17.1 C
Budapest
2022. június. 26. vasárnap

Légpuskával vadásszák a macskákat Pesterzsébeten.., lehet, hogy a kutyák lesznek a következő áldozatok?.. – Szólj hozzá!

Dátum:

Megosztás:

Mónikáék alig öt napot nyaraltak a barátaikkal Békéscsabán, de amikor hazatértek pesterzsébeti házukba, földbe gyökerezett a lábuk.

Éppen azt konstatálták döbbenten, hogy kivágták a házuk melletti tuját, amikor csurom véresen betoppant otthon hagyott macskájuk, Sushi.

Csak annyi ereje volt, hogy eljusson szerető gazdáihoz, aztán a kezeik között lehelte ki a lelkét.

állatkínzás,macska
A macska testében talált lövedékek röntgenfelvétele Olvasói fotó

Hiába szaladtak vele azonnal az állatorvoshoz, a cica menthetetlen volt. Két légpuska-lövedéket találtak a testében, az egyik ráadásul a tüdejét érte. Mónika szerint zavarhatott valakit, hogy az állat nem tiszteli a telekhatárokat, mert egy közelben lakó másik macskát is meglőttek egy éve. Az szerencsésebb volt: túlélte a támadást, csak azóta nem merészkedik ki a házból. Sushi viszont már ha akarna, se tudna.

Pedig a macsek mindenkivel barátságosan viselkedett, senkinek nem lehetett rá oka, hogy végezzen vele. Amikor gazdái távol voltak, egy barátnőjük ment etetni őt.

− panaszolta el a Ripost-nak Mónika, aki nyilvános Facebook-posztban osztotta meg bánatát. Erre még a XX. kerületi önkormányzatnál is felfigyeltek, ahol úgy gondolják, fele se tréfa.

– hangsúlyozták, hiszen a lakott területen kilőtt lőszer akár embert is eltalálhatott volna. Az állatkínzás mellett ez a Büntető Törvénykönyv 325. paragrafusa szerint lőszerrel, illetve lőfegyverrel való visszaélésnek minősül, ha pedig az elkövető engedéllyel tartott fegyvert, mert például vadász, akkor foglakozás körében elkövetett veszélyeztetés is lehet.

A feljelentést az állat gazdái is megtették, de az eset után attól rettegnek, nem jut-e hasonló sorsra két másik házi kedvencük, a cane corso Vezér és a francia bulldog Chloe. A kutyák a nyaralásra is mindig a családdal tartanak ugyan, de ha valakit zavar az, hogy időnként ugatnak, akkor velük is végezhet.

− tette fel a kínzó kérdést Mónika. Lányának, Evelinnek épp most volt a születésnapja, ennél szörnyűbb ajándékot aligha kaphatott volna.

állatkínzás,macska
Sushi és gazdája, Mónika Olvasói fotó

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Heves jégcsapás érte az Alföldet – videókon a vihar – videók

Amíg az ország nagy részében izzasztó napsütés van az Alföldön most szó szerint "az ég a földet éri". Jégesőt...

Boris Johnson lemondana, ha magára kellene hagynia Ukrajnát

Boris Johnson brit miniszterelnök lemondana, ha a gazdasági nehézségek mellett túl költséges lenne az ukrán emberek támogatása, írja...

Fullasztó meleg, zivatarok, országos riasztás: kemény hétvégének nézünk elébe

Embert próbáló hétvégénk lesz.. Folytatódik a nyári időjárás, nem várható enyhülés a forróságban - figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat....

Húha! Mindenkinek leesett az álla attól, amiben Tóth Gabi most színpadra lépett

Nem semmi, amit bevállalt megint. Elképesztő szerelésben lépett színpadra Erdélyben Tóth Gabi. Az énekesnő ezúttal is megőrizte a zenéjében...