0.2 C
Budapest
2023. november. 30. csütörtök

Légy résen! Kutyák lopására specializálódtak egy rettegett banda a fővárosban

Dátum:

Megosztás:

Hazánk a világ élvonalába tartozik a kutyatartók, az ebtulajdonosok számát tekintve a hivatalos adatok szerint, ám ennél jóval több embernek van nem hivatalosan kutyája.

Azt, hogy egy kutyatulajdonos mennyire szereti az ebét, milyen kötődés alakulhat ki ember és az ember legjobb barátja között nem nagyon kell magyarázni. Az állattartás óriási felelősséggel jár, ráadásul nem várt veszélyekre is fel kell készülni.

Egy ilyen esetről számoltak be a Tizenegy Állatvédő Egyesület – Újbudai Állatmentés Facebook oldalán. 

Soha ne hagyd őrizetlenül a kutyádat

Ne kössétek ki a kutyáitokat a tizenegyben SE, tíz másodperc alatt vágják le a pórázt ezek a ……ok

– kezdte bejegyzését Kovács Gábor, a Tizenegy Állatvédő Egyesület – Újbudai Állatmentés főmunkatársa, aki szemtanúja volt egy kutya meghiúsult ellopásának, amit a Metropolnak is elmesélt.

„A Tétényi út és Bártfai utca találkozásánál van egy élelmiszer üzlet, vasárnap délután kevéssel 5 óra előtt arra jártam, amikor feltűnt, hogy egy eléggé rossz külsejű, nagyjából 30 éves férfi egy basset houndot simogat, ami a bolt előtt van kikötve” – emlékezett vissza a történtekre az állatvédő, aki elmondta, hogy egyből észrevette azt is, hogy a simogató nincs egyedül és nagyjából vele egykorú személy tőle távolabb pásztázza a környéket.

A legfrissebb hírek itt!

Nagyon úgy tűnt, hogy a másik a „figyelő, vigyázó” aki jelzi, ha el kell pucolni a környékről. Egyből leesett, hogy kutyalopásra készülnek, amiről állatmentőként tudom, hogy gyakori a fővárosban, így már készültem arra, hogy ha tetten érem őket akkor fellépek ellenük és hívom a hatóságot

– fejtette ki Gábor, aki arról is beszélt, hogy erre azért nem volt szükség, mert szerencsére hirtelen megjelent az állat gazdája, és akkor a két gyanús alak óriási rutinnal, sietve, ám nem feltűnően elhagyta a helyszínt és elindultak a Bartók Béla út irányába.

„Odamentem az ebtartóhoz és elmondtam neki, hogy kevésen múlott, hogy a kutyáját ellopják, sajnos számos hasonló esetről van tudomásom. Szinte kivétel nélkül egy hajléktalan banda viszi el mások kutyáit.” – osztotta meg velünk az állatmentő.

Small,Dog,Waiting,On,Leash,On,A,Bicycle,Stand,For
Inkább vidd magaddal egy ismerősödet, hogy az vigyázzon  a kutyádra, de ne hagyd egyedül  Fotó: Max Pelikan

Többmilliós kutyát is loptak már

Egy nevezetes eset is volt, amikor egy több millió értékű vakvezető és kereső kutyát, egy ír farkast loptak el. Az eb gazdája Lakos György, aki maga is állatvédő posztolta ki a történetét, melyben elmondta, hogy a kutyáját egy pillanat alatt ellopták a Széll Kálmán téren (a metró bejáratánál).

További baleseti hírek, bűnügyi hírek, erőszakos bűnesetek, képek, videók, részletek..

Amikor észrevette, hogy nincs meg az eb értesítette a rendőrséget, akik pár óra múlva egy hajléktalannál látták viszont a nagy értékű négylábút a Móricz Zsigmond körtéren. Lakos György arról is szólt akkor, hogy jelenleg 50 ehhez hasonló esetük van, amit a rendőrség vizsgál, azaz nem egy elszigetelt ügyről van szó.

Megkerestük a rendőrséget is, hogy tudomásuk van-e ilyen bűncselekményekről, illetve hogy milyen gyakori hogy mások kutyáit ellopják Budapesten. A hatóság elmondta, hogy nekik csak a bejelentett esetekről, illetve a lezárt nyomozásokról vannak adataik, ám ezekről későbbre ígértek választ, amint ezt megkaptuk frissítjük vele a cikkünket.

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

PET-palack visszaváltás: Nemcsak lehetséges, kötelező is!

BUDAPEST (2023. november 29.) – Jövő év elejétől kötelező PET-palack visszaváltás lép életbe Magyarországon, ami talán érdemben hozzájárulhat...

Megszabadulna fölösleges kilóitól?

Fogyjon velünk lemondások nélkül! A lakosság nagy része küzd súlyfelesleggel, ami egyrészt esztétikai probléma, de sokkal inkább egészségügyi, hisz súlyos...

Álmodozó kényelem – útmutató a stílusos és kényelmes pizsamák kiválasztásához nők számára

Az alvás minőségének javítása érdekében ügyelj arra, hogy a hálószobában ne csak friss levegő legyen. Igaz, hogy az...

Válságban van Kulcsár Edina és G.w.M házassága? Árulkodó mondatok a szépségkirálynőtől…

Kulcsár Edina nemrég bejelentette, hogy ezentúl csak azok láthatnak bele a családi életükbe, akik előfizetnek rá. Nos, vannak akik bizony...