gyűléseken részt vevőkkel és a szakértőkkel lefolytatott konzultációk után arra jutottak, hogy a Lánchídon a közösségi közlekedés mellett a taxik, a kerékpárosok és a gyalogosok közlekedhessenek. Utóbbiaknak még várniuk kell a híd megnyitására a felújítás miatt, várhatóan jövő ősszel lehet majd végigsétálni a Lánchídon.

A legfrissebb hírek itt!

Karácsony azt is közölte, hogy a hídon növelik a buszok számát (16, 105, 178), új járatot is indítanak, hogy a lehető legnagyobb mértékben kihasználják a szabad utat.

A főpolgármesteri hivatal október végén azt közölte, hogy a végleges forgalmi rendről előreláthatólag a jövő nyár elején kell dönteni. Ezt megelőzően a főváros egyeztetést tervez az érintett szakmai és érdekvédelmi civil szervezetekkel.

hvg

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Az ORFK-t is elérte a rezsiválság: 129 rendőrségi épületet zárnak be

A fűtési szezon megkezdését követően 129 rendőrségi épületet bezártak, avagy a Belügyminisztérium a használatukat ideiglenesen korlátozta. „A rendőrségi területi...

Januártól megszűnhet a benzinárstop

A benzin árstop további fenntartásának egyre több feltétele lenne. Az Oroszországból érkező kőolajszállítás zavartalansága mellett a százhalombattai finomító folyamatos...

Miért vonattal ment Zelenszkijhez Novák Katalin? – Kulisszatitkok a különleges biztonsági intézkedésekről…

Szűk hálókocsiban zötyögött a belga miniszterelnökkel egy vonaton az ukrán fővárosba Novák Katalin. A TEK fegyveresei egyetlen percre...