23.6 C
Budapest
2024. május. 19. vasárnap
HomeHírekFőhírekLecsap a hidegfront: nem ússzuk meg az esőt

Lecsap a hidegfront: nem ússzuk meg az esőt

A Kárpát-medencét a következő 36 órában északkelet felől hidegfront érinti, ezért kissé növekszik a záporok, zivatarok kialakulási esélye, és pár fokkal gyengül a nappali felmelegedés.

A gomolyfelhők mellett észak felől megnövekszik, néhol megvastagszik a fátyolfelhőzet. Éjszaka nagyrészt közepesen felhős lesz az ég – írja a HungaroMet Nonprofit Zrt.

Vasárnap napközben az ország északkeleti felén kiderül az ég, de másutt is sok lesz a napsütés a gomoly-, illetve fátyolfelhők mellett. Szombat estig még csak néhol, majd éjjel a Dunától keletre elszórtan fordulhat elő zápor, esetleg zivatar.

Vasárnap napközben az ország délnyugati felén számíthatunk szórványosan kialakuló záporra, néhol zivatar is lehet.

Az északkeleti, északi szél szombaton még csak kevés, vasárnap már több helyen megélénkül, északkeleten és zivatar környékén erős széllökés is lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6, 14 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 18, 24 fok között várható, északkeleten lesz a hűvösebb.

Forró nyár, kevés klíma: meglepő adatok a magyar háztartásokból

A magyarok kétharmadának nincs otthon klímája, legnagyobb arányban ventilátorral hűtenek a nyári melegben. Akik mégis vásárolnak, azok egyértelműen az ár és az energiafogyasztás alapján hozzák meg a döntésüket. Új készülék beszerzésekor a nőknek és a 60 évnél idősebbeknek különösen sokat számít a szerelők véleménye. A klímával rendelkező magyarok a hűtés funkció mellett a fűtést is szívesen használják, de tízből csak hárman tudják elképzelni, hogy ez legyen az elsődleges fűtési eszköz.

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
Pannon Work