20.6 C
Budapest
2023. szeptember. 30. szombat

Legendás szerelmek, amelyeket a török sorozatokból ismerhettünk meg

Dátum:

Megosztás:

A magyar közönség először tíz évvel ezelőtt találkozhatott a török sikersorozatokkal, és a hazai tévénézők azóta is rajonganak értük. Az epizódokban bosszúból és drámai találkozásokból soha nincs hiány, kedvenc szerelmespárjainkról pedig ne is beszéljünk.

Cikkünkben összegyűjtöttünk öt olyan ikonikus szerelmespárt, akiket csakis a török sorozatoknak köszönhetően ismerhettünk meg.

Ezel és Eysan

Az Ezel – Bosszú mindhalálig című produkció volt az első, amit Magyarországon vetítettek.  Mind a mai napig ez a legdrágábban külföldre vitt török sorozat: már több mint 70 országban ismerik Ezel és Eysan szerelmi történetét. Ezel, azaz Ömer Uçar hatalmasat csalódik legjobb barátjában és szerelmében, Eysanban. Csapdába csalják, így börtönbe kerül, majd évekkel később, egy lázadásnak köszönhetően sikerül megszöknie. Új külsőt ölt magára és visszatér, hogy bosszút állhasson. Szerelmük épp attól maradt annyira legendás, hogy valójában sosem teljesedhetett be.

Ezel és Eyza
Ezel és Eyza Forrás: tumgir.com

Szulejmán és Hürrem szultána

Természetesen nem hagyhattuk ki az Oszmán Birodalom legendás uralkodópárosát. Igaz, a történelemkönyvekből már ismerhetjük szerelmüket, de a Szulejmán című sikersorozatnak köszönhetően beleláthattunk az uralkodócsalád kegyetlen és ármányokkal teli világába. Szulejmán örök szerelme haláláig Hürrem volt, ám szerelmük hiába volt igaz és mindent elsöprő, a kapcsolatukat nem könnyítette meg sem a válide, sem a második asszonya, sem a többi ágyasa. Hürrem végül öt gyermekkel ajándékozta meg a szultánt, és hiába kellett számos nehézséggel szembenézniük, Szulejmán érzéseit sosem lehetett megkérdőjelezni.

Szulejmán és Hürrem szultána
Szulejmán és Hürrem szultána Forrás: Netflix

Kerim és Fatmagül

Hazánk egyik legkedveltebb török sorozata, a Fatmagül sem maradhatott ki mai gyűjtésünkből. Az alaptörténet abból indul ki, hogy három férfi, Selim, Vural és Erdogan megerőszakolja Fatmagült. A társaság negyedik tagja Kerim, aki nem nyúl a lányhoz, de nem is védi meg őt. Végül Kerim magára vállalja a felelősséget, és készen áll arra, hogy feleségül vegye Fatmagült. A házasság megköttetik, és új életet kezdenek. A sorozat azért is óriási jelentőségű, mert először fordult elő, hogy a nemi erőszak témája előkerült egy török sorozatban.

Kerim és Fatmagül
Kerim és Fatmagül Forrás: Netflix

Can és Sanem

Az Álmodozó című sorozatban ismerhettük meg Can Yaman és Demet Özdemir bámulatos alakításában a vagány fotós, Can, és a szeleburdi álmodozó, Sanem történetét. A színészpáros játékában egy igazán megható szerelmi történetet ismerhetett meg a magyar közönség. Két makacs természetű ember, akik gyakran nem értenek egyet egymással, mégis, a kémia és a szerelem mindent felülír. Se veled, se nélküled kapcsolatuk szenvedélyes, humoros, ugyanakkor szerelmüknek megannyi próbatételt kell kiállnia.

Can és Sanem
Can és Sanem Forrás: Gold Film

Yilmaz és Züleyha

A Remények földje című sorozat szerelmespárja, Yilmaz és Züleyha szerelme valóban nem egy tündérmese. A fiatal szerelmesek éppen házasodni szeretnének, amikor azzal szembesülnek, hogy el kell menekülniük Isztambulból. Adanába mennek, ahol munkát vállalnak a a helyi birtokos családnál, és testvérpárként mutatkoznak be, nehogy szerelmük miatt ne kapjanak állást. Az életük akkor vesz rossz irányt, amikor Demir, a családfő beleszeret Züleyhába, és mindent megtesz annak érdekében, hogy börtönbe zárassa Yilmazt. Demir terve sikerül, ám nem tudja sokáig távol tartani őt. Yilmaz gazdag nemesként tér vissza Adanába, és elhatározza, hogy tönkreteszi egykori munkaadóját.

Yilmaz és Züleyha
Yilmaz és Züleyha Forrás: Tims ProductionsForrás: Life / Hirmagazin.eu
Fotó: Can és SanemForrás: Gold Film 

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Váratlan dolgot tettek az oroszok éjjel, ez az ország sodródhat bele a háborúba

Lehetséges légtérsértést észleltek a román hadsereg radarjai péntekről szombatra virradó éjszaka, amikor Oroszország újabb légitámadást intézett a román...

Kiakadtak a rajongók Beckham tettén, amikor szájon csókolja 12 éves lányát, Harpert…

David Beckham ismét megosztotta a követőit legújabb videójával, amelyen szájon csókolja 12 éves lányát, Harpert. Éppen Victoria Beckham párizsi...

Milliókat keres ez a gyönyörű lány azzal, hogy a kerek fenekével lufikat robbant – fotó

Egy fiatal nő nem gondolta volna, hogy az egyik rajongója fura kérdéséből üzleti vállalkozást fog indítani, azonban mégis...

Egyre durvul a migránsőrület – képek, videó

Drótvágó, létra, bot, csőre töltött éles lőfegyver... – át akarnak jönni az illegális migránsok a kerítésen - írja...